reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

Kobitki...dziekuje za pochwale mojego wozeczka....:-)..no i wlascicielek tez...:-):-):-):-)

Ankzoc....widze ze nadal korci Cie ta Nuna....Powiem Ci ze widzialm ostatnio te zolta nune no i rewelacyjnie wygladala....:tak::tak::tak: Bardzo fajny wozeczek...
No ale aria tez na pewno sie sprawdzi...ma bardzo duzo dobrych opini...:tak::tak::tak:

reklama
Ankzoc....widze ze nadal korci Cie ta Nuna....Powiem Ci ze widzialm ostatnio te zolta nune no i rewelacyjnie wygladala....:tak::tak::tak: Bardzo fajny wozeczek...
No ale aria tez na pewno sie sprawdzi...ma bardzo duzo dobrych opini...:tak::tak::tak:
Jolu rozumiem że chyba o mnie chodziło:sorry2:
Okropnie mnie korci bo strasznie mi się podoba...ale niestety u nas jest niedostępna:-(
Nie chce zamawiać przez neta bo wolałabym zobaczyć,pooglądać,dotknąć....ale jak dla mnie jest cudna:tak:
Co do Arii to wiem że wszyscy chwalą...i myślę że za niedługo kupimy:tak:

nie myslałam, ze wybór spacerówki jest taki trudny ehhhhh ale mam kolejnego faworyta i w sumie ma super opinie, tylko nie wiem jak wyglada na zywo!
peg perego SI
[video=youtube;LW545LU4ma8]http://www.youtube.com/watch?v=LW545LU4ma8[/video]

Aniu, fajny ten wózio, jak Cybex mi nie będzie odpowiadał to obejrzę też tego

Witaj Emilko :) fajnie ,że do nas zajrzałaś . Po Twoim poście zorientowałam się w dostępności tych wózków i powiem Ci ze w sklepach internetowych kosztują 960 zł, to faktycznie sporo ale ale na allegro znalazłam Ci ja takie oferty...
SS * PEG PEREGO SI Wozek SUPER LEKKI - 6 kg! SU (955648768) - Aukcje internetowe Allegro
Promocja PEG PEREGO SI Wozek parasolka - 6 kg! SU (955648757) - Aukcje internetowe Allegro

confi- no własnie naszperałam się i wyszukałam dużo informacji o tym wózku i same pozytywy, no i ta waga 6 kg ehhh tez patrzyłam na te aukcje i w sumie to sa modele z 2009 roku, nie maja tego pałąka z przodu i nie mają na wyposażeniu foli i okrycia na nóżki
a w sumie jedna negatywna rzeczą jest nisko zawieszony koszt na zakupy, ale podobno jakoś można go wyżej zaczepić!

Aneczko świetny ten wózeczek:tak:
Jedyne co mi w nim nie pasuje to to że nie ma rączki całej....w lato jezdziłam wózeczkiem kumpeli własnie z tymi rączkami i jakoś mi nie wygodnie było:sorry2:
Generalnie jest świetny i chyba lżejszy od Ari:tak:
Ja to wogóle przestane wchodzić na wątki wózkowe bo mam potem mętlik w głowie:-D;-)

roxy- to fakt mozna zgłupieć, ale wiesz czytałam opinie o tym wózku to dziewczyny pisały, ze wręcz płynie, koła ma amortyzowane, lekko podbija sie pod krawęźniki, chyba się nakręciłam na niego!

Aniu ale mnie na przykład nie przeszkadza to ze to model z 2009 roku ...jak jest o połowę tańszy , nawet jak dokupisz śpiworek i folię to wyjdzie korzystnie.
A co do pałąka to tu są opinie użytkowniczek

http://seren-dipity.fotosik.pl/
seren-dipity.fotosik.pl/
Link do zdjęć powyżej.

Pierwsze wrażenia tak na szybko: Wózek super, ale sam pałąk mnie
trochę rozczarował :) To taki cieniutki kawał plastiku (myślałam na
początku, że to drut). Reszta wrażeń troszkę później ;)

Po ciężkiej podróży (9 dni) Si dotarł do mnie. Poczta Polska
jest "mistrzem logistyki" :))) Nie obyło się bez protokołu na
poczcie gdyż opakowanie uległo drobnemu zniszczeniu. No i jest.
Pierwsze rozczarowanie pałąk. To przez niego w sumie nie kupiłam
2009. Pałąk to kawał plastiku obciągnięty szmatką. Wygina się dość
mocno i po ściągnięciu zostają dwie paskudnie rury z dziurami.
Kolejne spostrzeżenie (nie wiem czy obiektywne bo ja jestem chyba
skrzywiona maclarenowo): wózek z moją prawie 2,5 latką kiepściutko
się podbija natomiast z młodszą 7 miesięczną podbija się super.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona , nie wiem jednak czy gdybym
widziała na żywo 2009 i 10 czy zdecydowałabym się na ten pałąk ;)
Dodatko mam wrażenie że jest strasznie daleko od Młodej ( może to
mylne wrażenie przez to że jest taka mała). Osłonka na nóżki ?
Kawałek szmatki :) ale nie liczyłam na nic więcej w sumie i tak
używam ocieplanych śpiworków. Wielkim plusem jest to że wózek
jest "nieprzewracalny" :D naładowałam na rączki torby (wózek bez
dziecka) i nie przewrócił się :) Dzisiaj już mi się nie chce
sprawdzać ale ciekawii mnie czy buggy board mini będzie pasował...
Kosz rzeczywiście nisko osadzony ale zobaczymy jak to bedzie w
praniu - nie próbowałam go jeszcze podwieszać. Jutro pierwsze
crahstesty - myślę że będę zadowolona. Ciekawi mnie czy zda
test "schodowy" :)

