reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki - czyli pierwsza bryka dla naszego smyka ;)

reklama
A ja właśnie dzisiaj zmieniłam zamówienie i zamiast maxi cosi city wybrałam maxi cosi cabriofix. Mam nadzieję że będę zadowolona z tej zmiany;-)

No my też chcieliśmy najpierw Maxi Cosi cabrofix, ale róźnica między jednym a drugim polega tylko na tym, że cabriofix to citi + wejście do bazy ( za to się dopłaca ok. 170 złotych- taka jest różnica między ceną jednego a drugiego) i trzeba do niego dokupić bazę do auta( koszt ok. 600 złotych), dlatego ma jedną gwiazdkę więcej-bo testy Cabriofixu były wykonywane z bazą. Bez niej działa identycznie jak Citi, to ten sam fotelik. My uznaliśmy, że nie będziemy bazy kupować, więc kupno Cabriofixu minęło się z celem:)

Alice88 nie zgodzę się z Tobą. City został zaprojektowany i wypuszczony dużo wcześniej niż Cabriofix, przez co jego konstrukcja jest starsza. Poza tym materiały z których jest zrobiony są troszke gorsze jakościowo. Cabriofix został dodatkowo wzmocniony na bokach, poza tym jest głębszy i szerszy niż City, dzięki czemu posłuży na dłużej. Technologia którą go wykonywano jest dużo nowsza, więc też bezpieczniejsza. Wybierając z tych dwóch fotelików na pewno zdecydowałabym się na Cabrio i taki też kupujemy.

My dla synka mieliśmy ten fotelik x-landerowy a później ( po 2 miesiącach) zmieniałam na maxi cosi. Kupiłam wtedy cabriofix - różnicę widać dopiero jak staniesz w sklepie i zaczynasz dotykać tych fotelików. Poza tym my go już kupowaliśmy z dzieckiem więc można było malucha wsadzić i przymierzyć ale w sklepie warto wziąć lalkę albo pluszowego misia i zobaczyć że różnica jest. Jak Kajtosz miał 11 miesięcy przesiedliśmy się do Roemera King Plus. Przy City musielibyśmy to zrobić pewnie 2 miesiące wcześniej, tak jak nasi sąsiedzi.

Ale na szczęście wybór fotelika i w ogóle wszystkich rzeczy dla malucha to osobista decyzja każdego z rodziców więc na pewno będziesz zadowolona z City, porównując go do innych producentów to on jest naprawdę fajny :)

My też wybraliśmy CabrioFix. Bez bazy :p wg nas nawet na "oko" widać, że CabrioFix porządniejszy od Citi. Lepsze materiały przede wszystkim. Także zgadzam się z sylvanas :-)
Myśleliśmy jeszcze o Pebble (też Maxi Cosi). I może byśmy się na niego zdecydowali, gdybyśmy wiedzieli że będziemy dużo jeździć. Więc zostaliśmy przy CabrioFix :)

A do tego wózek Maxi Cosi Mura 3 w kolorze brązowym :)
Google Image Result for http://www.sobart.pl/309-1578-thickbox/maxi-cosi-mura-3-z-gondola-cabriofix.jpg

no to teraz wbiłyście mi klina:) To co napisałam, to słowa doradcy ze Smyka. Na szczęście jeszcze nic nie kupiliśmy, tylko zdecydowaliśmy. Ale skoro tak mi tu o nich piszecie to poczytam o nich jeszcze:) Dzięki

reklama
Alice88 no przemyśl sprawę fotelika jeszcze i naprawdę jedź do sklepu i sobie je jeszcze raz na spokojnie obejrzyj bez pana który ci będzie stał nad uchem i gadał, bo on będzie polecał ten produkt z którego mają większą prowizje. No ale tak szczerze to ten cabrio posłuży na pewno dłużej. A na allegro różnica w cenie między city a cabrio to niecałe 100 zł.

Ach pamiętajcie dziewczyny aby nie pokusić się o używany fotelik z nieznanego źródła. Bo nawet przy ostrym hamowaniu konstrukcja fotelika może ulec zniszczeniu. Po każdej takiej sytuacji powinno się wysłać fotelik do serwisu producenta w celu sprawdzenia czy nic tam się nie połamało.

Sąsiadka ta moja właśnie ostatnio miała taką sytuację że z 80km/h musiała nagle hamować do zera i udało się wyhamować, żadnego zderzenia nie było, niby normalna sytuacja na drodze. Fotelik wyglądał nadal jak nowy (to już ten od 9-18kg), ale mi coś nie dawało spokoju. Namawiałam ją jakiś czas i w końcu przekonałam - wysłała do serwisu i okazało się że z boku była pęknięta ta konstrukcja styropianowa, która ma amortyzować i zbierać uderzenia i przeciążenia. Jej dobrze że ją namówiłam bo przy następnej takiej sytuacji mogło by być nieciekawie... Generalnie fotelik do wymiany, ale producent dał jej 30% rabatu na nowy fotelik.

Do góry