reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

reklama
Ostatnia edycja:
My mamy fotelik Graco. Wiekszy fotelik tez napewno kupie tej firmy!! A co to jest system isofix??

To taki system mocowania fotelików na siedzeniu samochodu. To są takie metalowe uchwyty między siedzeniem a oparciem fotela do których się przyczepia bazę a na nią fotelik. Isofix zwieksza stabilność fotelika przez co jest bezpieczniej

A my mamy teraz maxi- cosi cabrio i następny chyba też kupie maxi- cosi ale jeszcze nie wiem czy priori xp czy tobi. Zobaczymy w którym Zośce bedzie wygodniej.
Jeszcze się zastanawiałam nad Roemer Safefix plus tt no ale to koszt 1,5 tys. wiec sobie darowałam.

Ostatnia edycja:
Karincia u mnie temat na tapecie, właśnie oglądam foteliki. A system isofix to chyba do nowszych samochodów z tą specjalną wkładką montowaną fabrycznie, prawda?

tak wygląda isofix (z prawej strony zdjęcie)
ISOFIX – Wikipedia, wolna encyklopedia

a z tego co wiem to teraz producenci aut mają obowiązek montowania isofix tak żeby kazdy samochód je miał. My nie mamy w aucie isofix, ale bedziemy zmieniać niedługo wiec chciałabym znależć taki z isofix, choć podobno jest mozliwość zainstalowania tego systemu samemu(znaczy się przez autoryzowaną stacje).

Jakich firm macie foteliki samochodowe??
I czy macie foteliki z systemem isofix??
my mamy fotelik maxi cosi priori 9-18kg (starszy model) i ma bodajże 3 pozycje-siedzącą, półleżącą i leżącą
Maja już go testowała i jest zadowolona :tak: przede wszystkim jest wyższy, dzięki czemu dziecko lepiej widzi świat za oknem ;-)
a systemu isofix raczej nie mamy i nie używamy
a czy ten isofix to nie jest taka osobna część, którą się przymocowuje do fotelika? widziałam coś takiego przy foteliku-nosidełku, jak znajdę zdjęcie to wkleję o co mi chodzi
znalazłam, właśnie o tą "nogę" pod fotelikiem mi chodzi http://www.allegro.pl/item982706645_fotelik_romer_safefix_plus_isofix_2010_w_wa.html

Ostatnia edycja:
Kupowałam wózek w komplecie z fotelikiem firmy mutsy. Nasz samochód jest wyposażony w isofix, ale nie kupowałam bazy pod fotelik gdyż to spory wydatek, więc system jest nieużywamy. Jednak następny fotelik chcemy kupić już z zastosowaniem tego systemu.

My zamierzamy kupić Maxi Cosi Priori. Ale mamy na to jeszcze troszkę czasu bo Hania ani 13 kg nie ma ani głową nie wystaje z dotychczasowego pierwszego fotelika.

My też się już ostro za następnym fotelikiem rozglądamy, i wiem już, że kupimy jakiś do 18kg, żeby właśnie można było oparcie regulować. Ogólnie polujemy na jakąś okazje, zobaczymy co się uda zrobić.

reklama
Do góry