reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Urszula, malutka zacznie szybko przybierac i nawet nie zauwazysz kiedy "wyskoczy" z ciuszkow.
A moja Martyncia w wiekszosci bedzie w uzywanych - tylko kilka ma nowych ciuszkow. Poza tym bedzie miala nowe pieluhy tetrowe, materacyk w lozeczku i posciel tez. No i tyle z nowosci. Poki co...

Ja znów byłam na targu i wypatrzyłam fajne ciuszki mam całą torbę. Ale musze odpocząć bo od rana miałam zajęcia a teraz ból brzucha więc sobie zajżałam do Was. Leżę i czytam, później wszystko popiorę i musze pozszywać pewne rzeczy bo odprułam metki żeby nie przeszkadzały maluszkowi

Mój Maluszek też będzie miał używane - po Wojciaszku. Dla Wojtka większość miałam nowych, bo nie bardzo miałam po kim wziąć.

A u mnie większość rzeczy pochodzi z ciuszków używanych. Mam troszke nowych ale nie wiele. Wózek, łózeczko jest po starszych dzieciach.

Ja mam nie przesadzając ale chyba 90% ciuszków uzywanych. Kupiłam trochę nowych, ale i tak wiem, że zuzyją się szybciej niż te używane. J jak oddawałam po Kacprze ciuchy to tylko nadające się do użytku. Reszta poszla na szmaty. Zresztą starałam się na bieżąco wyrzucać te zniszczone.

Ja mam też trochę używanych, ale sporo pójdzie do kosza, bo się nie nadają (nie wiem jak mozna dać komuś ubranka, których własnemu dziecku by się nie założyło :baffled:), ale juz się nastawiłam, że kupię też sporo nowych (szybko bedę robić zakupy, wiem :-p). Nie zginą, skoro nie długo planujemy drugie dziecko, a tez na bieżąco będę je segregować i odrzucać te zniszczone ;-)

Mata rzeczywiście niektórzy nie mają wyczucia i wciskają co popadnie byleby się pozbyć. Widzę, że nie będziecie z M próżnować i od razu drugi maluszek :-) podziwiam, choć ja z M też nie poprzestaniemy na jednym

reklama
Może nie tak od razu, jeszcze jednego nie urodziłam ;-):-D ale wydaje mi się, że max. 2 lata różnicy, jak się uda :sorry2: małe mieszkanko, to lepiej, żeby dzieciaczki były w podobnym wieku, bo są mniejsze szanse, że się nie pozabijają :-D

Do góry