reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki , wyprawka i inne

Fotelik i wozek firmy Stokke. Pamietam jak pisalyscie o tych testach i szukalam w necie ale jakos nie moglam znalezc wiec sugerowalam sie opiniami...

Kasia.zosia- u nas nowy jest drogi, my postanowilismy kupic uzywany bo caly komplet z gondola i z roznymi gadzetami mozna kupic za 1/4 oryginalnej ceny no ale babcia zrobila wnuczkowi taki prezent :)
Fotelik i wozek firmy Stokke. Pamietam jak pisalyscie o tych testach i szukalam w necie ale jakos nie moglam znalezc wiec sugerowalam sie opiniami...

Kasia.zosia- u nas nowy jest drogi, my postanowilismy kupic uzywany bo caly komplet z gondola i z roznymi gadzetami mozna kupic za 1/4 oryginalnej ceny no ale babcia zrobila wnuczkowi taki prezent :)
To jest fotelik besafe ( oni chyba współpracują ze stokke i robią im foteliki)? na niemieckiej stronie adac dość pozytywnie się o nich wypowiadali

Ostatnia edycja:
reklama
Tutaj dokladnie sie nazywa Pipa Stokke by Nuna , ale to wychodzi na to ze foteliki dla Stokke robi jakas inna firma...

Jagódka dzięki za listę, zaraz sobie wydrukuję żeby mi się nie zapodziało i uzupełnię swoją listę :) większość mam ale jeszcze kilka rzeczy na mojej liście nie ma i muszę dopisać

Dziewczyny, obawiam się, że ona nie jest pełnaxD Ja mam tyle rzeczy, że jakbym to spisała, to by mi dnia zabrakło, ale to chyba takie minimum. Niektóre dziewczyny kupują też butelki, ja odpuszczam, najwyżej się kupi jak będzie trzeba.

Jeśli to besafe to byłabym spokojna. Ale myślę, że stokke raczej nie związała by się z byle jakim partnerem.

Tutaj dokladnie sie nazywa Pipa Stokke by Nuna , ale to wychodzi na to ze foteliki dla Stokke robi jakas inna firma...
Tak, stokke nie produkuje fotelikow, ten o którym piszesz jest holenderskiej firmy, opinie ma bardzo dobre ale nie doszukalam się nic o testach zderzeniowych. Nie wiem jakie normy obowiązują w usa. W DE do wózków stokke dodaja foteliki besafe izi i te mają dobre wyniki.

Ellie, dobry sprzęt :) moje bobo będzie poruszać się czymś w tym stylu.
.jagódka, przydatna lista :) od siebie dodam - co do ręcznika dla dzidzi to sprawdźcie czy w szpitalu w ogóle kąpią dziecko - w Warszawie w wielu szpitalach - nie. Pierwsza kąpiel w domu.
podkłady porodowe rzeczywiście najlepsze są hartmanna, a wkładki laktacyjne firmy Lansinoh. Majtki poporodowe - też wygrywa hartmann - w szpitalu zalecają własnie te siateczkowe ze względu na dostep powietrza (dotyczy porodów sn, chociaz nie wiem po co ja tez je zakładałam w szpitalu :)
A to nowości dla mojej Mary :)
20161109_145832.jpg
20161122_144720.jpg

Załączniki

• 20161109_145832.jpg
    20161109_145832.jpg
    200,6 KB · Wyświetleń: 423
  • 20161122_144720.jpg
    20161122_144720.jpg
    322,6 KB · Wyświetleń: 419
La_nina racja, majtki też kupiłam hartmanna. Choruję na taki kocyk, ale drogie są strasznie, zażyczę sobie na prezent od kogoś może;)

Ja kupiłam dziś materiały na baldachim i organizer na łóżeczko. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie, ale już bez ciśnienia;)

A podkłady z canpol są ok? czy raczej je wymienic? kiedyś byłam w markecie to przy okazji kupiłam dwie paczki, nie sprawdzałam w internecie czy są dobre :p a majtki mam siateczkowe ale wielorazowe 4 pary :)

reklama
Super_mysz nie mam pojęcia, testowałam bellę, hartmanna i absorgyn. Ważne żeby miały anatomiczny kształt i pasek klejący

Do góry