reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

confi- ja też jestem za x-landerkiem, ale warto obserwowac aukcje, moze uda cie sie kupic taniej, ale popatrz na gratce
Wyszukiwanie : x-lander mozesz kupic spaceroweczke i oddzielnie gondolke ceny sa naprawde nieskie. Ale z tych wózeczków ktore pokazywalas to jestem za volantem!!!

reklama
ankzoc...ja też jestem za Volantem ale ładny okaz uciekł mi sprzed nosa niestety, może coś się pojawi później...

jeśli mogę was pomęczyc to powiedzcie mi co sadzicie o tych wózkach bo ja ich kompletnie nie znam..moze któraś z was miała kontakt albo znajomi mieli?

BEXA wózek AX3 koła pompowane śpiwór gratis (549753320) - Aukcje internetowe Allegro

Freestyle głęboki + spacerowy + fotelik (548923678) - Aukcje internetowe Allegro

wózek ABC Design (540243754) - Aukcje internetowe Allegro

http://allegro.pl/item549712349_polski_exlusywny_lekki_z_fotelikiem_hit.html

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja dziś oglądałam x landry z kolekcji 2009 i sama nie wiem na co sie zdecydować :sorry2: W sumie te wózki mędzy sobą niewiele się różnia (wersja z 2008 i 2009), ceną trochę ale skoro mają fundować teście to nie biorę tego pod uwage;-) Nowy xa wyadje sie mi ciut lepszy ale w sumie chyba tylko plusem jest troche wieksze siedzisko w spacerówce i wywietrznik w gondoli.
Co do kolrów to chyba zeszłoroczy niebieski mi sie najbardziej podoba ale w sklepie był tylko 1 wózek 2008 niebieski!:-( Z nowych chyba najbardziej pasuje mi czerwony? Myślcie że ten czerwony z 2009 pasowałby tez dla chłopca??

Patusia, niestey nie obejrzałam nowych fotelików wiec nie moge Ci nic na ich temat powiedzieć ale domyślam sie że niczym poza kolorem nie różnią sie od starych.

ankzoc...ja też jestem za Volantem ale ładny okaz uciekł mi sprzed nosa niestety, może coś się pojawi później...

jeśli mogę was pomęczyc to powiedzcie mi co sadzicie o tych wózkach bo ja ich kompletnie nie znam..moze któraś z was miała kontakt albo znajomi mieli?

BEXA wózek AX3 koła pompowane śpiwór gratis (549753320) - Aukcje internetowe Allegro

Freestyle głęboki + spacerowy + fotelik (548923678) - Aukcje internetowe Allegro

wózek ABC Design (540243754) - Aukcje internetowe Allegro

**POLSKI, EXLUSYWNY,LEKKI,Z FOTELIKIEM HIT!!** (549712349) - Aukcje internetowe Allegro

Ja zastanawiam się nad ABC Design. Właśnie dziś oglądałam w sklepie. Model z ubiegłego roku kosztował 1060 zł(gondola i spacerówka, trzeba dokupić fotelik i wówczas całość wychodziła ok.1400 zł). Bo tegoroczny model kosztował 1600 zł, a różniły się jedynie kolorystyką. I były właśnie wersje na trzech i czterech kołach. Prowadził się bardzo dobrze i wyglądał fajnie, ale nic więcej na jego temat nie mogę powiedzieć

aga- ja dzieci nie mam, ale z doswiadczenia rodzinki i znajomych, lepsze są przednie kółka skętne, łatwiej manewrowac wozeczkiem, no i maja tez blokadę gdyby ci nie przypasowaly te skretne mozesz je zablokowac i będą jak noprmalne. Z tego co wiem to nie skretne maja sztywniejsza konstrukcję przy manewrowaniu jest ciężko. Ja w każdym razie biorę ze sketnymi z przodu no i do tego wolę wiekszę tj, pompowane, lepieje amortyzują nierównosci. Nie przemawiaja do mnie male koleczka. Mieszkamy nie daleko morza, wiec pewnie czesto bedziemy jezdzic nad morze z niunia i bedziemy brac wozeczek a z takimi kołami to po piachu naprawde lekko mozna przebrnac!

