reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

Royanno, lepiej, że przewijak jest większy bo gdyby był mniejszy od łóżeczka, to chyba byś musiała go trzymać w łóżeczku a nie na łóżeczku ;D ;),a tak to nie powinno być problemu, a co do przykręcania, ja nie zamierzam go przykręcać bo ani się nie obejrzysz, jak zacznie ci przeszkadzać przy wyciąganiu malucha za parę miesięcy. ;) Moja siostra nie przykręcała do łóżeczka, poza tym ona codziennie wynosiła go do kąpieli, kąpali dzieci w kuchni, było najwygodniej. Wanienka przy stole, przewijak na stół i git! ;D
Wrócę jeszcze do łóżeczka, córeczka agamamaani długo w nim spać nie chciała a syn mojej siostry, wyciągnąć się z niego nie dawał ;D, może też dlatego, że bał się że całkiem mu je zabiorą dla młodszej córki, bo mieli taki plan, ale nawet nie pozwolił małej w nim położyć! ;D A wychodził na początku przez wyciągane szczebelki a potem to już przez górę śmigał! Więc to wszystko zależy od dziecka. :)

reklama
A do mnie przed chwilą zadzwoniła mama,że bratowa przywiozła do niej stos ubranek dla mojego Wojtunia ;)
Mówiła,że niektóre wyglądają tak,jakby syn od brata nigdy ich nie założyl ;)

Kupiliśmy dzisiaj łóżeczko i fotelik samochodowy. Łóżeczko najtańsze ;D, z materacem i tak wyszło ponad 2 stówy i fotelik za.........139zł! Nie chcieliśmy niczego droższego bo co ona w tym foteliku się najeździ, tyle co ze szpitala i może parę razy do lekarza, a wolimy za parę miesięcy kupić lepszy, który dłużej posłuży. Niektórzy uważają, że te najtańsze foteliki nie są tak super bezpieczne, ale wydać 300 czy 400 zł na pół roku i później się jeszcze prosić żeby ktoś chciał go odkupić, to ja mam gdzieś taki interes, tym bardziej, że dziecko skorzysta z niego raptem kilka razy. Wczoraj właśnie oglądałam identyczne na allegro i poważnie myśleliśmy żeby go zamówić, a tu proszę w sklepie stoją sobie i czekają na nas. ;D Brakuje nam nadal jeszcze tylko wózka, albo aż wózka bo to w sumie największy wydatek, ale coś dziadki mówią, że zafundują, to niech kupują, nie mam nic przeciwko. ;D :D

Myśmy zamówili fotelik,który można zamontować na stelażu wózka,ale i tak nie jestem pewna czy będziemy go tak stosować ;)

Polecam wam czasopismo które znalazłam w kiosku "DZIECK,ZAKUPY I MY" , można tam znalezć wszystko to co nas teraz interesuje, ma dużo stron bo 224, i jest tanie, 3.90zł. GORĄCO POLECAM!
Podam wam krótki spis treści:
-KOMFORT MAMY( ubrania ciązowe,akcesoria pielęgnacyjne, żywność i leki, kosmetyki, sprzet AGD,)
- URZĄDZANIE POKOJU (meble, pościel,sprzety urzytkowe, dekoracja ścian)
- W PODRÓZY (wózki, foteliki samoch. chusty, łózka turystyczne,foteliki rowerowe)
- PIELĘGNACJA I PROFILAKTYKA ( pieluszki, chusteczki,pasty,szczoteczki do zębów,kosmetyki specjalistyczne,proszki i płyny do prania,farmaceutyki)
- ZYWIENIE ( akcesoria do karmienia,produkty zywnościowe)
- UBRANIA I OBUWIE
- ZABAWA (zabawki, gry, rowerki, pojazdy, zabawki ogrodowe,książki)
- USŁUGI (sklepy, edukacja, opieka medyczna)
indekss firm i adresy punktów sprzezaży
ps. co naważniejsze, to pod kazdym produktem podana jest od razu cena, i adres, np. internetowy!naprawdę fajna ta gazetka, polecam gorąco :)

Witajcie.Ja jeszcze  nie mam nic konkretnego.Tylko material na posciel od mamy i tesciowej,rozek od mamy i po siostrzenicy.Siostra chce tez dac jakies ubranka ale narazie w domu nieposiadam nic,procz wyremontowanego pokoju.Zastanawiam sie kiedy zaczac kupowac ,zeby nie za wczesnie i nie za pozno.Mialam problem z pracodawca sadze sie z nim bo dal mi wymowienie i niewiem czy mi pensji nie wstrzymaja na czas rozprawy a niewiadomo ile potrwa.Zostaly mi dwa miesiace i chcialalbym juz zaczac kupowac cokolwiek.Zastanawiam sie tez nad lozeczkiem-kombajn 140x70.Starcza na dluzej a my mamy tylko pokoik 2x3m i niezapowiada sie zmiana.Lozeczko sie zmiesci aniewiadomo jak bedzie dalej z praca wiec wole miec juz na zapas.Wiecie moja ginio powiedziala ze bedzie dziewczynka,a mnie ciagle sni sie ze mam synka.Przez to niewiem jakiego koloru rzeczy kupowac.Znajome majace dzieci mowia tez zeby na poczatek nie kupowac duzo ubranek bo goscie zawsze cos przyniosa.

gg586035

Cześć Dziewczyny. Jestem nowa na tej stronce :) Mój malutki ma termin na 27 wrzesnia i z początku myślałam, że nie będę kupowała nic przed porodem ale przecież tak sie nie da trzeba mieć wszystko przygotowane wcześniej. W tym miesiącu zaczęliśmy pomalutku już z meżem robić zakupy: kupiliśmy pościel do łóżeczka z kołdrą i poduszeczką, rożek, parę kaftaników na rozmiar 56 i 62 oraz śpioszków, czapeczkęi buciki :) W przyszłym miesiącu przymierzamy sie do łóżeczka z materacem, przewijaka, wanienki,kocyka :) Jak te zakupy cieszą że szok :) Wózek kupię dopiero po porodzie może moi rodzice kupią małemu bo coś napomknęli :) natomiast fotelik samochodowy widziałam za 189 zł i taki kupię firmy Coneco wydaje mi sie, że wystarczy i trzeba byłoby go kupić na początku września najpóżniej :)

Witak Basiu
My nadal większe zakupy (wózek, łóżeczko) zostawiamy w formie zamówienia w sklepie, i postanowiliśmy kupić tylko niezbędne rzeczy (kilka ubranek, kosmetyków, rożek...) ja to w sumie może i bym była skłonna więcej kupić,ale ... Mąż ;) raczej już nie...

reklama
Witaj Basiu! Fajnie że nas przybywa w tym wrzesniu! ;) ja tam raczej mam już wszystko oprócz fotelika i wózka! ale faktycznie te zakupy to straszna frajda! ;D

Do góry