reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki , wyprawka i inne

Spała, często po południu zostawiałam ja na drzemki. Moim
zdaniem wygodnie jej tam było. O ile mnie pamięć nie myli to do 8 miesiąca korzystaliśmy z huśtawki. Dla mnie to absolutnie rzecz niezbędna [emoji12] ale jak będzie zobaczymy. Wiem tylko, ze nie wszystkim dzieciom przypada do gustu bujanie. Używaliśmy jej od drugiego miesiąca, ale chyba można od urodzenia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ellie, mój dwulatek wazy 11 także nie ma reguły ;)
A co do hustawek i bujaczkow, corka uwielbiala, syn wręcz przeciwnie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A moja Zosia (15m) wazy 9 :)
Ellie spokojnie ci moze na dlugo starczyc, a w razie czego sprzedasz :)
Jak dla syna kupowalam lezaczek to szukalam takiego, ktory jak najwieksza wage utrzyma bo on wlasnie majac pol roku wazyl juz 9 kg, ale szczerze, to spotkalismy moze jednego rowiesnika, ktory bylby tak duzy

Spała, często po południu zostawiałam ja na drzemki. Moim
zdaniem wygodnie jej tam było. O ile mnie pamięć nie myli to do 8 miesiąca korzystaliśmy z huśtawki. Dla mnie to absolutnie rzecz niezbędna [emoji12] ale jak będzie zobaczymy. Wiem tylko, ze nie wszystkim dzieciom przypada do gustu bujanie. Używaliśmy jej od drugiego miesiąca, ale chyba można od urodzenia

tzn bardziej chodzilo mi o to, ze dziecko powinno najlepiej spac na plaskim, choc moje tez czasem spaly w lezaczku w ciagu dnia. Co do bujania to wlasnie nie wiem za bardzo, bo ja nie bujalam :)

Wiadomo, ze dziecko najlepiej powinno spać na płaskim. Ale przyznam, ze jak miała juz pare miesięcy to drzemała sobie, bo bałam się wyciągać żeby nie obudzić [emoji12] Oczywiście mówimy tu o krótkiej drzemce. Dla mnie to był naprawdę przydatny gadżet, ale każde dziecko jest inne i każda mama ma rożne oczekiwania

Dziewczyny, jestem nowa, i też postanowiłam porozglądać się za wyprawką. Pierwsze moje pytanie, mam 3 latka w domu, i myślałam o tzw. "dostawce" do wózka, na której starszak będzie jeździł. Któraś mama słyszała o tym? jak to się sprawdza? warto?

Dziewczyny, jestem nowa, i też postanowiłam porozglądać się za wyprawką. Pierwsze moje pytanie, mam 3 latka w domu, i myślałam o tzw. "dostawce" do wózka, na której starszak będzie jeździł. Któraś mama słyszała o tym? jak to się sprawdza? warto?
Wydaje mi się, że 3-latkowi już takie cudo nie potrzebne, mój dwulatek niezłe kilometry robi i ja nie mam zamiaru kupować czegoś takiego. Koleżanka też ma odstęp 2,5 roku między dziećmi i kupiła, ale chyba niezbyt często korzystali.

reklama
mój trzylatek potrafił iść jakieś 1,5- 2km na plac zabaw bawić się i wrócić jeszcze do domu ale nie każdy ma tak kolorowo bo czasami trzeba szybko coś załatwić a z maluchem to wiadomo tempo ślimacze. Ja raczej nie widuję dużo tych dostawek "na mieście"

Do góry