reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

Dziewczynki usmiecham się tym razem ja do Was.
Decyzja zapadła ze chyba naszego wozka nie bierzemy wiec musze kupic cos lekkiego, malego, wygodnego hehehe i taniego. Ja się na tym kapletnie nie znam, potrzebuję cos do max 300 zł.

Macie coś na oku? Jakbyście mogły wspomóżcie koleżankę. Ps. jaki jest optymalny wymiar siedziska zebym jakiejs gafy nie strzeliła.

Pamiętam ze jakiś chicco mi się podobał i był tutaj polecany?

Kilolek ten Twój nowy wozio jak sie rozklada? Mi nie jest potrzebna spacerówka zeby rozkladała sie na płasko, ale w razie drzemki zeby mozna było lekko odchylic plecki :)

Dziękuję z góry :)

Ostatnia edycja:
reklama
raczej nowy jak juz mam cos płacic, chyba ze jakis fajny uzywany, chociaz z nimi to wiadomo uzywany nie zawsze jest w dobrym stanie, ale nie zapieram się. Dziś mąz podjedzie do sklepu w ktorym sprzedają wozki na allegro za ok 90 zł
PROMOCJA___ Wózek Arti City - końcówka - NOWA Cena (1741816689) - Aukcje internetowe Allegro
OKAZJA! wózek Arti Sunny Szaro Niebieski ostatni! (1741816922) - Aukcje internetowe Allegro

ale o ile kojarzy oni mają chinszczyznę, ale nie wiem czy to na pewno ten sklep wiec narazie nic nie mowię. Ja zaraz mykam do miasta ale chyba jest tylko 1 sklep dzie mogą byc jakies wozki, tesciowa mowila o jakims za 159 zł. Inne sklepy polikwidowali bo po prostu duzy asortyment im nie szedł w tym wozki, ludzie wolą jechac do stolicy, wiec nie mam wyboru za bardzo. Do W-wy się nie wybieramy narazie, w Swiecie Dziecka wszystko drozsze 2x.

Myslalam wczoraj o chicco skip, co myslicie o nim?

CHICCO 2010 WOZEK SPACEROWY SKIP +FOLIA 5 KOLORÓW (1748895456) - Aukcje internetowe Allegro z drugoiej strony On bez pałąka a Oli nigdy nie był/jest przypinany pasami ;/

a ten? http://allegro.pl/parasolka-solidna-i-trwalawysylka-natychmiast-i1748087053.html

Mama pamietam ze Ty byłaś obcykana w wymiarach siedziska? Pomozesz?

Dziewczynki a moze Wy znacie jakie powinno miec wymiary siedzisko zeby nie bylo za małe?

Ostatnia edycja:
no tak ;p ale to juz 500 ;/

a jakie są tamte koła gie oska? Mi się wydawało na pierwszy rzut oka ze jak wszystkie podwojne? ja wiem ze to pewnie szajs ;/

Ula, ja mam wózek Toppi (kosztowal ok 250 zł) i on ma naprawdę duże siedzisko.
Zmierzyłam:
szerokość 32 cm
Głębokość 21 cm + część na nóżki która może być rozłożona w poziomie tak jak siedzisko, lub złożona i dziecko na niej opuszcza nóżki, dodatkowe 15 cm.
Co do kółek - moim zdaniem wszystkie te kółka na nierównej nawierzchni to jest masakra. Mój ma wszystkie takie podwójne, ale takim chicco który z przodu ma pojedyncze już zupełnie nie wyobrażam sobie jazdy po nierównym chodniku.

Moja sugestia - jeśli macie dużo miejsca w bagażniku - wybierz wózek z pełną rączką (jak ten pierwszy chicco), takuego z dwiema rączkami nie da się prowadzić jedna ręko, a jak pada deszcz i masz trzymać parasol - to jest spory problem :)
Te wózki mają małe budy, jeśli Oli nie lubi jak na niego świeci musisz mieć parasolkę.

Ula ja bym Ci nawet mogła polecic Bertoni ale do spania się nie nadaje bo nie ma podnózka i wiszą nózki :-( jak mały mi uśnie czasem na spacerze to siadam na ławkę i mu nogi na nią opieram.

reklama
raczej nowy jak juz mam cos płacic, chyba ze jakis fajny uzywany, chociaz z nimi to wiadomo uzywany nie zawsze jest w dobrym stanie, ale nie zapieram się. Dziś mąz podjedzie do sklepu w ktorym sprzedają wozki na allegro za ok 90 zł
PROMOCJA___ Wózek Arti City - końcówka - NOWA Cena (1741816689) - Aukcje internetowe Allegro
OKAZJA! wózek Arti Sunny Szaro Niebieski ostatni! (1741816922) - Aukcje internetowe Allegro

ale o ile kojarzy oni mają chinszczyznę, ale nie wiem czy to na pewno ten sklep wiec narazie nic nie mowię. Ja zaraz mykam do miasta ale chyba jest tylko 1 sklep dzie mogą byc jakies wozki, tesciowa mowila o jakims za 159 zł. Inne sklepy polikwidowali bo po prostu duzy asortyment im nie szedł w tym wozki, ludzie wolą jechac do stolicy, wiec nie mam wyboru za bardzo. Do W-wy się nie wybieramy narazie, w Swiecie Dziecka wszystko drozsze 2x.

Myslalam wczoraj o chicco skip, co myslicie o nim?

CHICCO 2010 WOZEK SPACEROWY SKIP +FOLIA 5 KOLORÓW (1748895456) - Aukcje internetowe Allegro z drugoiej strony On bez pałąka a Oli nigdy nie był/jest przypinany pasami ;/

a ten? PARASOLKA solidna i trwałaWYSYŁKA NATYCHMIAST (1748087053) - Aukcje internetowe Allegro

Mama pamietam ze Ty byłaś obcykana w wymiarach siedziska? Pomozesz?

Dziewczynki a moze Wy znacie jakie powinno miec wymiary siedzisko zeby nie bylo za małe?

Ja mam taki:
http://allegro.pl/spacerowka-corrado-verona-de-lux-az-3-kolory-i1738858116.html

wg mnie ma bardzo duze siedzisko (36x40cm), jedyny 'minus" po roku uzywania - to popekana folia na tym pałąku(barierce) - ale maz mi wczoraj wycial ta folie do konca i juz mnie nie denerwuje, a mozna ten material sciagac latwo i wrzucac do pralki jak sie ubrudzi(wczoraj tez poodkrecalismy srubki i wszystkie materialy z wozka, wlacznie z cala buda wypralam na 30stopni i wozio jak nowy :-)
a i cena przystepna :-)

Ostatnia edycja:
Do góry