reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki,mebelki, ciuszki, kosmetyki-czyli wszystko dla naszych maleństw!! :)

reklama
TERAZ NA WIOSNE CHCĘ KUPIĆ SPACERÓWKE ALE ZABARDZO NIEWIEM CZYM SIĘ KIEROWAĆ.:-)
JAKEJ FIRMY MACIE,PEWNIE KUPOWAŁYSCIE TAKI WOZEK WIELOFUNKCYJNY.
JA MYŚLE O PARASOLCE,CZYMŚ LEKKIM.
MOŻE PODPOWIECIE ?!!:confused:

otropeda przy badaniu bioderek powiedział żeby nie kupować bo to szkodzi
każdy ortopeda tak mówi, tylko dźwigać ponad 10kg dziecko, które w łóżeczku już wtedy mało usiedzi a rwie się do chodzenia, to trochę ciężko:wściekła/y: . A przecież całymi dniami w nim siedzieć nie będą. Tylko trochę się wyszaleją.
Ale oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania :tak:

JA OCZYWISCIE WSADZE MALUCHA DO CHODZIKA TO OGROMNE ODCIAZENIE FIZYCZNE!!!!
STARSZA CORE WSADZALAM I JEST PROSTA NIE SKRZYWIONA.JAK DLAMNIE TO LEKKA PRZESADA.
JAK ZAWSZE !!!:-p
ALE TO TEZ TYLKO MOJE ZDANIE:tak:

Moja córka też biegała w chodziku i to sporo a wcale nie ma żadnego skrzywienia :-) Prosta jest i nogi ma proste;-) :-D Narazie nie myślałam czy kupię chodzik Igorowi , jeszcze zobaczymy , bo mój starszy syn wychował się bez chodzika po prostu pięknie sobie raczkował :tak:

przecież my też uczyłyśmy się chodzić w chodzikach i jakoś kalekami nie jesteśmy. opinie na tego typu tematy zmieniają się co parę lat, pewnie dzieciom naszych dzieci specjaliści będą polecać chodziki. moim zdaniem nie należy przesadzać i trzymać malucha w tym przez cały dzień, ale jak od czasu do czasu sobie w tym pobryka to na pewno mu nic nie będzie.

co do rodzaju spacerówek, to takie typu parasolka są już dla starszych dzieci, takich, które już chodzą, bo taki wózeczek nie ma usztywnianego siedziska

Ja w sprawie chodzików jestem takiego zdania jak Mju. Nie przewiduję kupowania małej chodzika, chociaż teściowie coś tam też przepowiadali, że kupią małej, ale powiedziałam, że to wcale zdrowe dla dziecka nie jest.No chyba, że naprawde będę miała dosyć prowadzania jej pod ręce:-D :laugh2: i bedzie wyjątkowo nieznośna, to wtedy sie poważnie zastanowię.:tak: ;-) :-)

Ja chodzika nie kupię na pewno ale jak będę miała dość to może kupię to się chyba nazywa "jeżdżaczek" tzn takie autko które dziecko może pchać... Co do parasolek to też nie kupię bo okropnie wyglądajądzieci takie w nich skulone... Sama bym w takim czymś nie chciała siedzieć więc dzieciom też nie kupię.

reklama
Margolis to chyba sie nazywa JEŹDZIK (ale nie jestem pewna:-p), i ja moze tez sie na to skusze, chociaz moj brat mial chodzik i ma nogi proste jak nei wiem co a do tego jest bardzo sprawny, zapalony sportowiec:tak: a co do wozkow to mamy juz spacerowke z wozka wielofunkcyjnego z ROANa ale parasolke chyba tez kupie, uzywac jej jednak bede tylko wtedy gdy bedziemy gdzies jechali bo taki wozek zajmuje o wiele mniej miejsca

Do góry