reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Behemotku - pościel mam Feretti. Trzy części( poszewka na kołdrę na podusię i

ochraniaczyk - z suwaczkiem można wtedy go uprać). ten komplet łącznie z

prześcieradełkiem z frotki uprałam w 30 stopniach .

Fotelika nie piorę...pod główeczkę włożę pieluszkę a reszta ciałka jest w ubranku i nie sądzę by coś się stało......
Pieluszki mozna w 90 stopniach tetrowe na bank a flanelowe nie wiem...Ja poprałam wszystko w 30 bo to tylko chodzi o zmiękczenia nowych materiałów a co innego tam może byc.....
Podusia do wózka to taka z allegro za 10 zł....
356977756

Kołderki do wózka nie kupuję mam rozek..a jak będzie gorąco to pieluszka wystarczy....

reklama
eeeeee tam ja będziecie miały 30 dni to też będziecie REDy

Ja mam 27 i nic nie przygotowane. Wszystko co prawda jest, ale trzeba jeszcze poukładać i popakować. Biorę się za to w przyszłym tygodniu.:tak:

Behemotku
, ja tetrę prałam na 90 oC, ale tylko przez pierwszy miesiąc, czy 6 tygodni kiedy dzidziuś jest noworodkiem i wymaga specjalnej czystości.
Flanelka w 60 oC, a pokrycie fotelika tak jak zaleca producent, co by się nie zniszczyło.
Co do proszku, to ja się wiernie trzymam Jelpa.

Pościel dla mojego maluszka to 4 prześcieradła frotte, kołderka i płaska poduszka i poszwy na to =+ ochraniacze na łóżeczko. Z tym, że latem to raczej lekki kocyk albo pieluszka flanelowa do przykrycia, bo pod kołdra za ciepło.

Do wózka nie kupuję osobnej poduszki, czy pościeli. Wózek wykładam pieluszką i maluszka przykrywać będę kocykiem.

Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa, no teściowa jest delikatnie mówiąc bardzo specyficzna, ale już niedługo jej mina zblednie jak zaczniemy na budowę jeździć hehe - moja Mamcia chce widzieć jej minę w tym momencie;-), zrobię fotkę.

Karpik to taka mina;))) Ja po schodach nie moge za bardzo chodzic a J mieszka na 4 pietrze i dzieki temu twarzy tesciowej nie musze ogladac;)))

reklama
Do góry