reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja kupowałam 96 procentowy a do użycia rozcieńczałam . Zawsze przecież ktoś wam jeszcze doradzi i powie w szpitalu .

reklama
Nie uwierzycie u nas w żadnym markecie( mamy trzy) nie ma pieluszek jedynek od 3-5 kg są dwójki...ja nie wiem czy tyle dzieci się rodzi - że ludzie wykupili byłam dzisiaj we wszystkich tych marketach i nie kupiłam..tzn kupiłam pampersy 2i(4-6kg) i Huggiesy 1ynki...ale będzie boom:-D:-D:-D

Znajomy mówił że zamiast pampersów też używali Huggisów . Ja jeszcze nie kupowałam , mam biedronkę pod domem ale jak nie zapomnę to się przyjrzę z ciekawości czy są rozmiary. Z drugiej strony Magda oprócz mniejszego zaopatrzenia w pieluchy będziesz miała dużo mamusiek z wózkami pod blokiem, zawsze będzie z kim pospacerować.

ja wczoraj się dowiedziałam,że dwie babeczki z klatki obok majątermin porodu na maj/czerwiec + u mnie na parterze są bliźniaki (nie wiem ile maja miesięcy ale jeżdżą w gondoli)+na każdym pietrze jakieś dziecko (są 2-3mieszkania na piętrze, a pięter 3):-) - maluchy będą miały się z kimbawić :tak:

co do spirytusu to ja kupowałam normalny i rozcieńczałam w proporcjach - 1 część wody i dwie spirytusu - tak nam zalecili w szpitalu

chyba jutro odbiorę zwrot podatku i bedę mogła w końcu kupić coś konkretnego dla młodej :-) - cieszę się bo czas leci...a ja w proszku

No widzisz a u mnie żadnej ale co tam wezmę małą i starszą i ruszymy na sąsiednie osiedle może tam jakaś mamuśka będzie .

U mnie dookoła niby sporo babeczek w ciąży, ale większość grubo po 30 (bez obrazy ;-)) i zgrywających damulki :sorry2: ja z takimi to się nie dogadam :baffled: ale co tam, pewnie jeszcze coś u młodszych wyskoczy :-D

My podawaliśmy chyba nr konta, ale co tam będzie tego zwrotu (z 30-40 zł) to zaszelejemy :-D

U mnie w pobliżu nie ma babeczek w ciąży. Ale pewnie na spacerkach po parku jakieś się pozna:-D:-D:-D. Zresztą zaraz zacznie się sezon i zaś pełno znajomych od nas z maisteczka będzie, tak więc myślę, że nie będę się nudziła:-D:-D

Ja używałam pampersów bo one sprawdziły mi się najbardziej, zwłaszcza jak Kacper był większy i dużo siusiał. Ale zamierzam też kupować z Biedronki czy z lidla bo w sumie są chłonne a maluszka i tak często się przebiera. Pampers na noc, spacer. Podobnie robiłam z Kacprem.

Ach muszę się pochwalić przyszedł wózeczek. Właśnie nie mogę się na niego napatrzyć. Jeszcze dzisiaj postaram się wkleić fotki. Ale jestem szczęśliwa

reklama
Do góry