reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, wózeczki...

Dziewczynki kupię od razu jak wrócę ze szpitala :tak: i na bank wkleję fotkę aby się pochwalić:-p:-D.Teraz bym już chętnie kupiła ale niestety finansów na taki wydatek brak w tej chwili bo muszę cholerne oc zapłacić :wściekła/y:a gdy młody się urodzi mąż idzie na urlop i dostaje kase za urlopowe niby takie wczasy pod gruszą i będzie na wózio i jeszcze na coś wystarczy:tak:

i dlatego cały czas twierdzę ,że becikowe powinniśmy dostawać przed porodem:)

reklama
oooo tak maggie święte słowa tylko aby mi na ten wózek wystarczyło to by musiało kilka becikowych być :-D za jedno na nic by mi nie starczyło chyba tylko na waciki :-D

no żartujesz :szok:a na tym moim zadupiu w Świnoujściu chamy tylko 1 tys. dają:wściekła/y:
Dobrze ,że dość dobrzeubezpieczyłam męża i siebie więc sporo wpadnie ale musi być na czarną godzinę gdy będę na bezpłatnym wychowawczym przez około pół roku :-(

u nas jest na szczęście 2 tys:-) zawsze to coś....

Maggie, a czy to nie jest tak, że ten drugi tysiak zależy od dochodów?
Najpierw trzeba starać się o zasiłek rodzinny i jeśli przysługuje dopiero wtedy dostajesz drugi 1000zł?

EDIT: Chyba chodzi o becikowe samorządowe, prawda?
Zależy od miasta w którym się mieszka, tak?

Ostatnia edycja:
oooo tak maggie święte słowa tylko aby mi na ten wózek wystarczyło to by musiało kilka becikowych być :-D za jedno na nic by mi nie starczyło chyba tylko na waciki :-D

Jak to:baffled:..? Przecież ten wózek kosztuje ok 1500zł..
Ogólnie LANA wizualnie bardzo mi się podoba, dużo bardziej niż Espiro, jedyne co mnie martwi to gondolka, ale najwyżej szybciej przeniesiesz Krystianka do spacerówki;-)

EDIT: Gdzieś wyczytałam, że gondola ma 72cm (wew), moim zdaniem to wcale nie jest tak mało, więc wybór doskonały:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry