reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

my sprzedalismy wozek tako jumper 3w1 a kupilismy spacerowke espiro 3 kolowca, jest swietny wazy tylko 6 kg malo zajmuje miejsca w samochodzie, ma skrecane kola, podnozek i siedzisko opuszcane jakby dziecko chcialo spac.. ja odatkowo zamowilam sobie do niego torbe na pieluchy i siatke na zakupy , w sumie koszt ok 450zl..:) polecam:)

ankzoc- ja wlasnie mam z tym podnozkiem i tobie tez polecam wylacznie z podnozkiem bardzo sie przydaje, wozek jest swietny takze polecam z czytsym sumieniem,, nie ma do niego jedynie foli przecideszczowej ale to mozna kupic ja dokupilam,, plus jeszcze dokupilam torbe i siatke na zakupiy zawieszana na wozek..:) a tobie jaki kolorek sie podoba?? bo wiem ze sa niebieskie, czerwone i pomaranczowe jeszcze,.,, nam sie podobal jeszcze pomaranczowy ale kolorsytycznie do niego torby bym nie dobrala... a torbe dobralam z tako jumper..:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ogólnie wózek mi się podoba wizualnie...niestety tych ślicznych kolorów lila fiolet nie ma był do wyboru czerwony niebieski i zielony:baffled:
Jest lekki, Zosia ma w nim dużo miejsca, po mieszkaniu ładnie jeździ, nie daje sie zapiac w szelki...na szczęście te na bioderkach akceptuje.....łatwo sie składa rozkłada - w porównaniu z czołgiem super
mam na razie 2 uwagi:
1. jak jest rozłożony na płasko nie dostaniesz się do kosza z zakupami trzeba unosić oparcie
2. okrycie na nóżki zapina się strasznie wysoko i ciasno przez co nie ma możliwości żeby dziecko siedziało...musiałoby być płaskie jak kartka:baffled:...musi mieć oparcie lekko pochylone...chyba muszę kupić osobny śpiworek

jfgdqw.jpg

mhy0sk.jpg

30njh34.jpg

10i778l.jpg

aga- super, wygląda ten wózeczek , no i Zosieńka jak modeleczka pięknie prezntuje swoje 4 kółka :-)

świetny jest ten wózeczek - wizualnie REWELACJA!!! No ale dobrze, że napisałaś o "niedociągnięciach" - kosz to pikuś... ale okrycie jest dla mnie ważne (wiosna, jesień, zima)!!!

AgA świetny wózio, bardzo mi się podoba a Zofik w nim...cud, miód i orzeszki :tak:
mankamenty zawsze się znajdą, mam nadzieję ze szybko dobierzesz odpowiedni śpiwór ;-)

no właśnie, ja też przymierzam się do spacerówki i przymierzam i przymierzyć się nie mogę...zawężyłam jednak ilość faworytów ,która na czas obecny wygląda tak...pomozecie? Wypowiedzcie się chociaż :sorry2::sorry2::sorry2:

kolejność przypadkowa

1. Peg Perego - Ora

• Siedzisko ustawione przodem do kierunku jazdy
  • Przeznaczony dla dzieci od narodzin do 15kg
  • Posiada blokadę kół
  • 5 Punktowe pasy bezpieczeństwa
  • Przednie koła obracane o 360 stopni (możliwość blokady)
  • Pozycja oparcia regulowana w 3 stopniach
  • Posiada koszyk na zakupy umieszczony pod siedziskiem

• Wszystkie koła amortyzowane
  • Szybki i prosty w rozkładaniu

W zestawie śpiwór, torba na zakupy,
folia przeciwdeszczowa oraz mata do przewijania

