reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

reklama
Ja oglądałam te szeleczki :-) nie miałam możliwości wypróbowania.
Wiem, ze Aneczka miała dla Areczka i sobie chwaliła.

Ja też się zastanawiam czy Oliwii nie kupię.

A ja czytałam różne opinie na temat Ramatti....no i najważniejsze dla mnie akurat to to że nie był testowany przez adac itp. Bo przecież fotelik ma zapewnic bezpieczeństwo podczas ewentualnego wypadku a to czy jest ładny i miły w dotyku :-) nie jest takie ważne.
Ale właśnie Ramatti mają wszystkie testy i bardzo dobrze wypadają w nich :tak:
A że dodatkowo mają dobry material że Dziecko się nie poci, to tylko się cieszyć :-D

W każdym razie zastanawiam się nad isofix :baffled:
Mam samochód dostosowany do tego mocowania ale w cenie jest straszna różnica jak fotelik jest z isofixem :crazy:

wydaje mi się, że jeśli ktoś ma auto dostosowane do systemu isofix i ma na zbyciu trochę więcej kasy to może zainwestować w isofix :tak:
tyle fotelików jest bez tego systemu i dzieci w nich jeżdżą, na pewno są bardziej stabilne z tym systemem, ale jeśli ktoś nie ma dodatkowych pieniędzy by w niego zainwestować to na pewno go nie kupi :tak:

co do 3 fotelika, to znam osoby, które 3-4 latki wożą już na tej podstawce- w końcu dziecko ma już te 15kg, ale mam czas by się zastanawiać nad kolejnym fotelikiem ;-)
na dzień dzisiejszy posiadam już 2 fotelik i póki co jesteśmy z niego zadowoleni :-)

Ja wczoraj zamowilam spacerowke na lato. Generalnie miala byc w lekka i wygodna dla dziecka. chcialam kupic Sprinta z Baby design, ale po wizycie w sklepie z wozkami, zdecydowalam sie na Coneco Flash ( w kolorze zielonym) FLASH_CONECO 8,9kg +WYS.0zł +FOLIA +OSŁONA (992243388) - Aukcje internetowe Allegro . Wczesniej nie podobal mi sie ten wozek, ale jak wsadzilam mlodego i sprawdzilam jak sie prowadzi, przekonalam sie, ze jest calkiem fajny. No i Cena tez jest bardzo przystepna. A jak bedie z dluzszym uzytkowaniem.. to sie okaze, ale opinie w internecie w wiekszosci sa pozytywne.
To widzę że miałaś tak jak ja hihi :-D Też nastawiłam się na sprinta w wyszłam z walker'em :-):-D:-)

My zamierzamy kupić Maxi Cosi Priori. Ale mamy na to jeszcze troszkę czasu bo Hania ani 13 kg nie ma ani głową nie wystaje z dotychczasowego pierwszego fotelika.

No Zylcia u nas identyczna sytuacja. Ale jak się dziewczyny już rozglądają to i chyba ja powinnam, bo patrząc na ceny to można oczopląsu dostać:eek:

Baśka szelki rewelacja! Mojej mamie by się przydały, bo biedna się schylić nie może. A i przyznam że sama z chęcią bym takich poużywała, bo kręgosłup dostał w ciry przez ciąże i teraz jak się nachylę to się 15 minut prostuje:-(

Ale właśnie Ramatti mają wszystkie testy i bardzo dobrze wypadają w nich :tak:
A że dodatkowo mają dobry material że Dziecko się nie poci, to tylko się cieszyć :-D

W każdym razie zastanawiam się nad isofix :baffled:
Mam samochód dostosowany do tego mocowania ale w cenie jest straszna różnica jak fotelik jest z isofixem :crazy:

No to nie wiem może ja jestem ślepa ale ja nie widziałam, żeby ramatti miał jakieś noty z testów adac czy oeamtc.A dla mnie to się liczy.

A co do szelek to ostatnio czytałam o nich w gazecie, tylko były troche inne niż te z linka Baśki i powiem szczerze, że się poważnie zastanawiam nad zakupem. Bo przecież jak dzidzia się uczy chodzić to z reguły oprowadza się ją za rączki, a kurcze sama jak chwile dłużej potrzymam rece w górze to mnie bolą wiec takiego malucha pewnie tym bardziej, no a z drugiej strony jak się np spaceruje przy ruchliwych ulicach to ma się pewność, że dziecko na ulicę nie wyleci.
To takie moje przemyślenia.

Ostatnia edycja:
Smycz dobra rzecz, choć jak zobaczyłam pierwszy raz dzieci na spacerze w szelkach to miałam mieszane uczucia. A co do pomocy przy chodzeniu, to można użyć zwykłej tetrowej pieluchy. Składa się ją w trójkąt a potem jeszcze kilka razy, wsadza pod paszki dziecku i trzyma sie końcówki. Prosto i odciążająco.

reklama
Smycz dobra rzecz, choć jak zobaczyłam pierwszy raz dzieci na spacerze w szelkach to miałam mieszane uczucia. A co do pomocy przy chodzeniu, to można użyć zwykłej tetrowej pieluchy. Składa się ją w trójkąt a potem jeszcze kilka razy, wsadza pod paszki dziecku i trzyma sie końcówki. Prosto i odciążająco.
To samo mialam napisac :-) Dzis babcia pokazala nam jak mozna samemu zrobic "smycz". wlasnie tak jak napisala Miranda:-)

Do góry