reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki , wyprawka i inne

Dlatego wszystko zależy od maluszka:) Ja mam kilka ubranek na 50 i wiem, że ich użyję:) Niektóre z tych 19 body są na pewno mniejsze niż 56, ale już nie dzieliłam na kupki;)

reklama
A propos Wyprawki - to u nas na rozmiar 56-62 plus jeszcze karton [emoji3]
1480582582-1d1mld.jpeg

5djy3e3kpgua6zwe.png

Mam małe pytanko. Nie wiem czy już był tu taki temat, jak tak to przepraszam. Po prostu nie wszystko jestem w stanie przeczytac, bo jest tego mnóstwo :) Jak macie zamiar ubrać wasze dzieciaczki na wyjście ze szpitala? Bo ja nie mam zielonego pojęcia.. nie chciałabym przegrzać dziecka ale też nie chce aby było mu zimno.. Ja myślałam o body z długim rękawem, pajacyk, skarpetki, czapeczka i na to kombinezon z zakrytymi łapkami i nóżkami. Czy taki zestaw jest ok czy to za mało na takie maleństwo? I czy na to przejście ze szpitala do samochodu w razie mrozu muszę posmarować mu buźkę kremem czy na te pare metrów nie trzeba? Chciałabym już powoli pakować torbę do szpitala i nie wiem co przygotować :)

Zestaw ok, ciuszki na wyjście doniesie tata, nie bierz tego od razu, po co mają zbierać szpitalny syf przez czas pobytu. Ja buzie smaruje jak jest poniżej 2+ stopni. Nawet na chwilę, takie dziecko ma skórę jak pergamin, powinno być dobrze zabezpieczone.

Ja właśnie pakuję torbę szpitalną, ale na teraz:p

Chyba już skończyłaś wyprawkę. Czekam jeszcze na paczkę od teściowej z wielopakiem body na długi rękaw i półśpiochów i kombinezony. No i jeszcze moja mama ma kupić ubranko na wyjście ze szpitala. Chyba brakuje mi tylko podkładów do przewijania (nie wiecie czy są w rossmanie?) i aspirator do noska i mogę rodzić. Dziś pakuję torbę do szpitala niech stoi. Czeka mnie jeszcze pranie tego co kupiłam\uszyłam.

Chyba już skończyłaś wyprawkę. Czekam jeszcze na paczkę od teściowej z wielopakiem body na długi rękaw i półśpiochów i kombinezony. No i jeszcze moja mama ma kupić ubranko na wyjście ze szpitala. Chyba brakuje mi tylko podkładów do przewijania (nie wiecie czy są w rossmanie?) i aspirator do noska i mogę rodzić. Dziś pakuję torbę do szpitala niech stoi. Czeka mnie jeszcze pranie tego co kupiłam\uszyłam.
Wydaje mi się ze sa, widziałam tylko nigdy nie kupowalam :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mobilizujecie mnie do zakupienia reszty wyprawki dla malenstwa, a zostaly glownie jakies akcesoria. A przede wszystkim do zakupu wyprawki dla siebie! [emoji3]

reklama
Do góry