reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Renee29- a ile kosztował ten materac??? Ja w przyszłym miesiacu zamierzam kupić z łóżeczkiem tak jak ty mówisz żeby je wywietrzyć bo wiem jak to jest z nowymi meblami jakiś czas potem czuć tym drewnem i lakierem. Strasznie wszystko drogie jest jak człowiek sobie pomyśli ile kasy musi wydać ale czego się nie robi dla dziecka :) To strasznie cieszy :)

reklama
Nie wiem, ale ja tam jakoś nie jestem przekonana do zakupów na allegro.Materacyk kosztował dokładnie 79,95 -niewiele mniej od łóżeczka ;), za łóżeczko zapłaciliśmy 115 zł (najtańsze!) ;D

Z mojego doświadczenia co do pieluch tetrowych to jest tak, że ja kupiłam 10 szt. i słuzyły one tyko do cełow tj.
- przy karmieniu podkładałam do buzi aby mleczko nie leciało na dzidzię,
- przy przewijaniu przykrywałam siusiaka (przydatne u chłopców) abym nie została obsiusiana
- jako przytulanka do spania
Użuwałam tylko pampersów (w moim przypadku tylko oryginalnych) i nie było potrzeby wietrzenia pupy (tylko tyle co przy przebieraniu).

Co do długiej funkcjonalności łóżeczka i materaca to też podlega to dyskusji. U mnie Krzyś już od stycznia (od skończenia roczku) a nawet wcześniej śpi na wersalce. Więc łózeczko i materacyk czekają na drugą dzidzię.

Aga ja też zastanawiam się jak będziemy chodzić na spacery z dwójką dzieci. Krzyś niby teraz potrafi przejść do sklepu i z powrotem na nóżkach prowadząc swój wózek ale jak to będzie potem wyglądało to jeszcze nie wiem ???

Margolis- moze na allegro są fajne rzeczy, ale ja jakoś tak nie umiem i nie lubię kupować. Wolę iść do sklepu to widzieć i wiedzieć na czym stoję :)

Renee79- to ten materacyk myślałam że jeszcze droższy jest ale widzę, że nawet tak w miarę. Ja w przyszłym miesiącu pojeżdzę za łóżeczkiem i materacem o ile jeszcze nie w tym. W sumie nie mam za dużo rzeczy a nie ma na co czekać, lepiej wszystko poprać wcześniej i poukładać.]]

Mam pytanie ile macie ciuszków nakupionych i w jakim rozmiarze???

hejeczka :)
co do lozeczka i materacyka to dostalam od kolezanki; kupic zamierzalam na allegro po 199 mozna znalezc lozeczko z materacem i kompletem poscieli; co do wozka zamowilam na allegro u pana jotzet_2005 POLECAM GO !!!!!! wozki Graco sprowadza z USA i jest mozliwosc wyboru wozeczka ze strony http://www.gracobaby.com/products/category.asp?N=44+10417 czas oczekiwania niestety 4-6 tygodni :( pozatym mozna u tego pana zamowic rzeczy i zabawki z firmy fisher a zawsze taniej niz na allegro; zamierzam dokupic jeszcze kojec poniewac bedziemy podrozowac; co do pieluszek to kupilam 5 tetrowych i 5 flanelowych <wzorek mialy sliczny> a uzywac bede pampersow; kosmetyki kupilam z firmy nivea na poczatek stwierdzilam ze starczy: oliwka; mydelko; chusteczki do pupci i masc przeciw odparzeniom pupci; ciuszki kupuje odkad dowiedzialam sie o ciazy; maz sie smieje ze fasolki jeszcze nie ma a juz posiada wiecej rzeczy niz on; buteleczki kupilam z firmy avent za 4 butelki ze smoczkami zaplacilam 50 zlotych na allegro; w przyszlym miesiacu do kupienia mam jeszcze jakies drobnostki bez ktorych pewnie bym sie obyla gdyby dzidzia wziela mnie z zaskoczenia; trzymajcie sie mamy; wrzesien tuz tuz

Margolis- mam pytanie do Ciebie przeglądałam ta stronkę i natknęłam się na wcześniejszą twoją wypowiedż, że masz juz łóżeczka tylko malowanie cię czeka. Dobrze zrozumiałam malowanie łóżeczek??? Pierwszy slyszę, żeby kupione łóżeczka jeszcze malować

Ja robiłam w końcu łóżeczka na zamówienie i mam przygotowane do malowania bo tak się ze stolarzem umówiłam.

Zakupiłam sterylizator do mikrofalówki i pojemniczki na pokarm aventu na allegro i jestem w szoku jak szybko wszystko dostałam a cena też rewelacja w porównaniu ze sklepem. Jakby ktoś szukał to mogę polecić sprzedawcę - mybaby .

reklama
Margolis, czyli jednak zdecydowalas sie na sterylizator?
Ja sie dlugo zastanawialam i jednak zostane przy tradycyjnej metodzie wyparzania wrzątkiem :D
W końcu ta Dzidzia nie moze byc az tak sterylna, bo potem bedzie toto takie wydelikacone jak ja...

Do góry