reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

QUICK SMART - NAJMNIEJSZY WÓZEK NA RYNKU NOWOŚĆ (945628305) - Aukcje internetowe Allegro

Znalazlam ten wózio na allegro. W sumie nie drogi.

Tylko ,że zawsze cos za coś. Owszem jest maly,ale nie ma pałąka,regulacja oparcia tylko 2 stopniowa,czyli do lezacej za pewne sie nie da,a jakoś zapadlo mi w pamieci jak Aneczka kiedys pisala,o tych dzieciach ktore zasypiaja w wozku i jada takie przewieszone do przodu-no nie wiem czy to dobrze opisalam,ale pewnie tez to widujecie( ja juz mialam okazje widzec takie biedactwa). No to zawsze trudna decyzja. Ja chyba wole jednak parasolke,w ktorej mozna wiecej regulowac.
Ale gdybym miala zbedne 500zl to ten pewnie bym tez wziela,z uwagi na ten mini rozmiar po zlozeniu:);0

Miranda,dzieki za pokazanie tego cuda:)

reklama
Na wstępie witam wszystkie mamy i ich pociechy bo to mój pierwszy post tutaj.

Nie znalazłam tematu o fotelikach do autka więc postanowiłam pisać w tym temacie. Powiedzcie mi proszę, kiedy mam zacząć rozglądać się za fotelikiem? W tej chwili jestem w 6 miesiącu ciąży i nie wiem czy to już pora na taki zakup. Doradźcie mi też, proszę, jak to jest z tymi grupami wagowymi. Wiem, że na początku kupuje się takie nosidło albo mały fotelik (co lepsze?). Ale co potem? Kiedy trzeba to wymienić?

Napiszcie proszę jak to wyglądało u was - kiedy kupowałyście pierwszy fotelik (i jaki) i kiedy drugi.

Z góry dziękuję za pomoc!

My mamy Maxi Cosi cabrio 0-13 kg. Montowany tyłem do kierunku jazdy. Inaczej montowane są mniej bezpieczne. Nam się bardzo dobrze sprawdził. Jeszcze w nim jeździmy i będziemy jeździć dopóki głowa nie zacznie wystawać lub dziecko nie będzie miało wagi 13 kg. Myślę, ze jest to bardzo dobry fotelik, dla noworodków ma wkładkę redukującą głębokość. Poźniej kupimy też Maxi - Cosi.

Każdy fotelik przed zakupem trzeba przymierzyć do samochodu - sprawdzić, czy pasy nie są za krótkie. Uwaga na kupno fotelików używanych! Plastiki i mocowania mają gwarancję na 5 lat - w tym czasie wszystko powinno trzymać jak należy w razie wypadku. Poźniej plastiki tracą swoje właściwości i nie wiadomo kiedy się popsują (od słońca, temperatury w samochodzie itp.) mimo że na oko wyglądają OK. No i jeśli kupuje się od nieznajomej osoby to nie możemy być pewni że fotelik nie brał udziału w wypadku!

Na zakup fotelika maż jeszcze troszkę czasu - jest spory wybór, warto poczytać i pooglądać - polecam stronę fotelik.info :: foteliki samochodowe dla dzieci. Nie koniecznie tańszy oznacza równie bezpieczny co drogi. Jeśli zamierzasz wieźć maluszka ze szpitala samochodem to potrzeby Ci jest jeszcze przed urodzeniem.

QUICK SMART - NAJMNIEJSZY WÓZEK NA RYNKU NOWOŚĆ (945628305) - Aukcje internetowe Allegro

Znalazlam ten wózio na allegro. W sumie nie drogi.

Tylko ,że zawsze cos za coś. Owszem jest maly,ale nie ma pałąka,regulacja oparcia tylko 2 stopniowa,czyli do lezacej za pewne sie nie da,a jakoś zapadlo mi w pamieci jak Aneczka kiedys pisala,o tych dzieciach ktore zasypiaja w wozku i jada takie przewieszone do przodu-no nie wiem czy to dobrze opisalam,ale pewnie tez to widujecie( ja juz mialam okazje widzec takie biedactwa). No to zawsze trudna decyzja. Ja chyba wole jednak parasolke,w ktorej mozna wiecej regulowac.
Ale gdybym miala zbedne 500zl to ten pewnie bym tez wziela,z uwagi na ten mini rozmiar po zlozeniu:);0

Miranda,dzieki za pokazanie tego cuda:)
Tez gdybym miala zbedne 500zl to bym go kupiła ze wzgledu na mini rozmiary, ale mam rozkładany na płasko i to jest najwazniejsze jednak dla dziecka. Co do tych mini kg to czasem tez nie jest dobre bo pamietam jak kupowalam taka parasoleczka zakupy i jesli przewiesic zakupy przez rączke to wózeczek sie gibnie do tyłu, a nie zawsze wszystko mozna zapakowac do koszyczka. teraz mam ciezsza spacerowke ale za to bardziej stabilna

A my mamy takie kszesełko:
4 X GRATIS MAXXX WYPOSAŻ.KRZESEŁKA PROMOCJA WaWa (956809106) - Aukcje internetowe Allegro
i jestem bardzo zadowolona. Ma mięciutką i milutką wkładkę, wiec dzidzia sobie dupki nie odparzy a i bez problemu można ją wyprac w pralce, reszta to ceratka, którą również bez problemu się czyści.

Dominiczka kupiłam sobie takie samo krzesełko :-)
Ciężko mi było je złożyć, bo instrukcja mało czytelna i co najgorsze...
powiedz mi w jaki sposób opuszczasz oparcie siedzenia??
Bo rzekomo są 3 pozycje oparcia a mi jakby nie chce się trzymać i nie wiem czy źle coś robię czy może muszę reklamować?? :baffled::confused:

Bo rzekomo są 3 pozycje oparcia a mi jakby nie chce się trzymać i nie wiem czy źle coś robię czy może muszę reklamować?? :baffled::confused:
ja mam takie krzesełko i na początku miałam kłopot bo cos tam było nie tak,ale po wymianie i prawidłowym złożeniu działa bez zarzutu
możliwe,ze źle złożyłaś bo ja tez popełniłam pewien błąd przy składaniu i za drugim razem dopiero sie udało

Piwonia a mogłabyś podpowiedzieć co mogłam źle złożyć?? :-)
Wydaje mi się że coś jest nie tak z mechanizmem samego siedziska, a jego akurat się nie składa, ono jest jakby w całości :tak:
Mi po prostu tak nie załapuje tych 3 możliwości oparcia :baffled:
Jest tak na leżąco prawie a jak chcę posadzić to leci w tył :eek:

reklama

Ja nie miałam problemów ze złożeniem - Mąż składał :)
Aby opuścić oparcie trzeba odbezpieczyć rączkę z tyłu (złapać ją) i puścić i pochylić i powinno przeskoczyć do następnego poziomu. Jeśli się cały czas trzyma wciśniętą tą rączkę to nie złapie następnego poziomu.
Jeśli to nie działa to reklamuj...

Do góry