reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

reklama
mija79 pisze:
Ja dziś znowu jadę po pieluchy.W sklepie koło domu pampersy kosztują 54zł,a ja kupiłam12 zł taniej.Tylko mąż mnie pyta a jak dziecko będzi miało na nie uczulenie to co zrobisz? Prawdę mówiąc nie słyszałam jeszcze o uczuleniu na pampersy, na inne tak ,ale na te nie.Czy któraś z was coś może słyszała?

A jakie kupjesz te pampersy?? U mnie new born 1 są po 22,60zł - w paczkach po 44 szt. - to te na pierwsze 5 tygodni, a new born 2 - 78szt. - 36,70zl

ja kupiłam new borny 2 - są od 3 kilo więc maluszki spokojnie będą mogły w nich przebywać :D zresztą ponieważ moja siostra teraz ma miesiecznego synka w domu to mogłam porównać z tymi jedynkami - naprawdę niczym się nie różnią oprócz.. ceny :D ja kupiłam w jumbo packu dwójki ( jedynek nie ma) za 98 sztuk zapłaciłam 42 zł w promocji.. naprawdę warto rozejrzeć sie za sklepem gdzie te paczki Jumbo są bo to się baaardzo opłaca.

Cholender robicie już takie  konkretne zapasy pieluch???, ja mam tylko jedną małą paczuszkę huggiesów (których nie polecam, bo są badziewne ;)). To może i ja też powinnam dokupić? ;) :D

Ja mam dwie małe paczki Pampersa i nie zamierzam narazie dokupowywać.Poza tym nie wiedziałam,że są 1 i 2 :p

Ja chwilowo mam więcej niespodziwanych pieniążków więc kupiłam tyle.I mam nadzieje że starczą na 3 miesiące.

reklama
98 npieluch starczy ci na... dwa tygdonie.. jak dobrze pójdzie :D pieluchę na początku zmienia sie co 3 godziny albo i częściej :D
wiec policz sobie ile ci pieluch zejdzie na dzień :D minimum 8.. a jeszcze może się zdażyć jak u mojej siostry... jej mały podczas karmienia robi dwie, trzy kupy i jak już zrobi to dalej jeść nie chce dopóki go nie przewinie.. jej jumbo paczka na tydzień ledwo starczyła.. ot zapasy potrzebne.. jednak ja na 1 jumbopaczce na razie poprzestanę, a potem do rossmana męża wyślę po bordowe pieluchy.. są naprawde OK.. no i mam nadzieję, ze mi ta jedna paczka na dwa tygodnie wystarczy :D

Do góry