reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

A ja mam zwykłą gąbkę, znaczy materacyk z gąbki przetestowany na bratanku:-) Snoopy, dzięki śliczne :) a tak poza tematem - masz może jakiś patent na spanikowanego psiaka?? Bo u nas właśnie burza wpadła i Klucha głupieje, a ja z nim sama:no: co do baldachimku, to kto powiedział, ze wszytko musi być praktyczne?? Ty Snoopi o ile dobrze kojarze masz mieć córcię więc co to za wyrko dla małej damy bez baldzioszka??:-) Nie mam pojęcia, czy ma toto względy praktyczne,ale jak ślicznie wyglada:-):-)

reklama
Dziewczyny śliczności te wasze zakupy maluszki będa msią czuły jak królowe i królowie w tych pościelkach i fotelikach:-D

Co do materaca ja mam gryczano - kokosowy a grubość ok 10 cm.

Czy dwa prześcieradła starczą czy może jeszcze dokupić ze dwa? Jak myślicie?

Dwa chyba starczą, tak mi się zdaje, takie maleństwa to pościeli chyba za bardzo nie brudzą, a i malutka ta pościel to szybko schnie. Ja tam bym nie dokupowała:sorry2:

Myszko nic ci na spanikowanego psiaka nie poradze bo Douglas jak slyszy huk to rwie sie do ataka.... a jak petardy strzelaja to juz wogole.... raz prawie mu w pusku strzelila a on nic....:-) co do baldachimu to chyba masz racje:-)
Aniu ja sie kiedys o to samo pytalam i chyba conajmniej 3 trzeba o ile dobrze pamietam;-)

Dziewczyny śliczne zakupy i te zrobione, i planowane ;-):tak::-)

Myszko, Ty to już rodzić możesz, bo wszystko gotowe, tylko dzieciątka brakuje :-D

A u mnie schnie właśnie pierwsze maluszkowe pranko :tak::-) codziennie jedno wrzucę, to się nie przemęczę, poprasuję na bierząco i pomalutku wszystko będzie gotowe;-)

Ja prześcierdeł jeszcze nie mam, bo nie wiem jakie kupić. Łóżeczko jest krótsze niż normalne i nie wiem czy jest sens kupować takie z gumką :sorry2: no i jakie, bawełna, flanela czy frotka :baffled:

Ja mam do łóżeczka kokosowo - gryczany - taki dosyć gruby - zapłacilam za niego 120 zł - z tym, że ja mam łóżeczko 140.
W kołysce materacyk jest z gąbki.
Prześcieradełka - po 2 sztuki - przecież zawsze można dokupić

Mata, ja bardzo chętnie, nie ma sprawy:-) a tak poważnie to jeszcze mi paru drobiazgów brakuje do szczęścia, np wanienki :-) No i spakowanej torby, ale jakoś nie mogę się za to zabrać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ja mam prześcieradełko i pościel z czegoś, co pani w sklepie nazwała bawełną satynową. Przyjemne w dotyku, ładnie się prasuje no i nie wystrzępiło się pod nożyczkami:-):-) a co do tego czy z gumką czy bez gumki, może wystarczy troszkę dłuższe i szersze i zawiń pod materacyk?? powinno się trzymać:-)
Snoopy, bojowy ten twój futrzak, mój tylko patrzy, gdzie tu łepetynę schować, w sylwestra o północy to przechlapane po całej linii taki panikarz. Ale Douglas to amstaf chyba, z tego co koajrzę, wiec toto z natury odważniejsze, a Klucha jak samo imię mówi... :-):-)

Znalazłam takie podkłady ochronne na materac cena to 15,90. Są też droższe w cenie 24zł i około 50zł. Ciekawe czy takie coś nadaje się do użytku?

OCHRANIACZ NA MATERAC 60X120 Nieprzemakalny
och1.jpeg

ochraniacz na materac gryczany 120x60
360082253

SUPER OCHRANIACZ NA MATERAC 120x60
ochraniacz_na_materac.jpg

Wydaje mi się że ochraniacz na 1 zdjęciu i 3 jest taki sam.

ja wczoraj kupiłam taki podkład z frotte. Kosztował chyba 24 zł. Fajne jest to,ze można go prać nawet w 95 stopniach

reklama
No kobietki wizdzę, że szał zakupów ogarnął Nas wszystkie, prawie bez wyjątku:-D . Nie będę gratulowała każdej z osobna - ale wszystko sliczniutkie i słodziutkie jak to maluszkowe rzeczy. Mamy chyba zbiorowy syndrom wicia gniazda.

Behemottku zamówiłam tę wannę , o która pytałaś i dzisiaj przyjechała do mnie - opiera się o wannę i to nie na styk - jest bezpieczna i bardzo lekka i ma korek...polecam bo pamiętam, że wahałaś się ze względu na to nachylenie w Ondzie.

Do góry