reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Mata świetne zakupy zrobiłaś!!! Ja dzisiaj stwierdziłam, że w przyszłym tygodniu jak skończą mi panowie remont to po zapłaceniu im wybieram sie na zakupy!!! W końcu moja kolej :-) przy okazji pójdzie za mną szwagierka i mamę wyciągnę bo przyjedzie na kilka dni do mnie:-) Także juz odliczam dni... ;-)

reklama
Darunia powodzenia na zakupach, nawet się nie spodziewasz jaką sprawiają przyjemność :tak: tylko jest jeden problem, od oglądania tych cudeniek oczopląsu się dostaje i z chęcią wyniosłoby się pół sklepu :-D(sama odłożyłam kilka rzeczy :sorry2:)

Zajrzałam na sierpień i tam jedna z przyszłych mamuś wkleiła zdjęcia rzeczy dla maluszka, które już kupili i normalnie w szoku jestem :szok: łóżeczko, wózek, ubranka, pościel, maskotki, kocyki itd. chyba kompletna wyprawka :szok: a ja tu dopiero zaczynam kompletować :sorry2: trzeba chyba przyspieszyć te zakupy :-D

Mata ja z ciekawości też weszłam na sierpień a tam jedna z dziewczyn ma już pełną szafę, ciuszki, kocyki, maskotki, pieluchy, kosmetyki?:szok:
I mój M i moi rodzice uważają, że ja robię zakupy za wcześnie?

Mata zakupki naprawdę słodzutkie:-) Widzę, że powoli zabierasz się za kompletowanie wyprawki SUPER:tak:

Anikulka moja teściowa przy mojej pierwszej ciąży powtarzała to samo. Ale ja uważałam i nadal uważam, że nie ma co czekać do samego końca. Zwłaszcza, że nie ma co się oszukiwać ale zostawienie zakupów na sam koniec to nie mały wydatek, bo wszystkie wiemy ile kosztują takie najpotrzebniejsze rzeczy. Ja kupowałam co miesiąc po trochę i dzięki temu teraz został mi tylko wózeczek i kołyska (ale kołyska to już moja fanaberia tak trochę:-D) no i kilka rzeczy dla mnie do szpitala

Byłam u majówek one już mają wszystko:tak: dzięki jednej informacji zamówiłam przez inet pościel do wózka za 23 zł. + koszt przesyłki

Noo kochane sierpniowki w zakupoach bbija wszystke ..one sa niesamowite. ja uwazam ze dobrze jest pokupic wszystko wczesniej ale bez przesady.. Aniakinulka ladna ta posciel do wozeczka ale nie wiem czy bedzie az tak bardzo przydatna chyba ze pozniej na jesien i zime.

A mi zrobiła niespodzianke rodzina z Niemiec:) Ciotka jak się dowiedziała, że rodzina się powiększy zaczęła zbierać nam "wyprawkę". Praktycznie dostalismy wszytko, mnóstwo ciuszków na rok conajmniej, nosidełka, torba, wanienka, jaka poducha, kocyk, kołderka, przewijak... po prostu wszystko:) Nawet skarpetki i czapeczki takie dla 1-dniowego dzidziusia:) słodkie to! Babcie obiecały wózek i łozeczko kupic... ! Nam pozostanie chyba kupic pampersy;) ehhh... jak to wszytko zobaczyłam to az mnie zamurowało:) to podobno dopiero połowa, bo wszystko do auta nie weszło... , a my już nie mamy miejca na to wszystko... Musimy szybko zmienic mieszkanko na wieksze:) pozdrawiam

reklama
Magdalenkako rzeczywiście myślałąm o zimie gondola ma 82 cm a poza tym chyba lepiej będzie małemu jak wyścielę czymś wózek więc kołderka będzie spełniac latem zadanie miększego materacyka:tak: myślę, że to dobry pomysł a cena pościeli nie jest zbyt wygórowana:-D

Do góry