reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózek... ale jaki?!

Czy ktoś miał okazje zobaczyć /używać xlander xrun?? I czy któraś z was ma opinie na temat gondoli i terminem porodu w sierpniu... U mnie w sierpniu upały są 30-40'C i nie wiem czy w ogóle będę wychodzić z domu heh... Dlatego nie wiem czy w upadła h gondola się sprawdza czy raczej odpuścić sobie ten zbędny wydatek. I jak jest z tymi fotelikami samochodowymi? Ile czasu można malucha w nich trzymać? (Słyszałam ze max 2h,a co jak podróż trwa znacznie dłużej??)
-jestem totalnie zielona....

reklama
izavarsovie - X run widziałam w sklepie - nie jestem fanką 3 kołowych wózków także się bliżej nie interesowałam, ja stylistykę x-landera bardzo lubię chociaż gondola trzeba przyznać za duża nie jest!! Na nasze warunki polskie i do tego w marcu myślę że spokojnie ale, na upały?? ale w sumie wtedy nie potrzebujesz owijać w kołderki, kombinezony i to wszystko:p chyba, że zrezygnujesz całkiem ze spacerów na początku to faktycznie gondoli nie ma co kupować!! Jeśli myślisz o nowym - ja pisałam do producenta czy wypuszczą jakieś nowe kolory w tym roku - napisali, że nawet dwa na przełomie lutego/marca xlander new.jpgxlander new 2.jpgnawet wysłali zdjęcia:p

trytytka nie lubię Cię:p zakochałam się właśnie w tym drugim kolorze, a nie bardzo chcę czekać do przełomu miesięcy na zakup wózka. czytałam w innym poscie, ze odwiedzilas mothercare w galerii kazimierz. mają tam może wózki?

Lilikasia są wózki ale tylko mothercare - te z ekspozycji przecenione 50%, ja zdecydowana na x-landera, także na wózki nawet nie spoglądałam-a co do x-landera to ten malinowy też mi się strasznie podoba:p także czekam, jak nie będzie taki ładny jak na zdjęciu to zostanę przy różowym z obecnej kolekcji:D stwierdziliśmy z M., że fotelik (recaro) z bazą mamy to ze szpitala wrócimy:) a kupienie wózka (jeśli wiadomo jaki) to kwestia godziny;P no chyba że z neta to 3 dni:p

trytytka super kolor (ten malinowy), jesli macie fotelik to faktycznie mozna zaczekac. teraz kupic wózek to sprawa godziny ;)

my jedziemy oglądać wózki w weekend. Dotychczas niezmiennie w moim rankingu miejsce nr 1 zajmuje Emmaljunga (4 modele upatrzone mam), na kolejnym jest Teutonia Mistral S

My zdecydowaliśmy się na Quinny Speedi - mam nadzieję że się sprawdzi ... macie może jakieś z nim doświadczenia ? :)
Teraz muszę dokupić jeszcze fotelik Maxi Cosi i adaptery ... uff

Widzę że często w postach przewija sie wózek xlandera.Moje znajome maja te wózki i rzeczywiście chwalą,bo jakosc bardzo dobra jednak jest jedno ale...maja małą(krótką) gondolę.Jesli jesteście wysokie,spodziewacie sie dużej dzidzi to lepiej zwrócic na to uwage.Znajoma jeździła gondolą raptem 3,4 miechy.Chcąc nie chcąc musiała się przestawić na spacerówkę.

Ja przy pierwszym dziecku kupiłam Jedo Vedi,który ma naprawdę zgrabna obszerną gondolkę i woziłam dzidzię aż 9 m-cy. Spacerówka mi nie podpasowała-jakas utuczona była i duzo miejsca zajmowała.Kupiłam parasolke maclarena-szczerze polecam.

Udało mi sie sprzedać wózek jedo po dobrej cenie więc sie go pozbyłam.Szczerze mówiac jechalismy z mężem do sklepu z zamiarem zakupu wózka Marity Roana...ale z bliska to jednak wykończenia nie po mojemu...
Trafilismy w sklepie na wyprzedaż rocznika 2012 i zakupiliśmy gondolke INGLESINA VITTORIA w kolorze fioletowo-różowym. Zapłaciliśmy zamiast 2800(bo takie sa ceny tego modelu) 1400ZŁ :tak: w INNYM PRZYPADKU NAWET NIE SPOJRZAŁABYM NA wózek w takiej cenie,bo nie jestem rozrzutna w takiej kwestii ale to była nieziemska okazja i grzech byłoby nie skorzystac.
Wózek juz w domku cieszy moje oko.
Polecam wam siec sklepów "Mama i Ja" My zakupilismy go w Łodzi ale myslę ze wyprzedaz starszych roczników jeszcze trwa. Sklep ma tez swoja stronkę W

reklama
wybraliśmy wózek - będzie Emmaljunga Duo Edge Combi, stelaż wybraliśmy na dużych pompowanych kołach (bez skrętnych przednich kół), cały metalowy (hamulec i koszyk też). Musimy teraz zdecydować się na kolor i niedługo będziemy zamawiać :)))

ten wózek od początku najbardziej mi się podobał, na początku chciałam ze skrętnymi kołami ale odradzono mi i ostatecznie zdecydowałam się na ten. Nawet rozglądałam się za czymś tańszym ale zwyczajnie inne wózki mi się nie podobają :/

Do góry