reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, foteliki i inne...

reklama
Helloł!!!!

Więc tak:
Byłam w sklepie wózek widziałąm, ale nie kupiłam bo..... raz że kolor był tylko niebieski a dwa, kurcza niewiem co robić:-(
Fura wizualnie jest bardzo ładna, jest tak leciutka że jednym palcem można ją podnieść, składa sie świetnie i nie zajmuje dużo miejsca, ma płynną regulacje oparcia (na pasku) i to były plusy... a teraz minusy:
po pierwsze i chyba najważniejsze niestety zalecany jest dla dzieci do 15kg (coprawda Pan w sklepie zapewnial ze kupują te wózki dla większych dzieci i w sumie często te normy są pozaniżane, no ale....) kolejna sprawa to bardzo bardzo kruciutkie siedzisko!!! Ja w swoim mama dość krótkie, no ale to jest naprawde takie że chyba dupka ledwo sie zmieśći (niewiem bo cholera byłąm bez Darii!!) no i ostatnij jak dla mnie minus to to iż podnóżek nie jest regulowany, a to chyba niewygodne dla śpiącego malutkiego dziecka, któremu stopy jeszcze nawet do podpórki nie dostają.
Niewiem co myśleć, niby ludzie na allegro są zachwyceni tymi wózkami (po komentarzach) i w wystawili je po obejrzeniu, byc moze wypróbowaniu juz wózka (czyli plus dla nich w porównaniu zemną) no ale niewiem... Wygld, lekkość i wielkość po złożeniu kurcza naprawde tak przemawiajż za tzm wózkiem że jestem głupia!!!
Chwilowo sie jednak wstrzymuje bo niechce kupic wózka pierwszego lepszego (niestety niemam czasu jezdić po sklepach dlatego mogło by tak być), w czwartek jedziemy z R jeszcze sie rozejrzeć za innymi furkami, obawiam sie jednak że moge nic nie znaleźć bo juz niemam zamiaru kupic wózka na podwójnych kołach, a 99% spacerówek na takich kołach właśnie jest!!! jak nic nie bedzie ciekawego po sklepach to moze jednak go kupie, no zobaczymy:tak:

a pytanko apropo fotelika:
Czy wasze maluchy juz jezdzą w tych fotelikach "siedzących":szok: bo moja Daria nadal buja sie w tym co od urodzenia, w tym leżącym... To co można już kupic ten większy?? Ona waży juz ok 10kg więc wagowo pewnie tak, tylko zastanawiam sie czy ten w którym jezdzi nie jest czasem wygodniejszy dla niej??? jak to jest???

Agatko ja myślę że już można kupić. Nasze maluchy mają już po 10 miesięcy.
Julka też jeszcze wozi się w tym niemowlęcym ale ciągnie się do siadania więc chyba będzie zadowolona jak ją usadzę w nowym. No ten co wybrałam ma ten plus że oparcie odchyla się o 30stopni więc można wygodnie spać i głowa nie wisi... :tak:
A jak będzie jej nie wygodnie to zawsze możesz ją jeszcze powodzić w tym pierwszym. ;-)

Ataata moj juz z miesiac jezdzi w tym od 9 kilo mimo ze wazy 8 z kilku powodow. Mamy dwa samochody i mielismy problem jak R gdzies jechal to musial mi fotelik wypinac wiec on ma w swoim ten nowy a ja ten maly. Po drugie maly w tym kubelku siedzi i nie chce sie klasc, wychyla sie oglada na kierowce wiec to stalo sie niebezpieczne (ja z nim sama jezdze rzadko np za zakupy wiec jakos jest a na dluzsze wyjazdy i jak razem gdzies jedziemy to jego samochodem). Poza tym w tym nowym jest zachwycony, wyglada przez szybe widzi rodzicow a jak jeziemy wieczorem jest zachwycony swiatelkami na desce rozdzielczej.
Powiem Ci ze kupilismy go juz w lipcu ale nie pozwalalam go uzywac bo maly za malo wazyl ale raz R go wpial u siebie i musze przyznac ze malemu jest o niebo lepiej i wygodniej.

I kurde chyba bedziemy musieli kupic drugi fotelik do mojego autka bo ten fotelik nie jest tak latwo wypiac jak ten kubelek bo on jest ciezki i u nas wpina sie w taki plastikowy tyl i blokuje fotelik a nie tak jak te kubelki tylko po przelozeniu pasem.

