reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Też wszędzie czytałam, że spirytus ma być 70%, ale to raczej info z neta...nam dała położna tę listę, ale w kolejny wtorek będę miała zajęcia z opieki nad dzieckiem, to pewnie wszystko wyjaśni czy rozcieńczać czy nie, a jeśli tak, to w jakich proporcjach. Na pewno podzielę się swoją wiedzą:tak:

mi położna na wczorajszym spotkaniu powiedziala, że w szpitalu dają receptę na taki spirytus. Poza tym mowiła aby do końca nie sugerować się jedynie termometrem jeżeli chodzi o temperaturę wody - tylko sprawdzać też łokciem ponieważ 37 stopni to wcale nie jest za ciepła taka woda. powiedziala też aby nie ciachać paznokci- chyba,ze później.
Poza tym mówiła dużo ciekawych rzeczy na temat Dziecka :-)

Ewcia koleżanka która pracuje w aptece powiedziała że 2/3 szkl spirytusu na 1/3 szkl wody wtedy jest 70%

Joasia paznokci nie można obcinać w szpitalu żeby przypadkiem nie zarazić dziecka jakimiś szpitalnymi bakteriami. Można przypadkiem zaciąć lub zbyt mocno obciąć a skóra maluszka jest bardzo chłonna. Tak słyszałam

No to Kobitki teraz ja chwalę się moim pojazdem. Jestem zachwycona zakupem. Wózeczek prawie jak nowy. nie porysowany, nie zniszczony. Dla mnie cudo:-):-):-) Kurcze teraz to dopiero się nie mogę doczekać kiedy Maluszek już będzie z nami i wyruszymy na spacerki

Agusia wózek super!! I faktycznie nie wygląda na używany!! świetny zakup :-)
Mój wózeczek powinien być pod koniec kwietnia, a dziś odbieram łóżeczko dla Malutkiej :-)

:tak:Bardzo fajny wózeczek. Ja niestety mam wózek po syneczku z przed 4 lat, Bebe Confort Loola, totalny niewypał. Koła małe, spacery wskazane tym wózkiem najlepiej po równym terenie, bo do lasu czy na jakis nierówny teren to nawet nie ma co się wybierać. Fajnie wygląda wizualnie ...tylko... :-(. Gdyby nie kosztował tyle kasy to bym sprawiła córci nowy z pompowanymi kołami, teraz te X- lander są super i Mutsy :rofl2:

reklama
Do góry