WYMIARY PO ZŁOŻENIU: 93x63x30cm
WAGA: 9,8kg
WYSOKOŚĆ RĄCZKI 102cm

k2oeom.jpg

2. Britax - Verve

Lekka, bardzo wytrzymała aluminiowa rama
Przednie koło skrętne 360 st. z możliwością zablokowania
Pełna amortyzacja całego zawieszenia
Mocne hamulce na tylnich kołach
Ergonomiczna rączka wyłożona gąbką (wysokość rączki 102 cm)
2 stopniowa regulacja położenia oparcia
Koszyk na zakupy
Odczepiany pałąk z możliwością ściągnięcia pokrowca
Osłona przeciwdeszczowa w komplecie
5 punktowe pasy bezpieczeństwa z miękkimi ochraniaczami
Trwała i łatwa do mycia tapicerka pod nogami
Składany i zdejmowany daszek z okienkiem na górze i dwoma po bokach
Odblaskowe lamówki
Bardzo łatwy system składania
Po złożeniu sam stoi
Wymiary po złożeniu: 73x45x33 cm

16kdjl1.jpg

3. Cybex Topaz
rączki o regulowanej wysokości
zawieszenie przednich i tylnych kół
4-stopniowa regulacja odchylenia oparcia - obsługa jedną ręką
szelki bezpieczeństwa z centralnym zapięciem - obsługa jedną ręką
pałąk zabezpieczający
lekka aluminiowa rama
podnóżek można ustawić w dwóch pozycjach
element podtrzymujący główkę
kieszeń w budce
budka z okienkiem
automatyczna blokada skrętności kół
hamulec
duży kosz na zakupy
osłona przeciwdeszczowa
elementy odblaskowe

złożony: 1120 x 300 x 320 (dł. x szer. x wys.)
rozłożony: 800 x 500 x 1100 (dł. x szer. x wys.)

Waga (z kołami i tapicerką): ok. 7,5 kg

v46yr4.jpg

4. Quick Smart Implasta

Posiada 2 pozycje regulacji oparcia
5 – punktowe szelki bezpieczeństwa i hamulec na tylne koła
Rozkładana budka z okienkiem
W komplecie z torbą do przewożenia wózka i folią przeciwdeszczową
Odpowiednia dla dzieci od 6 –go miesiąca życia ( do 15 kg)
Bezpieczna, elegancka i stylowa
Lekka aluminiowa konstrukcja

waży tylko 5,5 kg

2lw3ytu.jpg

co do tej ostatniej mam mieszane uczucia bo wygląda na taką typowo letnią chociaż sprzedają do niej śpiwór.
Sama nie wiem, mam zamiar już w kwietniu kupić coś ale kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Wczesniej obstawiałam wózek Hauck Jeep ale okazał się tak samo cięzki jak ten , który mam teraz więc bez sensu. Musiałam poszukać czegoś lżejszego. Co o tym sądzicie?

Ostatnia edycja:
Confi, co ci mogę powiedzieć... to:
4. Quick Smart Implasta - jak dla mnie ...zbyt futurystyczny :sorry2:
3. Cybex Topaz - te koła jakieś takie...:sorry2: i w ogóle dół wózka też taki jakiś :sorry2:
2. Britax - Verve - chyba z tych wszystkich to byłby mój typ.... a powiedz mi do ilu kg można wozić w nim dziecko? i ile waży ten wózeczek?
1. Peg Perego - Ora - bardzo fajny :tak: tylko czy limit wagi dziecka do 15 kg to jest coś co Ci odpowiada ;-) i jednak waga samego wózka (prawie 10kg) to troszkę sporo jak na samą spacerówkę :dry:

Nie znam się, ale mi się podoba pierwszy i drugi. Czwarty jak dla mnie jest... brzydki...
Zresztą mogę się podpisać pod tym co Barmanka napisała... Chyba jednak drugi, bo rzeczywiście w pierwszym ten limit do 15 kg to trochę mało...

reklama
Mi podoba się jedynka i dwójka. Dziewczynki 15 kg to nie jest mało. Mój starszak ma 4 lata i wazy 17 kg a siostrzenica 5 i waży 18 kg.Nasze dzieciaki nie będą już tak przybierać na wadzę jak do tej pory. Gwarantuje wam,ze jak będą miały powyżej roku to ciężko będzie je wsadzić do wózka więc szkoda kasy na coś drogiego .Ja zastanawiam się czy nie przemęczyć się do maja,czerwca ze swoim starym i nie kupić zwykłej parasolki. Mamusie starszaków czy wasze szkraby jezdzily w wózkach jak zaczęły chodzić ?

Do góry