reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Zdecydowaliśmy się na Citi, ale w końcu wzięliśmy Bebe Confort od brata mojego męża :-) Sami zaproponowali, że mogą nam pożyczyć, bo tego fotelika przecież używa się bardzo krótko i na pewno wróci do nich jak nowy ;-) Maxi Cosi chcieliśmy dlatego, że wpina się w Emmaljungę, ale po rozmowach ze znajomymi rodzicami doszliśmy do wniosku, że raczej i tak nie będziemy korzystać z tej opcji. Brat męża ma właśnie wózek Bebe Confort i stąd ten fotelik, ale przyznał, że z opcji wpinania korzystali raz... My zresztą planujemy ograniczyć się z podróżami do niezbędnego minimum dopóki maluszek nie skończy 6-7 miesięcy, a wtedy kupimy mu już większy, porządny fotelik.

My kupilismy City...nieważne i tak bysmy musieli kupic bo nie mamy od kogo dostac..i juz tez kupiliśmy taki żeby pasował do wózeka Teutonia...ale tak jak piszesz...zakładanie tego to długa robota..i wcale nie jestem przekonana, że będę tej funkcji uzywała..bo to trzeba adapter zamontować...a i tak jak piszesz szkoda dziecka..skoro wrzucam do bagażnika stelaz to i gondolkę wrzucę i na zakupach dziecko ma wygodniej:-)

Dzięki za pomoc. :-) W końcu i ja niedługo będę mogła pochwalić się swoimi zakupami. Będę miała szybszy internet :-). Teraz mam taki, że muszę czekać prawie 5 minut aż wczyta mi się forum. Ale byłam cierpliwa i podczytywałam Was od początku :-D
Może ja trochę pomogę. Znalazłam bardzo tanią aptekę internetową. Oilatum 500ml kosztuje ok.49 zł, frida jest dużo tańsza, itd. No i ostatnio jest promocja na maść bepehanten (nie wiem czy dobrze napisałam).

Apteka Cefarm24

A ja właśnie zrobiłam przelew na ogromniaste zakupki dla maluszka :tak: co prawda same pierdółki, ale wyszło tego koło 20 rzeczy :szok: i do tego poszło ponad 200 zł, ale w sklepie dałabym ponad 300, więc się opłacało :tak:
zamówię jeszcze pościel, becik, w ten weekend ciocia mi chyba ubranka przywiezie, więc zobaczę co muszę jeszcze dokupić. Wanienkę i przewijak kupimy u nas w sklepie, bo się nawet opłaca, a jutro będziemy wiedzieć, czy znajomy załatwi nam taniej wózek :-) Zakupy w końcu ruszyły :-D

Dziewczyny, pytanie do bardziej doświadczonych mam - co jest lepsze - amortyzatorki na sprężynach czy tradycyjne paski?? Ja się spotkałam z opinią, ze paski są do d..., ale jakoś nie wydaje mi sie żeby były takie bardzo beee
udało mi się znaleźć posta z takim samym pytaniem ale niewiele więcej:-( bądźcie kochane doradźcie:-)

Myszko najlepiej pójść do sklepu i pobawić się tkimi wózkami (najlepiej jeden model, ale dwie wersje na paskach i sprężynach). My tak wybieraliśmy nasz wózek. Co prawda mieliśmy do wyboru wahacze i paski, ale paski bezkonkurencyjnie wygrały. Wózek miękko się prowadzi, można bujac na wszystkie strony :tak: ale wybór zawieszenia zależy od tego, jakie masz w okolicy chodniki, drogi itp. U mnie chodników jak na lekarstwo, a o drogach szkoda gadać, więc wybrałam paski. Minusem jest to, że jak się zużyją to mogą zacząć skrzypieć, ale to raczej dzieciom nie przeszkadza :sorry2:

reklama
Do góry