reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Magdziarka wózeczek śliczny :-D też bym taki wybrała za taką cenę oczywiście jednak w sklepach były dużo droższe..... ale ze swojego też jestem zadowolona:tak:

reklama
Mamoociku;
ja zdecydowalam się kupić nianię z monitorem oddechu w jednym - koszt jakoś chyba około 500zł. Panikara ze mnie straszna więc wolę się zabezpieczyć aby móc spać w nocy :-D

Joasia ja też się nad tym zastanawiałam, trochę drogo i cały czas się waham, sama już nie wiem.... A do któego miesiąca się stosuje ten monitor oddechu?

Ten monitor ktory my kupilismy jest odrazu z elektroniczna niania. Firma Angelcare. Podobno uzywa sie do 1 roku dziecka.

Aniknulko;
Myślę, że najlepiej się lekarza zapytać :-) Przyznam szczerze, że ja sama nie wiem... najchętniej to stosowałabym do 18 roku życia :-D
Kasiu;
Wlaśnie mi o ten monitor z niania chodziło :-)

My mamy nianię elektroniczną po Kacprze, ale kupiliśmy ją jak przeprowadziliśmy się do naszego mieszkanka i chcieliśmy posiedzieć w ogródku. No i Kacper nie będę ściemniać:-D już był duży chłopak:szok:, a że miał problemy ze spaniem to wtedy mogłam spokojnie posiedzieć sobie na powietrzu nie martwiąc się, że go nie usłyszę. Sprawdziła mi się w 100%. Całe szczęscie, że ocalała (większość rzeczy pooddawałam) bo przyda się teraz dla maluszka.
A monitora oddechu nie kupuję bo szczerze jest to wydatek nie mały, a dzidziuś będzie spał koło naszego łóżka więc uważam za zbędne. Przy Kacprze to spałam tak czujnie, że tylko się delikatnie poruszył, czy zakwilił a ja już na równych nogach stałam.

Julia jeśli chodzi o wózek to same zalety...gdybyś miała możliwość obejrzenia i gdybyś się zdecydowałą i gdyby kwota zamiast 3000 to jakieś 1700 ( spacerówa i gondola plus wszystkie akcesoria)Ci pasowała to bym Ci dała namiar na człowieka( jak juz sama zakończę transakcję, żeby mieć pewność). On sprzedaje takie cudo:
Teutonia - Producent w

magdziara, oglądałm dziś Emmaljungi i Teuronie i jestem zachwycona tymi drugimi! E też fajne, ale ceny powalające, jeśli możesz mi podać namiar na człowieka od T byłabym bardzo wdzięczna. Czy on ma dostęp do wszystkich modeli? Bo mnie interesują Mistrale P.

co do monitora oddechu to nam odradziła położna w szkole rodzenia przy Marysi - powiedziała ze nowordoki często mają takie króciutkie niegroźne bezdechy i wtedy ten monitor się włącza.... i tak ze 100 razy w nocy potrafi a rodzice latają i się stesują i dzidzia się wybudza niepotrzebnie.

Co do niani to Mamoociku na Mazury mi się wydaje super pomysł. Mi tego brakowało jak czasmi gdzieś wyjeżdzaliśmy a niunia spała a my np. przed domem. I trzeba bylo zagladać co chwilkę.

Co do tych rozmiarów to tak naprawde nie tylko długość dziecka się liczy ale i waga. Bo nawet jeśli maluch ma 54 cm wiec teoretycznie powieniem się zmieścić a wazy 4000 kg to szybko wyrośnie a ,moja Marys przy 58 miała wagę 3600 i byla takim chudym długim szczurkiem. O proszę:

DSC00271.JPG

co do monitora oddechu to nam odradziła położna w szkole rodzenia przy Marysi - powiedziała ze nowordoki często mają takie króciutkie niegroźne bezdechy i wtedy ten monitor się włącza.... i tak ze 100 razy w nocy potrafi a rodzice latają i się stesują i dzidzia się wybudza niepotrzebnie.

Ja już pisałam - nam też położna w szkole rodzenia odradzała, stwierdziła, że ma to sens tylko w przypadku wcześniaków i dzieci ze stwierdzonym po porodzie niedorozwojem układu oddechowego.
Ale nianię elektroniczną oczywiście kupujemy, bo mamy duży dom i na pewno się przyda. Tylko jeszcze nie wybraliśmy żadnej konkretnej - zwykle w sklepie mają po jednym-dwa modele i trudno jest porównać...

reklama
Zastanawiam się nad kupnem niani elektronicznej dla maluszka. Dla Wojtka nie mieliśmy, ale w sumie stwierdziłam, że chyba przydałaby się na Mazury. Jak Wojtek już spał w domu, a my chcieliśmy być na dworze, np. przy ognisku, to jednak zawsze był lekki nerwik, czy go usłyszę, jak się obudzi.
No i tak niania elektroniczna chodzi mi po głowie. Macie coś rozpoznane, jakieś doświadczenia? Coś polecacie, odradzacie?
Mamoot, mialam ten sam problem. Teraz w koncu kupilismy Philipsa. Jestem b.zadowolona. Tylko trzeba kupowac w sklepach typu electro world - sa tansze o 120zl niz Smyku.

Do góry