reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

reklama
chyba na taki podstawek jeszcze za wcześnie, my tez myslimy już o nowym foteliku- narazie próbuje sprzedać gondole i stary fotelik bez skutku:( dziewczyny ja mam teraz poważny problem bo nie moge znaleść nigdzie barierki zabezpieczającej ( mam jedno bardzo niebezpieczne miejsce w domu i wole je zabezpieczyć) np na schody, najlepiej rozporowej (nie niszczy futryn) oczywiście z furtką tylko w tym rzecz ze nie ma takich na wymiar moich drzwi bo wszystkie są na 73-80, a moje drzwi są nietypowe bo 69 cm:( szukam i szukam i sie wściekam :(

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :-)
A powiedzcie czy zna lub ma któraś fotelik firmy Ramatti bo ponoć są takie same jak Maxi Cosi a kosztują połowę :tak:

Karincia, ja też spotkałam się z dobrymi opiniami na temat Ramatti, między innymi taką, że foteliki te mają dobrą tapicerkę, i np. latem dziecko się nadmiernie nie poci.

A ja czytałam różne opinie na temat Ramatti....no i najważniejsze dla mnie akurat to to że nie był testowany przez adac itp. Bo przecież fotelik ma zapewnic bezpieczeństwo podczas ewentualnego wypadku a to czy jest ładny i miły w dotyku :-) nie jest takie ważne.

Kasiu- dobrze kojarzysz :) ja mam Ramatti Bartolo w nim jeździ i to właśnie jest jedyny z polskich czy tańszych fotelikó króy testy ma i w tych testach bardzo dobrze wypada
a trzeci fotelik na pewno jest potrzebny bo dziecko przesiada się w niego ok 3 roku życia a na podstawkę to pewnie nie wcześniej niż ok 6....więc ten trzeci suma sumarum używany najdłużej - a i może być dłużej bo w nim zawsze bezpieczniej niż na samej podstawce
my właśnie najwiecej zainwestowaliśmy w trzeci fotelik- mamy Roemera
foteliki z isofixem są dużo droższe i oczywiście ma to sens jeśli się ma w aucie...nasze ma niespałna 6 lat ale jeszcze na isofixa się nie załapało

a z innej beczki- czy któraś z was słyszała o czymś takim http://www.allegro.pl/item983386750_super_szelki_do_nauki_chodzenia_gratis.html?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry