reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja też raczej nie kupuję za dużo rzeczy, bo wszystko można dokupić, a ja po prostu nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać. Choć przyznam, że lubię robić dzidziusiowe zakupy :-)

Magdziarko, znów mam prośbę do Ciebie. Chyba Ty wklejałaś takie flanelowe pieluszki z ceratką pod spodem. Wiesz może, czy na allegro można takie kupić? Bo ja cos nie mogłam znaleźć.:zawstydzona/y:

ja zamawiałam z allegro od użytkownika DAWIDAR

Wielorazowe PIELUCHY-CERATKI do przewijania (365007871) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
O właśnie tego szukałam - dzięki kochana Moderatorko!:-)

Proszę uprzejmie,
Dziewczynki wiecie co ja, tak gadałam z mamami na podwóreczku..przy piaskownicy, że jednak to fioletowe coś lepiej goi pępek. Zastanawiam się czy nie dokupić. Przy Olku miałam - wtedy nie było mowy o spirytusie i rzeczywiście pępuszek raz dwa się zagoił i odpadł. Wtedy tylko nie pomyślałam, żeby kupic np. strzykawkę i aplikować tak dokładnie tylko polewałam i to sciekało bokami i plamiło wszystko dookoła.
Jak Wy myslicie??

Magdziarko., gencjana o ktorej piszesz nie za bardzo pomogla Bartkowi. Ale za to roilam oklady z riwanolu - pepek mu sie goil ponad miesiac. Za to przy Marcinie i Loli sam spirytus zalatwil sprawe w niespelna 2 tygodnie... Co dziecko to przypadek... Moja kolezanka walczyla z kikutem synka 56 dni!

Proszę uprzejmie,
Dziewczynki wiecie co ja, tak gadałam z mamami na podwóreczku..przy piaskownicy, że jednak to fioletowe coś lepiej goi pępek. Zastanawiam się czy nie dokupić. Przy Olku miałam - wtedy nie było mowy o spirytusie i rzeczywiście pępuszek raz dwa się zagoił i odpadł. Wtedy tylko nie pomyślałam, żeby kupic np. strzykawkę i aplikować tak dokładnie tylko polewałam i to sciekało bokami i plamiło wszystko dookoła.
Jak Wy myslicie??
Magdziarko zamias strzykawki można używać patyczków kosmetycznych i tymi patyczkami pedzlować . ja miałam i gencjanę i spirytus.

Ja także zaopatrzylam sie w gencjanę i spirytus. Moja polożna powiedziala ze gencjanka bardzo pomaga, i że patyczki kosmetyczne sprawdzaja sie przy pielęgnacji pępuszka.

:tak: Ja patyczkami do uszu smarowalam pepuszek maluszka, wtedy podwadzasz ten kikut i nic sie nie wylewa. Szybko mojemu Fabiankowi odpadł. Spirytus starczy ten 70 % ;-)

Ja też patyczkami do uszu smarowałam pępuszek i spirytusem. Nie pamiętam ile czasu trwało zanim odpadł, ale w miarę szybko. Patyczki sprawdzają się bo można dotrzeć praktycznie w każde miejsce pepuszka.Ja osobiście polecam

reklama
Joanna te patyczki o których piszesz, ja używałam do uszu dla Kacpra bo bałam się, żeby za głeboko mu nie włożyć do uszka, a do pępuszka miałam te zwykłe cienkie bo łatwiej nimi było dotrzeć do wszystkich zakamarków.

Do góry