reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
My nie kupujemy monitorka..nie ma takiej potrzeby maluszek będzie spał z nami w pokoju, więc myslę, że to zbyteczne urządzenie.
Co do wózeczka Bebecar to chyba Głuszek miała ten wózeczek to pewnie powie Ci coś więcej:tak:

agacinka;
jaki kolor wozu wybraliście? ja chyba zdecyduję się na chopper :-)

My ostatecznie wybraliśmy Grey/Apple - chociaż mnie strasznie kusił ten czerwoniasty :) Na żywo niestety nie widziałam tego koloru, ale przeglądałam próbki materiałów Emmaljungi. Zresztą, zawsze marzyłam o zielonym wózku ;-)

Dziewczyny,a co z monitorem oddechu,kupujecie?:confused:

Właśnie dzisiaj rozmawialiśmy na ten temat w szkole rodzenia - położna powiedziała, że taki monitor ma sens właściwie tylko w przypadku wcześniaków, ewentualnie dla dzieci, które mają stwierdzony niedorozwój układu oddechowego przy porodzie. Nas przekonała, chociaż właściwie i tak nie planowaliśmy zakupu.

Ja miałam zamiar kupić ale pójde za radą Agaciny i poczekam na ten temat na szkole rodzenia. Dzis mieliśmy zajęcia typowo organizacyjne na przyszłych będziemy zwiedzać sale, ćwiczyć, uczyć się przewijania, karmienia, itp.:tak:

Julia ja mam Bebecara i jestem tak średnio zadowolona ale głównie za wzgledu na stelaż - w Style AT jest inny stelaż wiec ci nie powiem nic na temat tamtego stelaża.
MOgę ci powidzieć tak:
gondola jest super - duża, dziecko się zmieści podobno nawet do 8 miesiąca (koleżanka tak woziła) - natomiast Marysia przestała korzystać jak miala 3 miesiace bo nienawidziła już jeżdzić a jak miała 8 to już mi lazić zaczeła więc gondola w jej przypadku to nieporozumienie. Ale spała w niej przez 3 miesiace. Ma funkcję kołyski.

reszta jutro bo już łyknełam fenoterol i pedze spać.

reklama
A ja juz kupilam monitor oddechu. Kuba spal z nami ale i tak mialam schize na maksa wciaz patrzylam czy oddycha. Ale to pewnie przez ta historie dziewczyny ktora przetylam na bb. Niestety jej coreczka zmarla a byla calkowicie zdrowa. Chyba miala 4 misiace. Do tej pory mam to w pamieci.

Do góry