reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Dziewczynki mam pytanie czy jesli maluszkowi wyjdzie juz kilka zabkow to czy mozna zaczac je myc jesli tak to czym dokladnie:confused:
Marysia jeszcze niema,ale chce sie zabezpieczyc;-)
Dziekujemy:-)

Nawet nie "można", a trzeba! Przecież na tych ząbkach już zostają resztki mleka i innego jedzonka. Od urodzenia trzeba maluszkowi dwa razy dziennie przemywać dziąsełka - najlepiej gazikiem nawiniętym na palec, i te pierwsze ząbki też można na początku w ten sposób przemywać. Ja przyznam się szczerze, że jakoś nigdy nie pasował mi ten gazik i od samego początku używamy specjalnej mięciutkiej szczoteczki dla niemowląt (Jordan 0-2). Lenka jest przyzwyczajona do takich zabiegów pielęgnacyjnych i chętnie się im poddaje :tak: Myjemy całe górne i całe dolne dziąsełko, a potem dodatkowo chwilkę szorujemy oba zęby ze wszystkich stron :-)

Ostatnia edycja:
a my nie mamy jeszcze żadnej :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: musze męża do apteki pogonić:dry: tylko czy mała da sobie ją do dziuba włożyć, jak nawet teraz posmarować jej dziąsełka żelem to tylko jak płacze :baffled:

a my nie mamy jeszcze żadnej :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: musze męża do apteki pogonić:dry: tylko czy mała da sobie ją do dziuba włożyć, jak nawet teraz posmarować jej dziąsełka żelem to tylko jak płacze :baffled:

Mata myślę, że z tym nie bedzie większego problemu, bo to przynosi ukojenie i ulgę jak pomasujesz te ząbki/ dziąsełka, Bart to na początku się ''otrzepuje'' a poźniej woła eeeeee i pokazuje że ma otwartą buzię i czeka aż mama zacznie szczotkowac ;-)

reklama
Do góry