reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
My kupiliśmy dla Wojtka używany leżaczek Chicco - taki podobny do tego:

Leżaczek CHICCO jak nowy, mięciutki WARSZAWA (341041979) - Aukcje internetowe Allegro

Asiu, nam lekarka powiedziała, ze jak dziecko ma 3 miesiące, to powoli mozna go zaczać wkładać do leżaczka, ale do mocno rozłożonego. Chodzi o to, zeby plecki płasko leżały. Więc jesli kupisz leżaczek, w którym dzidzuś może płasko leżeć, to sądzę, ze nawet wczesniej.
Poza tym zwykle tak koło 2-3 miesiąca maluszek już tyle nie spi i chętnie jest tam, gdzie mama.

frida - ok 22 - 25 zl

lezaczek mam zwykly fisher price - darowany - z wibracjami i palakiem grajacym....dostalam i bardzo sie ciesze i juz nie wnikam jaki jest. Z lezaczka mozna korzystac juz od 1 miesiaca - oczywiscie jesli jest taka potrzeba - bo miesieczny maluszek wiecej spi niz oglada - a chodzi o to ze w lezaczku wiecej widzi niz np w gondolce czy lozeczku i mozna go zabrac do lazienki, do kuchni...wiec najwazniejsze funkcje to latwe przenoszenie i rozkladane na plasko lub prawie na plasko oparcie - aby mozna bylo interesujacego sie swiatem 2 miesieczniaka tam juz wlozyc bez obciazania kregoslupa

też mam podobny leżaczek. myslę ze maluchy będą zadowolone, bo przy mnie. jak kosma był mały to nosiłam go w chuście, był blisko przy mnie i zawsze mogłam z nim wejść wszędzie. nie musiałam tarabanić się z dzieckiem i wózkiem z czwartego piętra. a i w domu mogłam spokojnie coś zrobić. dobre rozwiązanie, teraz niestety nie mogę.

My dostaliśmy taką chuste-nosidełko od znajomych, mam nadzieje ze się sprawdzi bo wygląda na konfortową i ułatwiającą poruszanie sie wszędzie
Zobacz załącznik 72740

może któraś z was spotkała się juz z taką i może coś więcej powiedziec.

Mata o tym samym leżaczku myślałam:tak:
Ula ja też się zastanawiam nad tą chustą,tylko nie wiem jakiej firmy wybrać i na co zwracac uwagę przy jej wyborze:baffled:

Ula;
ta chusta podobna jst do tych firmy bebelulu. Mi kożeżanka poleciła inną chustę, która jej sprawdza się w 100 % - jakaś z niemieckiej firmy Hoppediz - ze strony chustomania.pl
Ja chyba jednak skuszę się na tą bebelulu

reklama
Do góry