reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Głuszku moja miała 57 jak się urodziła i też przez chwilę się troszkę topiła w śpiochach , 56 ja kupiłam 3 sztuki śpioszków tak na wszelki wypadek a i tak dam w razie czego małej do zabawy dla lalki ( zawsze i tak tańszy zestaw jak do baby born) :-)

reklama
Galuszku ja tez nie znosilam jak Kubia topil sie w ciuszkach. Strasznie mnie to denerwowalo wiec poszlkam i dokupilam kilka par spiochow na 56. Teraz juz mam ich sporo. Kuba byl drobniutki wiec jak jeszcz ubralam mu wieksze ciuchy to sie w nich topil.

Z tym rozmiarem jest troszkę kłopotu...też bym nie chciała żeby moje dziecko topiło się w ubrankach..może jednak coś kupie na 56 cm...

Ja mam rzeczy od 56cm do 68cm i trochę jeszcze newborn bo Kacper jak się urodził to miał 51cm i nawet w tych na 56cm wyglądał strrasznie:szok:
Podobnie jak Kasia i Głuszek napisały działało mi to na nerwy. Tak wiec teraz jestem przygotowana:tak::tak::tak:

ja mam ciuszki w rozmiarach tak jak agusia:tak: moj malec urodzil sie 51 cm i w 56 troszku pochodzil ze tak to ujme;-)
wczoraj wypralam okrycie z fotelika lacznie z dodatkami do niego.mam juz przygotowana posciel i wyprane ciuszki.materacyk zamowiony wiec dzidzia bedzie miala gdzie spac i na czym:tak:
wozek to jeden wielki znak zapytania no ale coz w koncu nie bede miala wyjscia i na cos zdecydowac sie musze:-D ale i tak zakup odlkladam po urodzeniu niuni:tak:
przewijak dostalam od kuzynki, lezaczek i mate edukacyjna od siostry a wanienke mam po synku.takze powoli bede finalizowac zakupy i czekac na dzidzie:tak:

Wojtek jak się urodził to miał 56 cm. Miałam dwa komplety na 56, ale już po dwóch tygodniach robiły się ciasnawe i przeszłam na 62.

ja pamietam podobnie jak Mammot - 2 tyg i do lamusa
szczegolnie pajacyki powinny byc wieksze - aby nie krepowac stopek - ktore przez kilka miesiecy i tak mialy ciasno

U mnie bylo tak: Marcin w dwa tygodnie wyrosl z 56 (urodzil sie 54cm i 3200g ale w 26 dni wazyl j uz 4160g!!)), Lola w 56 byla tylko w szpitalu, ale ona miala strasznie dlugie nogi, az sie lekarze dziwili, jak baletnica normalnie. Bart w 56 nie byl ubierany, bo duzy byl od razu: 58cm i 4050g i szybko przybieral.

Lorcia, no to u Ciebie juz prawie po wyprawce :tak: gratuluję :-)
A u mnie wszystko w powijakach, ale już nie długo ;-)
A z rozmiarem mam nie lada łopot, bo się okazało, że mój mężulek jak się urodził miał 58 cm, a ja 51 i ciekawe jakim olbrzymem będzie nasz szkrabek :sorry2:

reklama
A do mnie własnie zadzwoniła Pan z teutonii...Wózeczek już jest musze tylko kasę przesłać i wózeczek przyjdzie pocztę..Musze się tylko zabezpieczyc umową kupna -sprzedaży :-D:tak:;-)ale radość....

Do góry