reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

wilmek zastosuj metodę swojej koszulki(czyt: zostaw przy małym w łóżeczku swoją koszulkę którą nosiłaś) u mnie zdziałało cuda:-D śpi pięknie w łóżeczku:-)

reklama
Ja stosowalam pieluszke przesiaknieta mlekiem,ale nie dzialala:-(
Po prostu zaczelam ja odkladac do lozeczka po zasnieciu na rekach?przy karmieniu lub u nas w lozku-i dziala,choc rzadko sama w nim zasnie.
A karuzele dostalismy i Majka lubi na nia patrzec nawet jak sie nie rusza-glownie interesuje ja melodyjka.Tylko,ze my mamy taka nakrecana i to wkurzajace ciagle ja nakrecac(a to jest halasliwe)-lepsza bylaby na baterie.

Ja do zasypiania stosuję metodę Tracy Hogg- jak obserwuję wielkie ziewanie i "siedmiomilowe spojrzenie", odkładam Zosię do łóżeczka i po 20 minutach (jeśli nikt jej nie przeszkadza- np Dziadzio wpatrzony we wnuczkę) zasypia.

Dziewczyny,
leżaczki i nosidełka to dopiero od 3 miesiaca, nie?

A u nas ta metoda nie podzialala,niestety-chociaz probowalam....
M y mamy taki lezaczek,ktory rozklada sie na plasko,wiec juz klade w nim na troche Majke.

Ula dziękuję :-)
Behemot mój usypia ale muszę jeździć wózkiem inaczej marudzi i stęka (może za jakiś czas metoda Tracy zadziała) co do leżaczków to zamierzam kupić ale od 3 m-ca

A ja mam pytanie do mam, które kupiły i używaja chust (do innych też ;-))

sprawdzają się? Ja się poważnie zastanawiam, czy nie pomogłoby to małej na kolki i na to ciągłe wiszenie przy cycu :sorry2: może jakby ciągle mnie miała przy sobie, to by była spokojniejsza a ja coś bym mogła w końcu w domu zrobić...
Jakie jest Wasze zdanie?

" A ja mam pytanie do mam, które kupiły i używaja chust (do innych też ;-))

sprawdzają się? Ja się poważnie zastanawiam, czy nie pomogłoby to małej na kolki i na to ciągłe wiszenie przy cycu :sorry2: może jakby ciągle mnie miała przy sobie, to by była spokojniejsza a ja coś bym mogła w końcu w domu zrobić...
Jakie jest Wasze zdanie?"

Moja mala plakala dzis okropnie przez caly dzien(kolka :-(), nie wiedzialam juz co robic, rece mi odpadaly :-( wiec postanowilam wsadzic ja w nieuzywana jeszcze chuste :-) i co? placz ustal a mala zasnela blogo :-D wiec mam nadzieje ze zakup trafny, tylko pocwiczyc trzeba ukladanie dzidzi i zakladanie chusty :tak: Jutro robie kolejne podejscie wiec jak juz bede miala wieksze doswiadczenia to chetnie sie nimi podziele...
Pozdrawiam czerwcowe mamy i ich maluszkow :)

hej
po pierwsze gratuluje a po drugie..mam coś na handelek;-)
1. gondolka do wózka MUTSY (beżowa w bardzo dobrym stanie za bardzo mało kaski-cena do obgadania-zdjęcia na maila)
2.zestaw ubranek dla córci 62-68 w większości H&M (aukcje mogę zakończyć wcześniej) prawie wszystko kupione w Holandii
zestaw dla niej jesień H&M BCM 62-68 GRATISY (400439575) - Aukcje internetowe Allegro

zainteresowane mamuśki proszę o kontakt na PW lub gg 4470823 Ola

reklama
No i zadna z Was nie kupowala chusty?
Bo ja tez powaznie zastanawiam sie czy nie kupic-Majka najchetniej caly dzien spedzilaby na rekach,a ja za duzo z nia nie moge zrobic.A tak wlozylabym do chusty(na kolki tez by moze pomoglo)-i ona zadowolona,bo blisko mamy,i ja,bo mialabym obie rece wolne.
Tylko przeraza mnie to wiazanie chust,no i czy obie nie bedziemy sie w niej za bardzo pocic....

Do góry