reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

kochane a tu moje kolejne pytanie, nie wiem moze wyda wam sie glupie, ale zastanawiam sie nad tym czy powinno sie kupic do wozeczka jakas posciel typu :
POSZEWKI DO WÓZKA*2 el. **BABY-RAJ **eksluzywne (549266487) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
czy wystarczy tylko kocyk i poduszeczka??
bo nie mam pojecia?? a wy jak dziewczyny myslicie i doradzacie??
Ankzoc po co ci kołderka w maju i poduszka - wystarczy kocyk i ewentualnie przescieradełko do wózka :-)

reklama
patusia- nie nie zminilam bierzemy x-landerka, ale w poniedzialek okaze sie czy 2008, czy 2009, jak obejrzymy je w gdansku, ale kiedys ogladalam te wozeczki liveroo i tak mi sie przypomnailo, wkleilam linka moze ktoras z dziewczyn bedzie zainteresowana :), a co do tej kolderki to pytam bo wtym temacie jestem nie obyta hahha a po co bez sensu wydawac pieniazki. Ale juz wiem ze tylko jakis kocyk na spod lub przescieradelko i do przykrycia kocyk :)

patusia- nie nie zminilam bierzemy x-landerka, ale w poniedzialek okaze sie czy 2008, czy 2009, jak obejrzymy je w gdansku, ale kiedys ogladalam te wozeczki liveroo i tak mi sie przypomnailo, wkleilam linka moze ktoras z dziewczyn bedzie zainteresowana :), a co do tej kolderki to pytam bo wtym temacie jestem nie obyta hahha a po co bez sensu wydawac pieniazki. Ale juz wiem ze tylko jakis kocyk na spod lub przescieradelko i do przykrycia kocyk :)
jestesmy tu po to by sie wspierać i sobie doradzać -a na jaesień polecam spiworek taki by juz był do spacerowki

dziewczyny, a powiedzcie mi - bo ja też się na tym nie znam :baffled: czy do wózka nadawał by się - zamiast kocyka - taki cieńszy śpiworek (kombinezon)?
na razie w sklepach widziałam tylko grubsze śpiworki, takie na zime, ale myślę że czym bliżej wiosny tym więcej powinno pojawić się tych letnich...

ankzoc, piękny wózio, bryka jak się patrzy, ale podzielam zdanie patusi - spacerówka wydaje się dosć mała, Widziałaś to cudeńko w sklepie??
Ja wczoraj zamówiłam x-landera oczywiście na allegro wersję 2008, zaplaciłam mniej niż chodzą na aukcjach o 120 zł, jeżeli któraś będzie miała zamiar kupować xa na allegro to chętnie na priv napiszę który sprzedawca taniej sprzedaje poza allegro.

hej, trochę późno ale dołączam z radością do Was:) W temacie wózków tez się trochę nasprawdzałam i to chyba najtrudniejszy wybór, jak mi się wydaje...im więcej szukałam tym większy dylemat. Sporo myślałam o x-landerze i już prawie zdecydowałam ale ostatnio namąciła mi w głowie kolezanka z pracy. Ona kupiła swojemu dziecku Casualplay S4. Podobno świetnie się skręca i bardzo łatwo składa przy montowaniu do samochodu. Jest nieco lżejszy od x-landera, co dla mnie jest b.ważne.Dziecko na początku można przewozić w gondoli, bo ma takie specjalne mocowania, że można ją przypiąc pasami. W ogóle jak patrzyłam to ładny model..Czy słyszałyście coś o tym wózku, jakie macie informacje? cyz ktoś słyszał coś negatywnego? będę wdzięczna za komentarz

Cześć dziewczyny.

Czytam i czytam wasze opinie o różnych X-Landerach ale nic nie mogę znaleźć o modelu XV. Czy któraś z was miała/ma może jakieś doświadczenie z tym modelem? Wiem że jest dość świeży. Ja już od dłuższego czasu porównuję jedne z drugimi i ciągle XV wydaje mi się najlepszym ze wszystkich Xlanderów: ma przekładaną spacerówkę (przodem lub tyłem do mamy), podwójne zwrotne przednie koło (moja siostra ma Jane z pojedynczym i narzeka na stabilność np. przy wjeździe na krawężnik – trzeba bardzo uważać bo łatwo może się „gibnąć”), ma stopniową regulację oparcia w spacerówce (w XA podobnie jak w wózkach Quinny oparcie reguluje się za pomocą paska-ściągacza co nie jest zbyt komfortowe dla mamy i wymaga wprawy). Zastanawia mnie jeszcze wielkość przednich kółek: w XV tylnie są duże a te przednie małe; jakie to ma znaczenie przy użytkowaniu (te przednie szczególnie)?
Widzę że XLander zmienił już swoją stronę, są już wszystkie nowe modele 2009, w kolorach różnią się niewiele. Mnie podobałby się ten niebieski ale jeszcze chętnie zobaczyłabym go na żywo – na stronie wszystko wygląda inaczej. Być może w rzeczywistości w ogóle nie różni się od 2008.:blink:
Dzięki wielkie za informacje!
[FONT=&quot]Pozdrawiam. [/FONT]

ankas9- u nas w miescie jest sklep x-landera wiec, widzialam wozeczek xv i xq to te same wozeczki tylko roznia sie koleczkami tzn ich ukladem. Szczerze nie polecam ci tego wozek, jak zobaczylam jak wyglada spacerowka to sie przerazilam jest poprostu mini, nawet pani w sklepie powiedziala, ze nie warto go brac, a musisz wziasc pod uwage ze nasze malce beda sie przesiadaly na spacerowke w zimie gdzie beda opatulone w kombinezony i spiworki itp. Jesli masz mozliwosc obejrzenia go na zywo to polecam i sama zadecyduj, ale w porownaniu z modelem xa, to naprawde nie warto!

dziewczyny nowa stronka x-landera z modelami 2009 (nawet mozna posluchac o modelach )
http://www.x-lander.com/xlander2009/

Ostatnia edycja:
No właśnie oglądałam w sklepie XV i wydał mi się okej - ale chyba jednak muszę się przejechać jeszcze raz i popatrzeć trzeźwym, spokojnym okiem. Porównywałam w sklepie XV z XA właśnie. Wcześniej nastawiona byłam na Quinny Speedi ale jak zobaczyłam XV to Quinny od razu odszedł do lamusa. Ech. Trudna decyzja.

reklama
ankas9- z tego co pani w sklepie mowila to xv, bardziej sa ukierowane na lekka wage niz wygode maluszka, no bo iwadomo ze gondolka jest ta sama, ale spacerowka juz nie jest plytka i mala, nawet popros o wymiary w sklepie xa i xv, bo w interencie nigdzie nie moge znalesc, sa tylko wymiary spacerowki xa

Do góry