reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

A mi dziś udało się wylicytować nowiutki podgrzewacz Aventu za jedyne 93,50zł a w sklepie kosztuje ok 160-170zł. Bardzo się cieszę bo na pewno się przyda. Do tego jeszcze piorę ciuszki i chyba wezmę się za szycie pieluch i prześcieradeł. Kupiliśmy też już materacyki - kokos-gryka i łóżeczka będą niedługo gotowe a jutro jestem umówiona w firmie co szyje pościele. Coraz mniej rzeczy zostało do załatwienia ale będę spokojna dopiero jak będzie wszystko.

reklama
A ja mam dopiero dwa nowe komplecik (spioszki i kaftanik)i dla maluszka oraz same śposzki. Ale chyba muszę się w końcu zmobilizować i uzupełnić braki, bo jak czytam, że Wy już pierzecie i prasujecie to ja się nie wyrobię.

W związku z tym,że będę mieć cc to nie robię nic.....tzn.nie piorę ciuszków ani pościeli,ani nic ;D
Będę przez tydzień w szpitalu to mamusia to wszystko za mnie zrobi ;D razem z małżonkiem ;D ja tylko przygotuje parę ciuszków do szpitala ;)

Zamierzamy tylko pomalowac pokój i zawiesić ładne firnaki w zeberki,reszta stanie gdy bedę w szpitalu.
Oj jak ja ufam mojemu małzonkowi ;D

Ja wczoraj poszlam kupic sobie bluzke,ale oczywiscie nic nie znalazlam. :p W zamian kupilam Zuzi bluzeczke i boskie jeansiki,a dzis kupilam jeszcze jedna bluzeczke i rozowe spioszki z kroliczkiem i pomponikami - ahhhhhhh,jak ja uwielbiam takie zakupki. :D

Mamuśki -a może wiecie coś na temat wózków implast -driver4x, bo juz chciałam roana maritę kupować, ale wczoraj próbowałam tych implastów i nie wiem czy nie są lepsze.
Zastanawiam sie też czy przydatne jest to podnoszenie w gondoli, żeby dzidzię oprzeć na półsiedzącą czy to zbędny dodatek?? jak wiecie coś na ten temat , dajcie znać proszę.

Nie mam jeszcze doświadczenia, ale inne Mamuśki pisały, że to podnoszenie się przydaje jak maluch jest ciekawski, a jeszcze nie siedzi.
Czyli pewnie trudno przewidzieć ::)

Tyle, że nasze maluchy zrobia się ciekawskie zimą, a wtedy nie wiem czy to podnoszenie będzie takie dobre. Potem na wiosnę to już zaczną pewnie siadać :)

reklama
Thea pisze:
Mamuśki -a może wiecie coś na temat wózków implast -driver4x, bo juz chciałam roana maritę kupować, ale wczoraj próbowałam tych implastów i nie wiem czy nie są lepsze.

implast, zwłaszcza driver 4xl ma skrętne koła, ale bez mozliwości ich blokady - strasznie upierdliwa funkcja jeśli nie można jej zablokować
nowa wersja implasta Volant ma już możliwośc blokady skrętnych kół

jeśli masz mozliwość sprawdzenia implasta w sklepie przed zakupem to zrób to - "przejedź" się nim, spróbuj poskręcać, zobaczysz cz Ci to pasuje

Do góry