Ankzoc -Dziekuje za odpowiedz!!! ja tez zapewne bede czestym gosciem na plazach gdanskich.
Bylam wczoraj w sklepie we wrzeszczu niestety obsluga na dziale z wozkami troszeczke mnie rozczarowala, bardzo mlode dziewczyny majace niewielkie pojecie o uzytkownosci wozkow. Na moje pytania odpowiadaly bardzo ogolnie jąkając sie ze stersu.
Pzez 2 mce czytalam opinie o wozkach i zdecydowalam sie na x-landera ax jednak jak go zobaczylam na zywo troszke zwatpilam.
Według mnie MAŁA gondola. I teraz nie wiem do ilu m-cy zmiesci mi sie dziecko, czy nie za wczesnie trzeba bedzie przesiasc sie na spacerowke nie chcialabym aby Mała miala zima gorszy dyskomfort jazdy bo jej mama nie kupila odpowiedniej wielkosci wozka.

hmmmm...nie wiem czy dobrze doczytalam ale x-lander xa ma 76 cm dlugosci czyli jesli dziecko urodzi sie np ok 60 cmto po 3 m-cach nie zmiesci sie do gondoli????:baffled:
urwanie glowy z tymi wozkami

tak torszke z innej beczki, czy pompki do kol to sa takie same jak do rowerow????czy kazdy wozek ma inny wentylek i trzeba szukac szczescia????

Dziewczynki co do fetelikow odkryłam ze są ich dwa rodzaje - jedne z taką wygodna obrotowa rączką i moskitierą z butki wyciąganą a drugie bez tych gadzetów re nowsze

AgaA - myślę, że spokojnie taka gondola na całe lato wystarczy. Poza tym dziecko zimą pewnie już nie będzie jeździć w gondoli. Przecież już wtedy będzie siedzieć. Chociaż są takie gondole w których dziecko może jeździć bardzo długo, bo mają w środku dodatkowe oparcie i nawet jak maluch siedzi będzie mu wygodnie. Swoją drogą długość godnoli wydaje się odpowiednia, ja tej wielkości (albo troszkę mnieszej) będę mieć wkład dla noworodka do spacerówki. I na jesień mam zamiar z niej już zrezygnować.

Ladygab - ja używam akurat pompki samochodowej ale zwykła rowerowa też pasuje. Warto przed zakupem w tej kwestii się zorientować, ale wszystkie znajome mamy mające różne wózki z pompowanymi kołami używały popmki samochodowej.

reklama
aga- nie chce cie namawiac konkretnie na x-landerka, poprostu mi on sie podoba i tak zaproponowalam, co do gondolki to wiem, ze dziewczyny uzywaja tak do 4, 5 m-ca, faktycznie gondollki robia teraz maluskie, ale to nie tylko x-lander, jakbys zauwazyla wiele wozeczkow ma male gondole! A jelsi maja już duze tak jak np roan, to spacerowka jest porazka, bynajmniej dla mnie! Kochana nie masz co wyrzucac sobie, ze dzidzis bedzie mial niewygodnie bo pomysl ze dzieciaczki jak zaczynaja siadac to wcale nie chca lezec w gondolce, zreszta ja bym sie nie odwazyla wiesc dzicka siadajacego w gondolce, a nasze wlasnie beda juz siadaly w zime kochana, takze chcac czy nie chcac jestes zmuszona na przesiadke w spaecrowke. Co do spacerowki x-landera jest bardzo duza w porownaniu z innymi spacerowkami, przez co dzidzius ma bardzo wygodnie i jesli ubierzesz maluszka w kombinezon to nie siedzi scisniety, jak w innych np quinny! Jest wkladka dla maluszka przez co maluch nie lata po calym wozeczku! Myślę, ze troszkę ci pomogłam moimi spostrzezeniami dotyczacymi tego wozeczka, oczywiscie wybierzesz wozeczek taki jak bedziesz uwazac za wygodny dla siebie i maluszka! A co do sklepów bylas w sklepei mama i ja?? Moze sprobuj tam popytac o te wozeczki lub inne to cos ci doradza :)

Do góry