Rozumiem, dziękujęNo to w sprawie becikowego musisz udać się do swojego MOPSu i się dopytać. Nie chcę wprowadzić w błąd, ale coś kojarzę, że w tym przypadku mogą nie brać pod uwagę dochodu partnera.
reklama
Nie bardzo, musisz mieć te alimentyAha czyli tutaj nic nie ugram bo nie mam alimentów. A mam szanse na jakies inne "zapomogi", jesli tak to jakie ?
Bo póki co to tylko o becikowe mogę wnioskować, tylko musze tam podjechać i zapytac o potrzebne dokumenty
500 plus należy Ci się jeśli na waszą trójkę dochod nie przekracza 800 zł na osobę.
Mąż pracuje? Jak skończysz macierzyński to będziesz mogła brac bo jeśli macię dwie wypłaty to przekroczy.
Becikowe nie może przekroczyc dochód na osobę 1930 zł chyba więc na pewno dostaniesz:-)
Mąż pracuje? Jak skończysz macierzyński to będziesz mogła brac bo jeśli macię dwie wypłaty to przekroczy.
Becikowe nie może przekroczyc dochód na osobę 1930 zł chyba więc na pewno dostaniesz:-)
Dochod narzeczonego nie będzie wliczany bo on ma meldunek gdzie indziej. Tylko nie wiem jak z tymi alimentami..500 plus należy Ci się jeśli na waszą trójkę dochod nie przekracza 800 zł na osobę.
A jakies inne "zapomogi" ? Jakieś rodzinne czy cos ?
Luiza.
Fanka BB :)
Dochód ojca dziecka będzie ZAWSZE wliczany jeśli uznał dziecko, nie ważne, że jest zameldowany gdzie indziej, jest ojcem i to się liczy. Jeśli chodzi o zasiłek alimentacyjny, to żeby go dostać z MOPS trzeba mieć zaświadczenie z odpowiedniego urzędu (komornik bądź oddział sądu zajmujący się alimentami zagranicznymi) o nieściągalności alimentów, wyrok sądowy o zasądzeniu owych alimentów, bez tych dwóch papierków nie ma szans na socjalne alimenty.
Z tego co się orientuję, to żeby mieć 500+ też trzeba mieć zasądzone alimenty, ale tu nie będę mówić na 100% bo u mnie sprawa jest nieco odmienna.
Z tego co się orientuję, to żeby mieć 500+ też trzeba mieć zasądzone alimenty, ale tu nie będę mówić na 100% bo u mnie sprawa jest nieco odmienna.
mamaelaela
Fanka BB :)
500+ raczej nie dostaniesz a zasiłek rodzinny pewnie też przekroczy. Te wszystkie zasiłki to już później jak skończysz macierzyński i tylko partner będzie pracował a Ty nie to może będą się należeć. Póki co becikowe
Dokładnie nie ważne gdzie ma meldunek ....Podałaś jako ojca w papierach więc z automatu jego dochody się liczą.
Rodzinne tym bardziej nie należy się bo nie możesz przekraczać 647 zł na osobę.
Wasz dochód nie może być powyżej 2400 na czysto jeśli chcesz brać 500.
Rodzinne tym bardziej nie należy się bo nie możesz przekraczać 647 zł na osobę.
Wasz dochód nie może być powyżej 2400 na czysto jeśli chcesz brać 500.
Tak w tamtym roku nie sprawdzali samotnych matek od tego roku muszą udowodnić że są samotne właśnie po zasadzonych alimentachDochód ojca dziecka będzie ZAWSZE wliczany jeśli uznał dziecko, nie ważne, że jest zameldowany gdzie indziej, jest ojcem i to się liczy. Jeśli chodzi o zasiłek alimentacyjny, to żeby go dostać z MOPS trzeba mieć zaświadczenie z odpowiedniego urzędu (komornik bądź oddział sądu zajmujący się alimentami zagranicznymi) o nieściągalności alimentów, wyrok sądowy o zasądzeniu owych alimentów, bez tych dwóch papierków nie ma szans na socjalne alimenty.
reklama
Nie mieszkamy razemHej jeżeli mieszkasz z ojcem dziecka i nawet jeśli nie jestescie po ślubie to musisz go też liczyć pobierz wniosek i złóż go spróbować nie zaszkodzi