reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Magdziarka wózeczek śliczny :-D też bym taki wybrała za taką cenę oczywiście jednak w sklepach były dużo droższe..... ale ze swojego też jestem zadowolona:tak:

reklama
Mamoociku;
ja zdecydowalam się kupić nianię z monitorem oddechu w jednym - koszt jakoś chyba około 500zł. Panikara ze mnie straszna więc wolę się zabezpieczyć aby móc spać w nocy :-D

Joasia ja też się nad tym zastanawiałam, trochę drogo i cały czas się waham, sama już nie wiem.... A do któego miesiąca się stosuje ten monitor oddechu?

Ten monitor ktory my kupilismy jest odrazu z elektroniczna niania. Firma Angelcare. Podobno uzywa sie do 1 roku dziecka.

Aniknulko;
Myślę, że najlepiej się lekarza zapytać :-) Przyznam szczerze, że ja sama nie wiem... najchętniej to stosowałabym do 18 roku życia :-D
Kasiu;
Wlaśnie mi o ten monitor z niania chodziło :-)

My mamy nianię elektroniczną po Kacprze, ale kupiliśmy ją jak przeprowadziliśmy się do naszego mieszkanka i chcieliśmy posiedzieć w ogródku. No i Kacper nie będę ściemniać:-D już był duży chłopak:szok:, a że miał problemy ze spaniem to wtedy mogłam spokojnie posiedzieć sobie na powietrzu nie martwiąc się, że go nie usłyszę. Sprawdziła mi się w 100%. Całe szczęscie, że ocalała (większość rzeczy pooddawałam) bo przyda się teraz dla maluszka.
A monitora oddechu nie kupuję bo szczerze jest to wydatek nie mały, a dzidziuś będzie spał koło naszego łóżka więc uważam za zbędne. Przy Kacprze to spałam tak czujnie, że tylko się delikatnie poruszył, czy zakwilił a ja już na równych nogach stałam.

Julia jeśli chodzi o wózek to same zalety...gdybyś miała możliwość obejrzenia i gdybyś się zdecydowałą i gdyby kwota zamiast 3000 to jakieś 1700 ( spacerówa i gondola plus wszystkie akcesoria)Ci pasowała to bym Ci dała namiar na człowieka( jak juz sama zakończę transakcję, żeby mieć pewność). On sprzedaje takie cudo:
Teutonia - Producent w

magdziara, oglądałm dziś Emmaljungi i Teuronie i jestem zachwycona tymi drugimi! E też fajne, ale ceny powalające, jeśli możesz mi podać namiar na człowieka od T byłabym bardzo wdzięczna. Czy on ma dostęp do wszystkich modeli? Bo mnie interesują Mistrale P.

co do monitora oddechu to nam odradziła położna w szkole rodzenia przy Marysi - powiedziała ze nowordoki często mają takie króciutkie niegroźne bezdechy i wtedy ten monitor się włącza.... i tak ze 100 razy w nocy potrafi a rodzice latają i się stesują i dzidzia się wybudza niepotrzebnie.

Co do niani to Mamoociku na Mazury mi się wydaje super pomysł. Mi tego brakowało jak czasmi gdzieś wyjeżdzaliśmy a niunia spała a my np. przed domem. I trzeba bylo zagladać co chwilkę.

Co do tych rozmiarów to tak naprawde nie tylko długość dziecka się liczy ale i waga. Bo nawet jeśli maluch ma 54 cm wiec teoretycznie powieniem się zmieścić a wazy 4000 kg to szybko wyrośnie a ,moja Marys przy 58 miała wagę 3600 i byla takim chudym długim szczurkiem. O proszę:

DSC00271.JPG

co do monitora oddechu to nam odradziła położna w szkole rodzenia przy Marysi - powiedziała ze nowordoki często mają takie króciutkie niegroźne bezdechy i wtedy ten monitor się włącza.... i tak ze 100 razy w nocy potrafi a rodzice latają i się stesują i dzidzia się wybudza niepotrzebnie.

Ja już pisałam - nam też położna w szkole rodzenia odradzała, stwierdziła, że ma to sens tylko w przypadku wcześniaków i dzieci ze stwierdzonym po porodzie niedorozwojem układu oddechowego.
Ale nianię elektroniczną oczywiście kupujemy, bo mamy duży dom i na pewno się przyda. Tylko jeszcze nie wybraliśmy żadnej konkretnej - zwykle w sklepie mają po jednym-dwa modele i trudno jest porównać...

reklama
Zastanawiam się nad kupnem niani elektronicznej dla maluszka. Dla Wojtka nie mieliśmy, ale w sumie stwierdziłam, że chyba przydałaby się na Mazury. Jak Wojtek już spał w domu, a my chcieliśmy być na dworze, np. przy ognisku, to jednak zawsze był lekki nerwik, czy go usłyszę, jak się obudzi.
No i tak niania elektroniczna chodzi mi po głowie. Macie coś rozpoznane, jakieś doświadczenia? Coś polecacie, odradzacie?
Mamoot, mialam ten sam problem. Teraz w koncu kupilismy Philipsa. Jestem b.zadowolona. Tylko trzeba kupowac w sklepach typu electro world - sa tansze o 120zl niz Smyku.

Do góry