reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

:sorry:
A ja mam pytanko odnośnie butków-paputków :-)

Juz niedługo małą na spacery będę ubierała w kurteczkę i spodenki (jak jest temp. ok. 5 powyżej zera, to małej w kombinezoniku jednoczęściowym jest za ciepło) i mam dylemat co jej na nóżki zakładać... nie chcę kupowac butków takich do chodzenia, bo to za wcześnie, a takie zwykłe paputki to mi sie mało ciepłe wydają... jakie są Wasze typy i jak dobry rozmair dobrac bez mierzenia, bo mam zamiar na allegro kupić :sorry:

Mata, ja kiedyś tu umieściłam(kilka stron wstecz) jakie ja butki Oli ubieram, poszukaj :tak:Są ocieplane :tak:i Ola zawsze ma w nich stopki cieplutkie ;-)
Hmmm coś znaleźć nie mogę:sorry: nie wiem gdzie je umieściłam :-( ale ten temat przerabiany był z 5,6 stron temu :tak: dziewczyny chyba jakieś zdjątka też umieszczały... UrszulaL chyba... :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Mata ja mam takie kozaczki paputkowe ocielplane. Zakladam je jak jedziemy samochodem Wtedy tylko kurteczka spodenki na zamknietym chyba jest zdjecie jak Wojtek jest ubrany na niebiesko i tam widac.

Joasiek właśnie przyglądałam sie tym zdjęciom (Twojego postu też nie mogę znaleźć :sorry:) no i nie wiem... całkiem kozaczkowe odpadaja, bo nie ma sensu kupowac na chwilę (tym bardziej, że moja do zmarźluchów nie należy...). Zmierzyłam jej stópkę i na boso ma 11,5 cm, dodac do tego rajtuzki i skarpetki to chyba ze 12-12,5 sie zrobi to szukac takich na 13 cm? Głupia jestem...

Mata, my mamy takie paputki. Kupiłam jeszcze jesienią sporo większe i starczyły do teraz. Robią się już trochę ciasne. Zakładam je Krzysiowi do samochodu razem z kurteczką i spodenkami. Innych bucików mały na razie nie ma. Nie licząc takich czerwonych świątecznych (kiedyś Wam pokazywałam).

Załączniki

• P1020044.jpg
    P1020044.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 36
Mata, ja mam bardzo podobne do tych Joasi. Zakładamy rajstopki i takie butki (ew. jeszcze jedne skarpetki jak było bardzo zimno). Na to jeszcze kocyk i zakrycie do wózka. I Stasiowe stópki zawsze cieplutkie.:-)

A ja mam jeszcze pytanko od ilu stopni bedziecie ubierac dziecko w coś innego a nie w kombinezon? Bo już sama nie wiem- Bart zawsze ciepły jest a ma kombinezon wyszywany polarem w środku :baffled:

Ja się właśnie przymierzam do przerzucenia niedługo z kominezonu na "normalne" ubranka, bo jak jest trochę na plusie i świeci słoneczko, to zdarza mi się brać małą tylko w body i skarpetkach do kombinezonu (teściowa by mnie zjadła jakby się dwoiedziała :-D), a i tak jest jej za ciepło :eek:

Joasiek właśnie przyglądałam sie tym zdjęciom (Twojego postu też nie mogę znaleźć :sorry:) no i nie wiem... całkiem kozaczkowe odpadaja, bo nie ma sensu kupowac na chwilę (tym bardziej, że moja do zmarźluchów nie należy...). Zmierzyłam jej stópkę i na boso ma 11,5 cm, dodac do tego rajtuzki i skarpetki to chyba ze 12-12,5 sie zrobi to szukac takich na 13 cm? Głupia jestem...

Znalazłam swój post :tak: 10 stron wstecz ;-) Ale te moje buciki to typowo kozaczkowe :tak: w te pierwsze Ola już nie wchodzi, a w te drugie :-p ... jak ją w nich widzę to nie mogę się nie śmiać :-D za często ich na sobie nie ma ;-)
Myślę, że poszukaj większych :tak:, przecież będzie miała rajstopki albo skarpetki...no posłużą dłużej :sorry:

reklama
Ja się właśnie przymierzam do przerzucenia niedługo z kominezonu na "normalne" ubranka, bo jak jest trochę na plusie i świeci słoneczko, to zdarza mi się brać małą tylko w body i skarpetkach do kombinezonu (teściowa by mnie zjadła jakby się dwoiedziała :-D), a i tak jest jej za ciepło :eek:
mój zawsze ma body i rajstopy

Do góry