reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Mnie polozne w szkole rodzeni uczyly aby wyciagnac kikucik i dobrze nasaczonym gazikiem przemywac. Nie bac sie ze kikucik nam w rece zostanie! Nie zostal ani razu!

reklama
Hej dziewczynki!
Ja chyba też kupię gencjanę tak na wszelki wypadek, poza tym mam patyczki i te dla maluszków ale położna odradzała nimi czyścić uszy nie wiem czemu w końcu i tak czymś trzeba czyścic uszka:tak:
Wczoraj przyszły śpiszki któe zamówiłąm na allegro bardzo fajne po 10 zł za sztukę, a dziś kurier przywiózł monitor z nianią AC 401 ale a razie leżę więc spradzę paczkę później:tak:

Ja przed chwilą też odebrałam paczkę od kuriera z pościelą dla maluszka :-) jest jeszcze ładniejsza jak na fotkach :tak::-) jestem zadowolona, bo w końcu są jakieś maluszkowe rzeczy, tylko szkoda, że mam leżeć, bo już bym to do pralki ładowała i prała ;-) no ale jeszcze jest inny problem, nie mam miejsca w szafkach po ostatnich zakupach :szok: i chyba też będę wszystko pakować do kosza na bieliznę ( i tak stoi pusty, bo wszystko w pralce ląduje :sorry2:)

A w razie jakbym pojechała rodzić, to mężulek wie jak ustawia się pranie, więc się nie martwię ;-):-D

Ja tez czekam na paczuszkę, ale z wyprawka dla mnie do szpitala:)
I tez musiałabym zaczać prać ciuszki maleństwa, ale cały czas zapominam zeby proszek jakis kupić... ale musze sie zmobilizować i najpozniej w przyszłym tygodniu poprac wszytko:) narazie tez musze leżeć...

mi także się wydaję,ze jakoś te gaziki nie bardzo mogą się nadawać...

Odnośnie czyszczenia uszek Maluszkowych patyczkami - chodzi o to,że łatwo można w ten sposób uszkodzić błonę.
Nawet kiedyś Jacek sobie czyścił i tak sobie narobił, że krew mu zaczęła lecieć i skończylo się w szpitalu

Mój laryngolog powtarza, że uszy można czyścić patyczkami, ale tylko "z wierzchu" czyli bez wkładania patyczków do środka. W środku musi być trochę tej wydzieliny, a nadmiar zawsze wychodzi na zewnątrz :tak:

Wczoraj kupiłam proszek jelp ze środkiem zmiękczającym. Mam nadzieję, że się sprawdzi :tak: a chyba z jedno pranko już puszczę, nie będę się chyba mocno forsować wieszając je w domu na pokojowej suszarce 5 m od pralki :sorry2: a tak zawsze już coś będzie więcej przygotowanego:tak:

wypełnienie rozłożę niech się wietrzy. Zastanawiam się, czy prać ochraniacz i przybornik, bo rożek to raczej tak:dry:

Ale szał. :-D:-D:-D
A nam udało się domówić szafkę do dużego pokoju. Okazało się , że meble, które kupiliśmy rok temu juz nie są produkowane ale jest nowa linia i dokładnie ten sam kolor i kształt tylko takie wykończeniowe elementy sa inne ale jak to co mamy postawimy obok siebie - w rzędzie a tę nową pod okno to nie będzie widac tej różnicy - i tym sposobem mam gdzie upchnąć maluszkowe rzeczy!

Co sądzicie o tym foteliku? Jest to fotelik CHICCO SYNTHESIS XT-PLUS
362978185

Zastanawiam się jeszcze nad maksi cosi city, graco i coneco. W moim mieście na żywo widziałam tylko fotelik graco. Proszę o jakieś rady. Czytałam że większość mam zakupiła fotelik maksi cosi. Dzięki

reklama
Ja jak was zaczelam czytac to zadzwonilam do j zeby spirytus kupil, bo z glowy mi wogole wylecialo:-) i tak co jakis czas czytam idzwonie:-) taka gapa sie zrobilam ze szkoda gadac:-) co do poscieli to znowu jej nie mam, ale siostra kupila i w niedz mi przywiezie i tez bedzie pranko:-)
A wy to konkretnie szalejecie:-) tez tak chce:-)

Do góry