reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

Dooda ja już Ci odpisałam w temacie zakupy dla maluszka więc sobie zerknij może pomogę;-)

I jak masz jakieś pytania to śmiało pytaj co będę wiedziała to napiszę.

Navington Cadet opinie - bangla.pl

I tu sobie zerknij jest 27 opinii :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny :)
Może mogłybyście mi powiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze wózka, bo oczywiście przeczytałam wszystko o czym pisałyście, ale i tak większości nie wiem o co chodzi :)
Jeśli o mnie chodzi to mieszkam blisko miasta, ale również spacery po ścieżkach są w planach,
Raczej nie będę go wysoko wnosiła, ale też pewnie będzie sporo podróży bo rodzina po całej Polsce,
a i jestem wysoka bo ok 170 cm :)
Nie wiem w co warto zainwestować i od czego w ogóle zacząć, więc może pomożecie mi na co zwrócić uwagę i podpowiecie kilka modeli dla mnie :)

Ann, ja gdybym ponownie miala kupowac, to zrezygnowalabym z wozka typu 2 w 1 czy 3 w 1 tylko kupila osobno gondolke i osobno bardzo dobra spacerowke.
Nasze dzieci sa wrzesniowe wiec szukaj wozka z duza gondola, bo jak ubierzesz kombinezon i przykryjesz kocem to musi byc troszke miejsca. Zwracalam uwage na wielkość budy, zeby dziecko bylo jak najbardziej osloniete przed wiatrem czy deszczem. Dodatkowe wyposazenie typu, folie, moskitiery, torby, spiworek. Teoretycznie mozna to wszystko dokupic oddzielnie, ale dojdzie pare zlotych.
Spacerowka rozkladana na plasko, zobacz na zapinanie pasow, ile ma stopni regulacji oparcia. Czy buda jest dostatecznie duza zeby chronic np. przed sloncem. Jak sie sklada i do jakich rozmiarow. Kosz na zakupy - wielkosc i dostep do niego, regulacja waczki do prowadzenia, kola skretne i blokada kol. To chyba tyle :)

Ann, ja gdybym ponownie miala kupowac, to zrezygnowalabym z wozka typu 2 w 1 czy 3 w 1 tylko kupila osobno gondolke i osobno bardzo dobra spacerowke.
Nasze dzieci sa wrzesniowe wiec szukaj wozka z duza gondola, bo jak ubierzesz kombinezon i przykryjesz kocem to musi byc troszke miejsca. Zwracalam uwage na wielkość budy, zeby dziecko bylo jak najbardziej osloniete przed wiatrem czy deszczem. Dodatkowe wyposazenie typu, folie, moskitiery, torby, spiworek. Teoretycznie mozna to wszystko dokupic oddzielnie, ale dojdzie pare zlotych.
Spacerowka rozkladana na plasko, zobacz na zapinanie pasow, ile ma stopni regulacji oparcia. Czy buda jest dostatecznie duza zeby chronic np. przed sloncem. Jak sie sklada i do jakich rozmiarow. Kosz na zakupy - wielkosc i dostep do niego, regulacja waczki do prowadzenia, kola skretne i blokada kol. To chyba tyle :)

Dzięki :)
a powiedz mi dlaczego nie warto kupować 2w1 lub 3w1 ?
w takim razie czy spacerówka przyda się przed wiosną?
a i koła pompowane i gumowe tak? jakie lepsze? bo o tym też pisałyście.

moim zdaniem, wozki tego typu maja niewygodne spacerowki. Nie maja podnozka dla dziecka, sa ciezkie, a jak dziecko juz swoje wazy to po prostu jest to meczarnia i sa duze po zlozeniu, bo masz stelaz osobno i te czesc na ktorej siedzi dziecko osobno.
Ja mam kola piankowe w wozku, wiec sie nie wypowiem na temat plusow pompowanych. Pare razy wjechalam w szklo, czy srubke i nie przebily sie jak pompowane, a i jezdzilam po sniegu, lodzie, czy plazy ;)

okej, dzięki :)
a jakbym się zdecydowała na gondole samą teraz to spacerówkę kiedy warto kupić?
a co z fotelikiem, te co są w wózkach typu 3w1 one się nadają do jazdy w samochodzie? Jak kupować fotelik samochodowy i np dziecko wieziemy do sklepu to potem trzeba je przenieść np do wózka, tak? bo nie zamontuję fotelika na stelaż z wózka.
Z góry przepraszam za być może banalne pytania, ale wole jak mi ktoś powie łopatologicznie :-)

Ann co do fotelków to ja myślę, że jeżeli będziecie sporo podrówżować samochodem to warto zaiwestować w te które posiadają testy ADAC.

