reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

Andariel,dzięki za cenne rady w sprawie wózka:)

A wy już tą spacerówką właśnie śmigacie,?? Bo my niby mamy ten x-lander,ale cholercia nie jestem zadowolona za bardzo. Chce coś lzejszego mieć:)
owszem, śmigamy już tą spacerówką, zaliczamy długie spacery; kółka są oczywiśccie mniejsze niż w JEDO, ale dzięki amortyzacji na wszystkie koła, mamy komfort:) no i ta waga i gabaryty!!!:)

reklama
Ja W KONCU malej kupilam krzeselko do karmienia Hauck 660287 - Up'n Down M Zoo beige
Mialam od siory porzyczone takie drewniane ale musze jej oddac bo ona niedlugo dzidziusia urodzi :)
Probowalam na ebayu cos tanio dostac,ale w koncu pojechalam dzisiaj do sklepu ''dzieciecego'' i kupilam porzadne krzeselko 40 € taniej bo ostatnie...:-)
Jak to mawiaja-''glupi ma zawsze szczescie'';-)

a ja marzę o wózku który da się złozyć i schować do torebki..., dobra... ewentualnie do plecaka :-D

Możesz mi nie wierzyć, ale jest taka parasolka. Składa się do faktycznych rozmiarów parasola i ma praktyczne szelki jak plecak. Jednak jego stabilność nadaje się na 2-3 latka, którego bierzesz na daleki spacer i boisz się, że z powrotem możęsz go nieść.
Szwagier kupił taki wózek na wczasy, ale nie mam pojęcia co to za firma. No i dla naszych maluchów uważam, zę raczej się nie nadaje...

JestemJolka bardzo fajne to krzeselko masz. Takie zgrabne i duza torba pod spodem-bardzo mi sie podoba:)

No ja tez jestem ciekawa co to za wózio taki maly. Moze w googlu da sie namierzyc go.

Na wstępie witam wszystkie mamy i ich pociechy bo to mój pierwszy post tutaj.

Nie znalazłam tematu o fotelikach do autka więc postanowiłam pisać w tym temacie. Powiedzcie mi proszę, kiedy mam zacząć rozglądać się za fotelikiem? W tej chwili jestem w 6 miesiącu ciąży i nie wiem czy to już pora na taki zakup. Doradźcie mi też, proszę, jak to jest z tymi grupami wagowymi. Wiem, że na początku kupuje się takie nosidło albo mały fotelik (co lepsze?). Ale co potem? Kiedy trzeba to wymienić?

Napiszcie proszę jak to wyglądało u was - kiedy kupowałyście pierwszy fotelik (i jaki) i kiedy drugi.

Z góry dziękuję za pomoc!

Nie znalazłam tematu o fotelikach do autka więc postanowiłam pisać w tym temacie. Powiedzcie mi proszę, kiedy mam zacząć rozglądać się za fotelikiem? W tej chwili jestem w 6 miesiącu ciąży i nie wiem czy to już pora na taki zakup. Doradźcie mi też, proszę, jak to jest z tymi grupami wagowymi. Wiem, że na początku kupuje się takie nosidło albo mały fotelik (co lepsze?). Ale co potem? Kiedy trzeba to wymienić?

Napiszcie proszę jak to wyglądało u was - kiedy kupowałyście pierwszy fotelik (i jaki) i kiedy drugi.

ja mam fotelik-nosidełko od 0-11kg, ale jak dla mnie to "niewypał", jeśli miałabym kupować teraz ponownie fotelik od 0 mies., to wybrałabym taki 0-25kg :tak:
te 0-11 czy 0-13 wydają mi się niewygodne, małe i raczej starczają na krótko, a ten 0-25 powinien starczyć na dłużej, choć nie mam z nim doświadczenia
następny fotelik już mam od 9-18kg i zamierzam się do niego przesiąść najwcześniej w wieku ok. 9 miesięcy :happy2:

Ostatnia edycja:
Miranda bajer :-) Może za rok o ile jeszcze Oliwia będzie chciała wózek to na wakacje kupię :-).
Jak na razie jednak Mutsy mi wystarcza :-).

Ja mam fotelik z Mutsy tak jak i wózek. Jest on od 0-13 kg i jestem zadowolona.
Ja jeżdzę samochodem wszędzie więc dla mnie tez było ważne by fotelik móc szybko zamontować na stelaży. Dlatego wszystko wziełam z jednej firmy. Następny fotelik będzie do 18 kg, podobno kupowanie od razu do 25kg jest niezdrowe dla dziecka (info ze słyszenia). Niestety foteliki dobre są drogie, ale nie ma co oszczędzać.

Nosidełka nie miałam i nie kupowałam, bo niezdrowe dla dziecka jest. To rehabilitanci mi mówili.

Ostatnia edycja:
reklama

witaj :-)

najbezpieczniejszym fotelikiem dla dziecka jest nosidełko 0-13kg montowane tyłem do kierunku jazdy :-) z doswiadczenia koleżanki wiem że na tym pierwszym foteliku nie ma co oszczędzać i z wywiadu jaki zrobiłysmy na długo starcza Maxi Cosi :-)
w nosidełku możesz wozić dziecko nie tyle do 13 kg co do momentu kiedy głowa nie będzie wystawała z fotelika a to zależy jak duże dziecko urodzisz i jak szybko będzie rosło... córeczka koleżanki ma 5,5 miesiąca i już z ich fotelika wystaje :-(

druga sprawa - najpierw jedź do sklepu i sprawdź czy dasz radę zamontować fotelik - chodzi o długość pasów... azjatyckie samochody mają je ciut za krótkie :-( to też z doświadczeń koleżanki...

a z moich doświadczeń... z nosidełka do fotelika 9-18kg przenieśliśmy Jaśka jak miał ok. 9 miesięcy i w tym drugim foteliku jeżdził ok. roku... :-( nazwy pierwzego fotelika nie pamiętam, drugi to Ramatti Venus a trzeci też z Ramatti ale nie pamietam nazwy modelu

kosztowna impreza z tymi fotelikami ale na bezpieczeństwie dziecka nie ma co oszczędzać :-)

Miranda :-) spelniasz moje marzenia :-) czy ten wózek mozna kupic w Polsce

Do góry