reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

reklama
chyba na taki podstawek jeszcze za wcześnie, my tez myslimy już o nowym foteliku- narazie próbuje sprzedać gondole i stary fotelik bez skutku:( dziewczyny ja mam teraz poważny problem bo nie moge znaleść nigdzie barierki zabezpieczającej ( mam jedno bardzo niebezpieczne miejsce w domu i wole je zabezpieczyć) np na schody, najlepiej rozporowej (nie niszczy futryn) oczywiście z furtką tylko w tym rzecz ze nie ma takich na wymiar moich drzwi bo wszystkie są na 73-80, a moje drzwi są nietypowe bo 69 cm:( szukam i szukam i sie wściekam :(

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :-)
A powiedzcie czy zna lub ma któraś fotelik firmy Ramatti bo ponoć są takie same jak Maxi Cosi a kosztują połowę :tak:

Karincia, ja też spotkałam się z dobrymi opiniami na temat Ramatti, między innymi taką, że foteliki te mają dobrą tapicerkę, i np. latem dziecko się nadmiernie nie poci.

A ja czytałam różne opinie na temat Ramatti....no i najważniejsze dla mnie akurat to to że nie był testowany przez adac itp. Bo przecież fotelik ma zapewnic bezpieczeństwo podczas ewentualnego wypadku a to czy jest ładny i miły w dotyku :-) nie jest takie ważne.

Kasiu- dobrze kojarzysz :) ja mam Ramatti Bartolo w nim jeździ i to właśnie jest jedyny z polskich czy tańszych fotelikó króy testy ma i w tych testach bardzo dobrze wypada
a trzeci fotelik na pewno jest potrzebny bo dziecko przesiada się w niego ok 3 roku życia a na podstawkę to pewnie nie wcześniej niż ok 6....więc ten trzeci suma sumarum używany najdłużej - a i może być dłużej bo w nim zawsze bezpieczniej niż na samej podstawce
my właśnie najwiecej zainwestowaliśmy w trzeci fotelik- mamy Roemera
foteliki z isofixem są dużo droższe i oczywiście ma to sens jeśli się ma w aucie...nasze ma niespałna 6 lat ale jeszcze na isofixa się nie załapało

a z innej beczki- czy któraś z was słyszała o czymś takim http://www.allegro.pl/item983386750_super_szelki_do_nauki_chodzenia_gratis.html?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry