reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

A u mnie wlasnie byla Pani z pracy i przywiozla mi sliczna misiowa karuzelke do lozeczka Canpola,uchwycik na smoczek tez Canpola,kilka ciuszkow,spiworek taki ciepluchny do wozeczka i fotelik do auta taki sliczny w krateczke,ktory u mnie bedzie robil bardziej za bujaczek. :D Aaa i nawet w tej paczuszce znalazl sie zel na zabkowanie,hihihi. :D Normalnie jestem w 7mym niebie i wyobrazam sobie teraz moja Zuzinke w tym foteliku jejuuuuu! ;D ;D ;D Juz bym chciala jej wszystko porozkladac. :D Niedlugo sie przeprowadzam do innego pokoju,wiec juz kolejny krok ku przyjeciu w domku Mojej Coreczki! :D

reklama
Mycha sorki,że się wtrątnę :p czy prowadziłaś ten wózek?
Bo faktycznie to koło z przodu super skrętne,ale przydatne bardziej przy spacerówce a przed nami zima,i czy próbowalaś nim pokonać coś na kształt krawężnika - traci wtedy wszelką stabilność.
Sprawdź sobie to za nim go zamówisz.

A fotelik mamy z tej samej firmy ;D

Powiem Ci Mycha, że ja też słyszałam, że te wózki są bardzo niestabilne (pomijając fakt, że mi sie te 3-kołówki w ogóle nie podobają, ale to juz kwestia gustu ;)) poza tym gondola w nim wydaje mi się trochę mała i dość płytka (no chyba, że to tylko tak na zdjęciu wygląda), a to jest jednak ważne zwłaszcza na zimę, bo jak grubo dziecko ubierzesz i jeszcze czymś przykryjesz to w małej gondoli będzie miało ciasno. :)

Mycha też mam taki fotelik Deltima (w kratę granatowo-kremową). Wszystko jest z nim super ale u mnie był on bardzo niewygodny przy noszeniu (szczególnie gdy dziecko jest już cięższe) dla jednej osoby (dla mnie). Niewiem jak jest z innymi fotelikami w tej kwesti, no ale cóz nie polece kupić drugiego.

Baska! Logujesz się na allegro, klikasz kup teraz i wyskakują Ci wszystkie dane do przelewu. W tytule przelewu wpisujesz tylko swój nick z allegro - nic więcej a kwota to ta za jaką kupiłaś + 1 zł, czyli jeśli chodzi o zestaw to 220zł. W informacji mailowej dostajesz jeszcze link do stronki gdzie cały czas masz podgląd na jakim etapie jest Twoja przesyłka - czy pieniądze już do nich doszły, czy została wysłana paczka itp. Ja przelew zrobiłam przez internet wieczorem 10.07., 11.07. - pieniądze zostały u nich zaksięgowane a 12.07 dostałam paczkę - w środku był paragon - podstawa gwarancji. Tak szybko i sprawnie jeszcze mi się nie udało nic na allegro kupić.

Jeśli chodzi o wózki Implastu to mój Spider ma blokowane przednie koło, także nic się nie dzieje a i krawężnik łatwiej pokonać bo nie trzeba na raz dwoma kółkami przycelować - szczególnie w bardziej wertepiastych miejscach. Ja swój wózek pod względem stabilności wypróbowałam tak jak pokazywali w Mamo już jestem i dał radę.

Margolis i Mycha - dzięki za radę :) Ale z zamówienia nici ponieważ mój mąż jest temu przeciwyny tzn uznał że sterylizator jest zbędny :( Niewiem może ma rację.Uważa, że stara metoda wyparzania butelek jest najlepsza i że o wiele szybciej to się zrobi niż tym urządzeniem (i nie wierzy, że butelki zmatowieją-twierdzi, że jak ktoś robi nie tak jak trzeba to napewno)KTakże stwierdził, że sam będzie wyparzał butelki.Kupię sobie tylko laktator z butelkami :)

AgutkaZG- fajnie masz, ze niektóre osoby ci coś przynoszą dla dzidzi :) Ja niestety wszystko od A do Z muszę kupić sama. Jedynie rodzice moi zafundują chyba wózek :) Z pracy też pewnie coś dostanę ale dopiero jak malutki sie urodzi i już właściwie wszystko będzie miał.

Dziś mam wizytę u lekarza, przed wizytą jedziemy do hurtowni kupić parę rzeczy małemu tzn. przewijak, wanienkę, prześcieradło, materacyk do łóżeczka i prawdopodobnie łóżeczko (troche boję się tego zakupu, zawsze twierdziłam że kupię go po porodzie) Ale jak się okazuje łóżeczko trzeba wcześniej kupić i wywietrzyć z lakieru.

A ja się chciałam pochwalić - zrobiłam pajacyk dla dziecka. Teraz dorobiłam też do niego buciki, ale nie mam ich zdjęcia :)

graszka2006izako324czeniezerwk.jpg

No Marrtruda, Ty to naprawdę zdolna jesteś, jest śliczny. Ja też swego czasu robiłam na drutach, ale takie cudo to dla mnie wyższa szkoła jazdy. ;D

reklama
Do góry