reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki itp.

joani, hehe ale chyba 75 cm to juz duza gondola ;) przynajmniej taki standard. Wiem, ze najwieksze maja polskie typu tako jumper ale nie znam dokladnie tego wozka...

reklama
Joani ja tam x-landery bardzo polecam. To są dobre wózki w rozsądnych cenach, które potem można sprzedać za rozsądną kwotę.

Co do fotelików to ja miałam dla gwiazdy i młodego Maxi cosi cabrio fix, a dla twinsek Maxi cosi pebble.

Z cabrio byłam bardzo zadowolona. Zobaczymy jak z tymi będzie :-)

Dla większych maluchów polecam foteliki romera.

75 praktycznie ma każdy i to norma, dla naszych zimowych maluchów to ciut mało w tych kombinezonach itp. ale co zrobić.. dlatego patrzę nas praktyczną spacerówkę z duża budą i długą.
Też słyszałam, że takko wozki w większości są niby spore, ale po dzisiejszym pomiarze jedo, ktry miał mieć też te 80, to sama z miarą muszę to sprawdzić... ;-)
Hania, ja też myślę o xland. Nie przeraża mnie waga, bo jest stabilny a dźwigać nie będę i zimą nie będzie problemów z jazdą. Ale jeszcze obskoczę jeden sklep i porównam sobie te, któryh w smyku nie było i zobaczymy....

Ja właśnie zastanawiam się nad gondolą, bo rozmawiałam z kilkoma osobami, które są zdania, że jeżeli rodzimy we wrześniu, niektóre z nas to nawet praktycznie w październiku to czy jest nam ta gondola niezbędna? Ja jeszcze nie jestem na tyle doświadczona więc się nie wypowiem, ale chciałam coś od Was usłyszeć, w szczególności od doświadczonych już mam. Może jest też taka wśród Was która ma dzidziusia urodzonego jesienną porą i powie nam czy gondola była przydatna w jej przypadku. Czy wychodzi się z takim maleństwem na spacery ? Wiem chyba tyle, że można jeżeli temperatura nie jest niższa niż -10 stopni. Bo dostałam też rady, że lepiej zrezygnować z gondoli, a kupić od nowego roku jakąś spacerówkę, która już się przyda na pewno. Nie wiem teraz sama co zrobić, bo jeżeli naprawdę gondola posłuży mi kilka razy to tylko szkoda pieniędzy. Jak myślicie?

Rajo jak dla mnie gondola jest niezbędna.. i dziecko ma wygodniej i dużo cieplej. i wg nie wyobrażam sobie noworotka wsadzić do spacerowki..
ja rodziłam 29 grudnia córe i do czerwca miałam ją w gondoli później już miała troszkę mało miejsca i chciała siedzieć i widzieć co się dzieje w koło to dopiero przełożyliśmy do spacerowki. a na pierwszy spacer wyszliśmy po tygodniu.. bo to jednak zima..

No jasne, też nie wyobrażam sobie żeby wsadzić noworodka do spacerówki, chodziło mi o to żeby kupić spacerówkę jak już dzieciątko będzie siedziało, a że bez gondoli się jakoś obejść, czyli np jak na spacer krótki to nosidełko czy coś. Bo takie usłyszałam podpowiedzi od rodziny. Ale chyba racja, że nie da rady bez gondoli. Nie wyobrażam sobie dźwigać przez czas spaceru dziecka w nosidełku. No ale skoro usłyszałam takie coś to chciałam się dopytać :)

aha to żle zrozumiałam..:)
ja szczerze radzę kupić gondolkę :) a idzie naprawdę ładne i tanie już kupić :)

Joani tylko że xlandery mają nawet mniej niż 75 cm.... A myślałaś o caramello? On ma gondolę 80 cm

jak dla mnie nie da rady obejsć się bez gondoli. Rodząc córkę w grudniu na spacery chodziłyśmy codziennie, temp. poniżej -10 nie zdarza się tak często, zimy ostatnio są dośc łagodne. Gondola jest niezbędna bez względu na miesiąc urodzenia dziecka :-)

reklama
Rajo ja znów mam odmienne zdanie jak dziewczyny ALE tylko w sytuacji gdy miałabyś stelaż na którym mogłabyś zamontować wygodny fotelik samochodowy. W innym wypadku gondola jest niezbędna tak jak piszą dziewczyny. Bo nie będziesz się np do marca kisić z dzieckiem w domu, a na ręce dużo bardziej maluch zmarznie niż we wózku :-)

Do góry