reklama
U na Anoś własnie wyrwał jeden klips od takich drzwi....Mam do Was pytanko ;-)
wiecie jak zabezpieczyć drzwi przesuwane i drzwi łamane (takie jak w autobusach) Moja Dobrusia D jak Demolka coraz bardziej rozrabia i chciałabym jaknajlepiej zabezpieczyć dom
joan-na
Fanka BB :)
My też mamy drzwi przesuwane, ale na razie nie myślałam o ich zabezpieczaniu. Mały na razie nie interesuje się drzwiami, kontaktami (oczywiście już dawno sa zabezpieczone), szafkami, szufladami...także na razie mamy spokój. Musiałam tylko zabrać kwiaty z podłogi...ziemia i liście okazały się nad wyraz interesujące. Jednego już próbował nawet skonsumować.
A
Asiowo
Gość
Dziewczyny, nie pamietam czy juz był poruszany taki wątek, ale...
Co trzeba brać pod uwagę przy zakupie pierwszych butków takich na dwór... niedługo wiosna, mała coraz chetniejsza do wstawania, kto wie kiedy zechce chodzic... jak tylko bedzie chciała chodzic chciałam kupić jej jakieś buciki...
rozumiem, ze przy nauce chodzenia w domu najlepiej boso dreptać, bo też są podzielone opinie...
Co trzeba brać pod uwagę przy zakupie pierwszych butków takich na dwór... niedługo wiosna, mała coraz chetniejsza do wstawania, kto wie kiedy zechce chodzic... jak tylko bedzie chciała chodzic chciałam kupić jej jakieś buciki...
rozumiem, ze przy nauce chodzenia w domu najlepiej boso dreptać, bo też są podzielone opinie...
Asiowo, najważniejsze to:
- sztywny zapiętek,
- butki wysokie, trzymające kostkę,
- sznurowane (lepsza regulacja),
- musi być luz w bucie na jeden palec.
Wg mojej pediatry zasady te obowiązują do 3 roku życia.
Rewelacyjne są buty firmy Bartek, ale nie tanie: 120-160 zł. Ale zawsze można poprosić dziadków o kupno w ramach prezentu, zamiast kolejnej zabawki.
- sztywny zapiętek,
- butki wysokie, trzymające kostkę,
- sznurowane (lepsza regulacja),
- musi być luz w bucie na jeden palec.
Wg mojej pediatry zasady te obowiązują do 3 roku życia.
Rewelacyjne są buty firmy Bartek, ale nie tanie: 120-160 zł. Ale zawsze można poprosić dziadków o kupno w ramach prezentu, zamiast kolejnej zabawki.
A
Asiowo
Gość
Mamoot, dziekuje
Na bucikach nie chce oszczędzać, według mnie na tym etapie to najwazniejszy element garderoby, nie chce pózniej sobie zarzucać, ze z mojej winy Paulinka ma problemy...
Na bucikach nie chce oszczędzać, według mnie na tym etapie to najwazniejszy element garderoby, nie chce pózniej sobie zarzucać, ze z mojej winy Paulinka ma problemy...
agusia04
Czerwcowa mama'08
Asiowo co do butów to Mamoot dobrze napisała. A z tego co wiem dobrze jest pozwalać dziecku jak najczęściej na bieganie boso. Wiadomo na podwórku się nie da, ale w domu jak najbardziej. My bynajmniej tak robimy
A
Asiowo
Gość
dziekuje dziewczyny, bedziemy szukać
reklama
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Mamootek ma rację Bartkowe Buty są super - ja jeszcze polecam firmę Naturino i Ecco.
A w ogóle to Bartki są fajne taki żarcik mały ;-)