A fotelik na ramę większości wózków zamontujesz, więc jedynie wypinasz z samochodu i wpinasz w adaptery na stelażu wózka :-)

Co do kół to ja jednak wolę pompowane (ale tylko przy gondolach), większy komfort dla dziecka. Bo w tych gumowych czy tam piankowych to na naszych "równych" chodnikach maluchem telepie tak, że ja od samego patrzenia dostaję wstrząsu mózgu :-D:-D:-D

Co do zestawu 3w1 no to ja znów odwrotnie jak Wesolutka polecam tę opcję tylko radzę dokładnie sprecyzować czego od wózka oczekujemy i czy faktycznie zajęty w połowie bagażnik nie będzie nam przeszkadzał.

Mam nadzieję, że chodź trochę pomogłam i dobrze zrozumiałam Twoje pytania :-)

Tak, dziewczyny bardzo pomagacie :-)
dobrze a może macie jakiś typ/model który konkretnie byście poleciły?

Byłam dzisiaj w smyku całą wieczność i testowaliśmy wózki. Niektóre niby te co mieliśmy jako naj.. odpadły, bo się źle sklładają, są wąskie albo budki do niczego.
Patrzałąm na ten Navingron, lekki, mały po złożeniu ale jak dla mnie wąski trochę- spacerówka. Maxi cosi odpadł, bo gondola odsłonięta na maxa i wiać będzie, do tego w spacerówce budka ma mało materiału i nie osłania dziecka jak trzeba.
Produenci na str. intern. piszą bzdury o wymiarach, np niby jedo fyn miał być "wielki" a okazało się, że gondola wewn. ma ok 75 cm, bebetto to samo. W każdym bebetto kosz na zakupy to porażka, mały, zapinany i bez porównania do innych.
Nie było dwóch wózków, które mam jako te "ok", ale patrząc na te co widziałąm jedynie xlander xmove nadaje się na zimę, ma w spacerówce długa ochronną budkę i nawet jak nie będzie mały chciał jeździć w gondoli, to spacerówka jest długa i spokojnie w śpiworku wejdzie. To samo tyczy się baby design lupo. Minusem są gabaryty, bo po złożeniu są dość spore ale ogólnie prowadzi się super i są stabilne, nie wywracają się na "krawężnikach" bo aż tak testowaliśmy :-D
To tyle z moich dzisiejszych "macanek".
Jeszcze muszę pooglądać te, których tu nie było i mam nadzieję, że w końcu na coś się zdecydujemy.

reklama
Joani widzę że poszalałaś :)

my jeśli chodzi o fotelik to mamy dla maleństwa maxi cosi z wózka X lander piratzz a córce kupiliśmy na roczek taki
FOTELIK SAMOCHODOWY KinderKraft 9-25kg SHELL PLUS (4204907959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
i jesteśmy bardzo zadowoleni :) jeśli potrzebujecie dla większych dzieciaczkow to polecam :)

jeśli chodzi o wozek to nie testowałam, ale jeśli mogę to też poleccam na nasze chodniki koła pompowane przynajmniej do gondolki.. bo z pankowymi jest rożnie i często dziecko ma straszne wstrząsy .. ale są chyba też jakieś mieszane koła coś mi się obiło o uszy ale nie jestem pewna..
kosz na zakupy jest przydatny bardzo :)
i jeśli mogę to jeszcze fajna duża torba z przegródkami przyda się jak najbardziej :)
itrzeba pamietać też o foliach przeciw deszczowych i fajnie mieć parasolkę w zestawie :)

Ostatnia edycja:
Do góry