Co do wozka to racja, podnozek regulowany to dobra rzecz., fajne jest regulowane oparcie za pomoca paska, ja mam to w wozku i jest super bo kazda pozycja jest mozliwa a nie tylko kilka ustawien.
Co do wagi dziecka to kurde maloo 15 kg, a ryzykowac z wiekszym dizekciem to ja chyba bym sie nie decydowala, bo to jednak ryzyko.
I kurde wez sie zdecyduj, nigdy nie bedzie idealnych modeli wiec trzba wszystkie za i przeciw rozwarzyc i cos kupic.Z wygladu wozek super.

kurde napisałam wczoraj posta ..chcialam edytowac i mi go wcieło:wściekła/y:
no ale mniejsza z tym

Agata no wlasnie..ja pisałam do gościa zapytac o ten podnóżek i on odpisał mi ze nie jest regulowany...ale tak wyprofilowany zeby dziecku bylo wygodnie spać...:szok:prawde mówiąc nie wiem co miał na mysli... no i wlasnie to siedzisko..tez na to zwracam uwage bo juz teraz ten wózek ktory mam hauk jeep ma mniejsze siedzisko niz ten ktory miałam czyli baby design atlantic, no ale tamten byl na duzych pompowanych kołach a te wózki są ogólnie duze. jak kupilam hauka to juz zauwazyłam roznice w wielkosci siedziska a jak bylam kiedys w sklepie to bylam w szoku bo wiekszosc wozków spacerowych ma jeszcze mniejsze te siedzonka niz wten moj wózek i powiem wam ze to jest masakra!!!!!!!!!!!! ja nie wiem jak dziecku ma sie tam wygodnie siedziec...ja czasem sie wkurzam jak mam zapiac pawła w pasy bo to zapiecie do szelek ktore jest miedzy nogami on ma pod tyłkiem i w zasadzie na tym siedzi...wiec jak miałabym to zrobic????? kupilam zwykłę szelki i jezdzi w szelkach tych wlasnie do zapinanaia w wozki a pozniej one mają tez tą smyczke jak dziecko zaczyna chodzic./

i powiem wam ze wiekszosc tych wozkow tak ma ze dziecka nawet nie idzie zapiac ..a teraz jak juz zaczeły sie kurtki itp to juz wogole jest dramat.

wiec to są moje spostrzezenia co do wozkow spacerowych.. tez jeszcze myslimy i pewnie jak valdi wroci pojezdzimy troche po sklepach.

agata a co do fotelika to Pablo juz od poczatku sierpnia jeżdzi w normalnym foteliku gdyz tego malego nie znosił, było mu w nim ciasno i nie cierpił jeżdzic tylem do kierunku jazdy. jednym słowem było wielkie darcie w samochodzie... teraz jest spokój.. dzieki bogu...

Viki powiem Ci ze nie zwracalam uwagi na ta glębokosc oparcia. Kurde teraz ja patrze to wszystkie te spacerowki (parasolki) maja takie plytkie to oparcie.

Ataata ja ogladalam kiedys bedac w sklepie baby design Magic 4, on jest w sumie podobny ale tez ma takie male to siedzisko
NOWOŚĆ! Wózek spacer MAGIC 4 2008,BABY DESIGN W (445865364) - Aukcje internetowe Allegro

No masakra jakas :no::no::no::no:. To kurde wozek taki na chwilke na posadzenie dziecka a nie na jakies dluzsze jazdy.
I tu gore biora te wieksze spacerowki bo one siedzisko maja wieksze tylko czemu sa takie duze i tyle waza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:

A jaki masz Paula??

KUrde juz mam metlik, kusi mnie spacerowka w nowym roku ale w sumie moja jest uper tylko ciezko ja mojego woza wsadzic. I juz calkiem zglupialam

reklama
KUrde juz mam metlik, kusi mnie spacerowka w nowym roku ale w sumie moja jest uper tylko ciezko ja mojego woza wsadzic. I juz calkiem zglupialam

Jutrzenka u mnie to samo......jak poogladałam sobie spacerówki w różnych sklepach to stwierdziłam, ze te nasze są naprawde super....dlatego przez zimę uzywam moją a wczesną wiosną kupie nową:tak:

Do góry