Nie sądzę żeby się złamał. Ale trochę się wygina. Próbowałam przymierzyć taki
uniwersalny (od XLR) i kurde brakuje kilku milimetrów. Nie ma potrzeby by był on
na dwie rurki bo między nimi jest przerwa więc spokojnie by się zapiął. Tylko
skąd wziąć taki dłuższy :( Ja pałąk oryginalny zdjęłam przed pierwszym spacerem
:D no i czekam może jeszcze się przyda :)Szczerze mówiąc nie wiem czy kupiłabym
z pałąkiem czy bez gdybym wcześniej mogła obydwa zobaczyć. Czas pokaże czy wróci
na swoje miejsce ;)
No i kupiłam czarny skaj żeby podszyć kosz ciekawe co z tego wyjdzie ;)

Ja mam dziś pierwszą jazdę próbną :) Pałąk rzeczywiście nie pasuje do reszty
-taki "doklejony" wygląda:)ale się przyda -myślę.
Funkcjonalność,wykonanie i wygląd wózka bardzo mi się podoba,kosz też ok,
włożyłem do niego 8 kg i zachowuje swoją wysokość więc na razie rezygnuję z
przeróbki-wydaje mi się ,że jest inny materiał poszycia niż w wersji 2009
-zobaczymy

Moja córka co prawda jakieś 5 miesięcy starsza od Twojej, ale dla nas pałąk jest
zupełnie niepotrzebny. W x-landerze młoda miała pałąk dość blisko siebie i z
niego nie korzystała. W Pegu Si pałąka nie ma, dziecko czuje się świetnie w tym
wózku i nie rozpacza z powodu jego braku ;)

tak więc sądząc po tych opiniach pałąk nie jest jakimś super koniecznym gadżetem ;-)

Witaj Emilko :) fajnie ,że do nas zajrzałaś . Po Twoim poście zorientowałam się w dostępności tych wózków i powiem Ci ze w sklepach internetowych kosztują 960 zł, to faktycznie sporo ale ale na allegro znalazłam Ci ja takie oferty...
SS * PEG PEREGO SI Wozek SUPER LEKKI - 6 kg! SU (955648768) - Aukcje internetowe Allegro
Promocja PEG PEREGO SI Wozek parasolka - 6 kg! SU (955648757) - Aukcje internetowe Allegro

Confi Kochana... :-) dziękuję za te aukcje, tak, my z M też je oglądaliśmy :tak: Mnie i M jednak przeraża ta przesyłka, bo to ktoś sprowadza z New York więc trochę strach :sorry2: czy dotrze, ale nie wykluczam tej drogi ... na pewno aukcja nie zniknie ;-) jakby co.

Ankzoc i Tobie też dziękuję za wszystko ... :tak:

A poza tym bardzo się cieszę, że jest takie zainteresowania tym wózeczkiem, bo już mam o nim tak dużo informacji :szok::tak: :-) super... Rzeczywiście z tym pałąkiem heca :szok: Kurczę....a tak mi zależało na nim, bo Tymek trzyma się pałąka w starej spacerówce ... :sorry2::-( i teraz już sama nie wiem ... Najlepiej by było zobaczyć te wózeczki na żywo i porównać ... Posadzić Bąka i zobaczyć czy się sprawdza czy nie ... :sorry2: no ale jak to zrobić, jak ten z 2010 to ponoć nawet nie ma ich jeszcze w PL :baffled: ... Eh... o czym ja mówię, nawet gdyby był, to i tak nie mam możliwości sprawdzić, bo w moim miasteczku takich wózków nie ma :dry:
Niemniej jak razem pośledzimy, będzie raźniej :-) Confi jak już obejrzysz ten wózek w Warszawie...to koniecznie nam napisz o wrażeniach :tak:
Jeszcze chciałam Wam pokazać filmik o tym wózeczku ... moim zdaniem dość ciekawy :-)
[video=youtube;tN4EeypP0gU]http://www.youtube.com/watch?v=tN4EeypP0gU[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
confi- Asiu, ja wiem mi to nawet bardziej pasuje, bo jakoś z tym pałąkiem mniej mi sie podoba, a pozatym kolorystyka która mi odpowiada jest w modelach z 2009, a o te opinie już tez czytałam wcześniej, dlatego też mnie jakoś zniechęciło do modelu 2010, w każdym razie tak jak pisała okruszek.emi wysyłka jest ze stanów. Ja zamawiałam wózek, chicco przez importera w pl i wiesz ,że doszedł połamany stelaż przy rączce! Musiałam pisać jakies protokoły, odsyłać wózek itd nie potrzebne nerwy. Twierdzili, że taki wózeczek przyszedł z włoch... w każdym razie wymienili bez problemu, ale załatwiania przy tym było, dlatego teraz nie chcę już ryzykować!

Do góry