reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

No to ja sobie mogę wyobrazić tą listę fotelików w tej gazetce!! najtańszy pewnie był za 400zł. ;) ;) szok!!

reklama
Mycha jeżeli jeszcze Cię interesuje wózek MIKADO , to napisali mi że cena wózka czyli gondola, spacerowka + fotelik do auta i adapter do jego zainstalowania wynosi 976,00 Wydaje mi się , że to korzystna cena

Adasiu wózek + fotelik z adapterem 976zł?? na pewno ?? a gdzie mozna jes zobaczyć i ewentualnie kupić??

i jak to jest z tym prowadzeniem?? dziewczyny pisały że tr trójkołowce nie prowadzi sie za dobrze??!!

tak jak pisałam 8 fotelików brało udział w teście...pewnie nie chodziło, że 8 najlepszych (napewno nie) ale jak oni je dobrali nie mam pojęcia

1 miejsce - CHICCO KEY 1 - OK 800 PLN
2              BEBE CONFORT ISEOS IT - OK 850 PLN
3              MAXI-COSI PRIORIFIX Z ISOFIX - OK.650 PLN
4              RAMATTI WENUS - OK.300 PLN
5              JANE RACING - OK.650 PLN
6              CONCORD TRIMAX - OK. 600 PLN
7.             RENOLUX - OK.350 PLN
8.             PHOENIX PRINCE- OK.60 PLN (i ten jest podany jako fotelik przeciw mandatom a napewno nie dla bezpieczeństwa dziecka)

więc pewnie chodziło o rózne modele z róznych półek...szkoda tylko, że nie ma tych o których my tu rozmawiałyśmy

Powiem Wam, że mnie zaintrygował fotelik RENOLUX gdyż pisze, że jest od urodzenia dziecka do 4 roku życia...hmmmm...jeśli na tak długo to można pomyśleć i nad ceną 350 zł ...do tego jest fotelikiem obrotowym czyli mozna w czasie jazdy obkręcać dziecko np. do karmienia...itd....jednak w kategorii montaż w samochodzie otrzymał "0" pkt ;)...ale nasz mężowie by się nadenerwowali....

hej hej.. ale rammatti Wenus to fotelik dla drugiej grupy wiekowej ( wiem, bo Anka w takim jeździ)
dla niemowlaków i noworodków sa ramatti Mars - byłam niedawno w sklepach (moja siostra ma teraz urodzić i jej doradzałam) i oglądając różene foteliki ten właśnie dla niej wybrałysmy - bardzo fajnie wygląda, w przeciwieństwie do np grillo deltima i wielu innych ma możliwość zamocowania pasów samochodowych pod fotelikiem, co daje większą swobodę ruchu nóżkom dzidziusia..

a pozatym moim zdaniem te crasch testy jednak robią firmy z wyzszej pólki, bo większość polskich firm na takie badania nie stać ( i te wyniki bardzo podnoszą cenę tych fotelików)

...nie wiem...napisane jest, że jeżeli foteik ma znaczek "E" to jest dopuszczony na rynku polskim i to jest równoznaczne z tym, że przeszedł crashtesty

no tak.. jakies crasch testy to każdy fotelik musi przejść.. ale te crasch testy robione przez duuże firmy testujace, te właśnie publikowane w gazetach to sa juz napewno dużo droższe.. jak ja kupowałam deltima grillo to nawet na www.autofotelik nie było o nim mowy, jakby nigdy nie był testowany.. zadzwoniłam wtedy do deltimu i wyjaśnili mi, że robili swoje testy i fotelik jest zaakceptowany do obrotu.. więc jakoś to tak jest :D

MYCHA wejdż sobie przez google lub inną wyszukiwarkę na stronę wózki MIKADO i tam wszystko masz napisane .Ten model wózka to OX-FORD , najnowszy model .Myślę że nie każdy trójkołowiec się żle prowadzi, ten ma cztery koła ale dwa przednie są blisko siebie i dlatego wygląda jak trójkołowiec

Mam pytanie o wózek... Ostatnio wpadł mi w oko Jędroch (Bartatina Plus) - słyszałyście coś o tym??? CZy jest to godne polecenia? Zastanawiam sie ostatnio nad tymi wózkami i już głupieje....

reklama
http://www.fotelik.info/
polecam ta stronke  z tego co mi wiadomo bardzo dobre sa foteliki maxi cosi bardzo bezpieczne lepiej kupic lepszy fotelik nie ma co na tym oszczedzac i fotelik powiniem byc nowy w zadnym wypadku nie  uzywany.Z tego wzgledu ze nie mamy pewnosci co ten fotelik w przeszlosci przeszedl.

ps.przepraszam ze sie wtracam  ale akurat sobie czytam wasze forum.Pozdrawiam i lekkich porodow zycze:)

Do góry