reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
My też mamy drzwi przesuwane, ale na razie nie myślałam o ich zabezpieczaniu. Mały na razie nie interesuje się drzwiami, kontaktami (oczywiście już dawno sa zabezpieczone), szafkami, szufladami...także na razie mamy spokój. Musiałam tylko zabrać kwiaty z podłogi...ziemia i liście okazały się nad wyraz interesujące. Jednego już próbował nawet skonsumować:szok:.

Dziewczyny, nie pamietam czy juz był poruszany taki wątek, ale...

Co trzeba brać pod uwagę przy zakupie pierwszych butków:confused: takich na dwór... niedługo wiosna, mała coraz chetniejsza do wstawania, kto wie kiedy zechce chodzic... jak tylko bedzie chciała chodzic chciałam kupić jej jakieś buciki...

rozumiem, ze przy nauce chodzenia w domu najlepiej boso dreptać, bo też są podzielone opinie... :confused::tak:

Asiowo, najważniejsze to:
- sztywny zapiętek,
- butki wysokie, trzymające kostkę,
- sznurowane (lepsza regulacja),
- musi być luz w bucie na jeden palec.
Wg mojej pediatry zasady te obowiązują do 3 roku życia.

Rewelacyjne są buty firmy Bartek, ale nie tanie: 120-160 zł. Ale zawsze można poprosić dziadków o kupno w ramach prezentu, zamiast kolejnej zabawki.

Mamoot, dziekuje:tak:
Na bucikach nie chce oszczędzać, według mnie na tym etapie to najwazniejszy element garderoby, nie chce pózniej sobie zarzucać, ze z mojej winy Paulinka ma problemy... :tak:

Asiowo co do butów to Mamoot dobrze napisała. A z tego co wiem dobrze jest pozwalać dziecku jak najczęściej na bieganie boso. Wiadomo na podwórku się nie da, ale w domu jak najbardziej. My bynajmniej tak robimy:tak::tak:

reklama
Do góry