reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki itp.

Kara, myślałam o tym wózku caram. bo jest dość popularny ostatnio, ale w smyku go nie ma. Wiem już na co mam zwracać uwagę i jak tylko pojadę do hurtowni, to obejrzę z każdej strony.
Ja sobie też nie wyobrażam bez gondoli... wiele osób w domu nawet korzysta z samej gondoli i dziecko "wędruje" w niej wszędzie, gdzie jest mama.

reklama
Przyszła nasza spacerówka. aaa już sie nie mogę doczekać, aż mąż wróci z pracy, bo obiecałam mu, że złożymy ją razem :)

Dziewczyny ja miałam dla córki x-landera x-move, córka jest z lipca a w gondoli jeździła chyba do marca, kwietnia i szczerze to nie zauważyłam, żeby jej było jakoś strasznie ciasno...nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez gondoli, przecież raczej na dluższe spacery nie będzie się wozić dziecka w fotelikach samochodowych, wiem, że jest taka moda ale to ani zbyt wygodne ani zbyt zdrowe dla maluchów.

Czy ktoś używał lub zna łóżeczko Radek III z szufladą? Już miałam je kupić, ale w danym sklepie nie ma, więc korzystam z okazji i wolę dopytać się o opinie :)

No właśnie, jeśli chodzi o łóżeczka, to polecacie te krótsze boki zabudowane bez szczebelek, czy ze szczebelkami?

Joani mnie się bardzo podobaja te zabudowane boki w łóżeczku.. ale u nas np lepiej się sprawdza całe łóżeczko ze szczebelek :) bo z każdej strony widać bąbla :) takie jest moje skromne zdanie :)

Mi też się takie podoba bardziej. Tak mam zamiar założyć obowiązkowo ochraniacze, to i tak nie będzie widać malucha... A mniej więcej od kieedy dziecko zaczyna się tak wiercić, że stuka się w łóżeczko?

wiesz co to zależy tez od dziecka ale tak jak ma dwa miesiące to już jest takie fajne żywe dziciątko :) chociaż ja nati chyba jak miała miesiąc ? znalazłam w poprzek łożeczka :) ochraniacz możzesz zawsze zdiąć albo obsunąć żeby zobacyć i nie jest tak wysoki jak ta decha łożeczka :)
jedne co polecam bardzo to łóżeczko z szufladą :) zawsze można zapasy pochować czy inne rzeczy :)

reklama
wesolutka super sie mała cieszy z niej hihi :-)
a co do łóżeczka to myślicie że są lepsze i gorsze? bo oczywiście nie mam na mysli tu z kompletem pościeli ale same łóżeczka na aukcjach są w przeróżnych cenach. Mam tu na myśli np drewniane.

Do góry