reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

reklama
ale piekna chyba kupie ta rozowa!!!!
z tego co widzialam na liscie dziewczyn ktore podawaly co powinna zawierac wyprawka to raczej sie spotkalam z przescieradlem na gumke do wozka widzialam takie w sklepie i dziwilam sie co to jest;-)takie male potem przeczytalam o przescieradlku....
z tego co obserwuje to w wozkach dzieci raczej maja spiworki ...kocyki nie widzialm posciolek ale ta jest piekna.......przeciez poduszka jest chyba potzreban?
tu w szwajcrii raczej nie ma posciolek dla noworodkow tylko potem dla starszych z tego co widze wszyscy chowaja dzieci raczej na poczatku bez poduszki bez kolderki tylko w takich cieplych spioszakch-spiworkach-takich duzych ...bezpieczniejsze zeby dziecko sie nie ududsilo ale czy wygodniejsze dla malucha?
pozdrawiam

Ja nie używałam pościeli do wózka. Powiem szczerze, że nie bardzo mi się to podoba ;-) Na początku mój synuś jeździł w śpiworku do którego wkładałam kocyk, bez poduszki. Z czasem zaczęłam podkładać mu podusię pod główkę. Przykrywałam z reguły kocykiem i jeszcze okryciem wózka. Ale on był dzieckiem późnojesiennym-zimowym. Teraz zamierzam używać też kocyków bez poduszek (na początku). Wszystko będzie zależało od pogody.

kochane a tu moje kolejne pytanie, nie wiem moze wyda wam sie glupie, ale zastanawiam sie nad tym czy powinno sie kupic do wozeczka jakas posciel typu :
POSZEWKI DO WÓZKA*2 el. **BABY-RAJ **eksluzywne (549266487) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
czy wystarczy tylko kocyk i poduszeczka??
bo nie mam pojecia?? a wy jak dziewczyny myslicie i doradzacie??

Chyba powinnyśmy zagladac teraz do cudzych wozkow na spacerach:-D
Sama nie wiem na razie myslalam by na spod klasc flanele, bez podusi i przykryc kocykiem. Musze popytac kolezanek w pracy

Ja mam w wozku spiworek, a potem poloze kocyk i dzidzie na kocyk i przykryje kocykiem, tez nie zauwazylam zeby uzywac poscieli do wozka, zreszta podusia w glebokim chyba nie jest konieczna, w spacerowce moze jak dziec bedzie lubil, ale to sie jeszcze zobaczy:tak:

Kochane ja pozagladalam do wozkow:tak: wiec poniewaz bedzie lato ja mojej malej posciele przescieradelko i wezme ze soba letni kocyk(do przykrycia), ale nie sadze zeby mi byl potrzebny kiedy tu w Grecji sa wtedy 30 stopniowe jak nie wiecej po prostu upaly:baffled:albo bede miec letni kocyk albo przescieradelko do przykrycia (cos w tym stylu). Poduszki bym odradzala bo dziecko musi lezec na plasko ( mozna mu podlozyc pod glowke tylko poszewke na poduszke) ja postaram sie naszej corci jak najpozniej dac poduszke, bo sa one nie zdrowe dla kregoslupa:nerd:

Czytałam że ortopedzi zalecają poduszeczki powyżej 1 roku życia, wiec nie zamierzam mieć na razie, tym bardziej że w moim wózeczku da się podwyższyć dno gondoli i spacerówkę ustawić w czterech położeniach, więc nawet jek Małemu/Małej będzie się np. ulewało to nie będzie problem żeby je troszkę wyzej ułożyć.
Pochwalę się jaki wózeczek zamówiliśmy dzisiaj. Wózek to Jedo bartatina classic, za nowy gondola+spacerówka+fotelik+torba+śpiworek do spacerówki+folia przeciwdeszczowa zapłacimy 1200 z groszami- więc dla nas jeszcze znośnie, a ma wszystko czego nam potrzeba (duuuże koła, dobra amortyzacja, największa ale nie najcieższa gondola na rynku, spacerówka którą można wpiąć w obie strony, zdejmowaną tapicerkę, duży kosz na zakupy, sporą torbę, wagowo tak pomiędzy: z gondolą 14kg, spacerówka ok.13kg) i czytałam o nim wiele dobrych opinii na różnych forach, więc mam nadzieję że starczy na lata, i nie tylko na jednego berbecia:-)
A do wózków i na wózki bezczelnie spoglądam jak tylko jakikolwiek mijam:zawstydzona/y: Myślę, ze kocyk, a w lato pieluszka flanelowa albo i tetrowa spokojnie wystarczą.

hej dziewczyny pozwole sobie cos napisac odnosnie x-landerow to na allegro sprzedaja sie po ok 1000zl i to sprzedaja sklepu wiec jak ktos chce kupic taniej to chyba na allegro jest najtaniej...tylko to chyba nie jest ta kolekcja 2009....moja znajoma ma x-landera xa i jest bardzo zadowolona ogolnie x-landery maja bardzo dobra opinie...pozdrawiam

reklama
Do góry