reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Margolis,ja sie nie denerwuje - spokojnie. Jak tylko bede rozkladac poscielke dla Zuzi,to zobacze,jak to wszystko wspolgra ze soba. Chodzi mi o to,co pisalam wyzej. Ze u mnie tak robiono w rodzinie i bylo ok,nic zlego sie nie dzialo i w ogole.

Jesli chodzi o moje zakupki,to wreszcie mnie Radoslaw zmotywowal :p i poszlam kupic sobie wkladki laktacyjne Belli,bo juz tak narzekalam na te cycochy,ze szok,hehe. ;D No i przy okazji wzielam dla Zuzi krem na odparzenia - Linomag i lampke nocna do Naszego pokoiku (blekitna),zebym nie musiala zapalac gornego swiatla,gdy bede do niej wstawac. ;)

reklama
Ja już porobiłam sobie miejsce w szufladach na ciuszki.Dwie mam zajęte ciuszkami po siostrze.Teraz mysle gdzie upchnąc swoje rzeczy zeby było miejsce dla małej.

No mnie się tych ubranek zrobiło co niemiara ;) wczoraj dojechały do mnie ubranka zakupione dla synka w ub.ciąży i teraz nie wiem gdzie mam to wszystko upchnąć.Podejrzewam też,że wielu z nich nie założy bo są np. w rozmiarze 44 ;D i 50 ;D

Nareszcie w sobote odebralismy komode 4szufladowa, w ktorej bedziemy trzymac ciuszki Dziecka, i skrecalismy ja jeszcze w niedziele, tyle elementow bylo ;D Nie jest to typowy mebelek dzieciecy poniewaz dziecko bedzie z nami w sypialni i w zwiazku z tym okazalo sie najlepszym rozwiazaniem dokupienie komody z kolekcji identycznej jak nasze lozko-w tym przypadku my zyskujemy i dziecko, a w przyszlosci jak bedziemy musieli wynajac wieksze mieszkanko to dziecku kupimy inne meble.

Dla siebie nadla nic nie mam, a tu patrze na swoj suwaczek i widze, ze pozostaje mi coraz mniej czasu!!! No nie, sklamalabym, mam dla siebie kolko dmuchane(a raczej trojkat)do siedzenia-kupiony w Realu na przecenie-moj maz sie smieje, ze pewnie peknie jak tylko na nim siade ;D, i 2 koszule nocne do szpitala, do karmienia-jedna rozpinana na calej dlugosci, bez rekawkow(nie specjalna do karmienia ale sie nada) a drugiej jeszcze nie widzialam, bo jest narazie u tesciowej-to prezent dla mnie od jej siostry :D-super kobietki!

A dla dziecka musze dokupic cala mase rzeczy, np proszek do prania, kosmetyki, jedna butelke ze smokiem(tak w razie czego). A w srode musze odebrac od tesciowej jakies ciuszki dla dziecka-od kuzynki mojego meza, i 14 pieluch tetrowych-specjalnie dla mojej dzidzi szytych-z jakiejs super tetry-porzadnej, grubej. I musze wziasc sie za pranie i prasowanie!!! Bo dni uciekaja!!!

Royanno, jak duże masz to koło dmuchane (czy tam trójkąt ;D), ja usiłowałam kupić, ale najmniejsze jakie widziałam wydało mi sią za duże, tzn. dziura w środku, jakbym na nim usiadła, to tyłek by mi wpadł, tak że byłoby chyba jeszcze gorzej wstać!!!Stwierdziłam, że kupię sobie jakąś poduszkę, najzwyklejszą tylko w miarę miękką, chociaż wiem , że są specjalne poduszki poporodowe na allegro, ale kurcze nie za tanie. :)

Renee, jest na opakowaniu napisane ze ma ono rozmiar 50cm, i widzialam je nadmuchane to jest takie zgrabne, mysle, ze akurat! A kosztowalo 59groszy!!! Specjalnych poduszek poporodowych bym nie kupowala, tylko tez bym kombinowala ze zwyklymi poduchami ;D jakbym nie miala tego kola-trojkata, i tak nie wiem, czy to sie nada, czy nie peknie-jak wrozy moj maz! ;D

reklama
No ten zakup mnie omija :p
A bratówka dziś mi powiedziała,że ma dla mnie fajną poduchę do karmienia ;)

Do góry