reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

truskawka2 pisze:
Mam pytanie o wózek... Ostatnio wpadł mi w oko Jędroch (Bartatina Plus) - słyszałyście coś o tym??? CZy jest to godne polecenia? Zastanawiam sie ostatnio nad tymi wózkami i już głupieje....

truskawko czytałam na ten temat dużo dobrego - zwłaszcza o gondoli - chyba jak sprawuje się jako spacerówka nic nie wiem.. poczytaj na BB w dziale polecam odradzam - tam jest duzo o wózkach..

wogóle chyba naprawde lepiej kupic tańszą gondolkę a póxniej dokupic spacerówke.
w gondoli moim zdaniem pompowane duze koła są niezbędne a w spacerówce tylko utrudniają życie.. gondola musi mieć miękkie zawieszenie, spacerówka już niekoniecznie.. gondola nie musi być leciutka ( 14 kilo też jest ok) a spacerówka powyzej 10 kilo to koszmar (dodajcie do tego 10 kilo dziecka + zakupy i wnieście to po paru schodach - choćby w przejściu podziemnym)
i tak dalej i tak dalej :)

reklama
a ja pomimo wczesniejszej decyzji o niekupowaniu niczego dziś zaszalałam - kupiłam Maluszkowi taki żółciutki pajacyk z misiem :) i taki słodziutki smoczek ze ślimaczkiem i malusie skarpeteczki :)Postanowiłam, że kupię jednak wcześniej niezbędne minimum (czyli między innymi wyprawkę do szpitala), kosmetyki i łóżeczko żeby mój Skarb miał gdzie sobie słodko drzemać po przyjściu na świat. A resztę to już jednak później

Kobitki a do szpitala to trzeba jakąś konkretną wyprawkę wziąć?...czy każdy szpital ma swoje ...wytyczne...czy jak to jest....wiecie co? ja to w ogóle panikuje...bo jak już się dzidzie urodzą to ja mam je zgłaszać do mojej przychodni, żeby na szczepienia wzywali czy jak...jesoooooooooo...ja nic nie wiem...;)

Aga, to już od szpitala zależy, jedne dają "komplet", inne niezbędne minimum. Moja bratowa rodziła dwa lata temu (poród rodzinny)i dostała wszystko poza pieluchami, bo tych szpitalnych zabrakło. Ja zabiorę też ubranko dla dzidzi, bo te szpitalne jakos mi do "gustu" nie przypadły ;) a co do szczepień to wiem, że bratową o wszystkim poinformowali przy wyjściu ze szpitala,ale pierun wie czy to sie nie zmieniło przez te dwa lata...

Mycha, pieknie dziękuje w imieniu swoim i mojego Maluszka :) Ja juz bym chciała, żeby to był 9 miesiąc :) ale powoli będzie i dziewiąty. Wogóle to mój Skarbuś mógłby być juz z nami :)
A u Ciebie jutro siódemeczka się zacznie-już dziś gratuluję, bo jutro mnie tu raczej nie będzie

Aga_Mazury kazdy szpital ma swoje ustalenia.. nawet w Warszawie gdzie tych szpitali jest dużo w jednych dają ubranka szpitalne w innych nie..
jednak ja zawsze wolałam swoje ubranka miec, bo te szpitalne to zazwyszaj takie znoszone sa jakies..
ale moja znajoma wolała znów szpitalne, bo po powrocie do domu nic nie musiała prac :)

więc lepiej dowiedz sie w szpitalu - powinni ci dac listę rzeczy, którą masz wziąc ze sobą..

reklama
Cześc dziewczyny
Dołączam się do was- też mam termin porodu na wrzesien-prawdopodobnie ok 10.
Jak na razie kupiłam już ciuszki (na Allegro) oraz rożek i okrycie kąpielowe.Większe zakupy dopiero przed nami.
Chciałam zapytać o pościel- czy kupujecie baldachim-czy tylko ze wzgledów estetycznych czy jest on potrzebny?
Bede miała jeszcze mnóstwo pytań więc..do następnego razu

Do góry