reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Ja mam takie nosidełko jak Aniknulka i jestem bardzo zadowolona. Sprawdziło mi się jak zwiedzaliśmy np. zamek. A i Kuba lubi sobie w nim przebywać. Dla mnie super. Ale napewno nie poleciłabym go tak jak pisze producent od urodzenia. :-)

A ten kask:szok: bez komentarza

Ja myślałąm kiedyś o tego typu nosidle, ale cena jest dla mnie zaporowa:no:. Az tak często nie będzie mi przydatne, żeby tyle na nie wydawać. Ma taką zalete, że dziecko nie wisi w nim na kroczku (chyba Patyk kiedyś pisała, że jest to niewskazane). Jest trochę podobne do mei tai, ale mam wrażenie, że łatwiej je założyć:tak:. I czytałam, że mei tai szyte sa "na miarę" czyli nie starczają na zbyt długo. A w tych nosidłach można dostosować rozmiar do dziecka. No i uźwig do 20 kg! Tylko dlaczego takie drogie???
Nosidło ergonomiczne MANDUCA - seria limitowana (525995179) - Aukcje internetowe Allegro
Nosidła ergonomiczne - EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje!

Ostatnia edycja:
Z tego co wiem nasze dzieci są w wieku, kiedy powoli noszenie w chuście staje sie mało wygodne i dla mamy i dla dziecka. W chuście nawet bez zawijania rąk dziecko ma ograniczoną swobodę ruchów i a że jest to okres zafascynowania poruszaniem, to wielu dzieciom takie skrępowanie nie odpowiada. A dla mamy noszenie 8-9 kg malucha zaczyna być trudne. Mam chustę wiązaną 4,60 m i Piotrek od dawna za skarby świata nie chce w niej siedzieć. Natomiast córeczka koleżanki, która uwielbiała chustowanie, teraz zaczyna protestować. A i mama narzeka na kręgosłup i zamierza przerzucić się na cos na plecy - mei tai albo nosidło. Zawiązanie dziecka w chuście na plecach jest co najmniej trudne...

Mi to kręgosłup wysiadał jak nosiłam w nosidełku juz 2 miesiące temu a co dopiero teraz albo za parę miesięcy ?

Stasia czasem nosze w nosidełku. Na początku protestował, ale potem polubił. Ale noszę go rzadko, bo mi szkoda moich pleców.

reklama
Do góry