reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Filipiamama a gdzie ty w Lublinie do lekarza chodzisz za 60 zł?
Też tak chcę :-D Ale na serio pytam - do jakiego lekarza chodzisz jeśli można spytać

reklama
Chodzę do lekarza na Relaksową do AB Centrum. Normalnie bierze 100 za wizytę plus oczywiście wszystkie badania oddzielnie płatne. Jak to prywatnie. Nie wiem jeszcze czy polecam na prowadzenie cięży, bo zaczęłam do niego chodzić miesiąc przed zajściem, ale ja na razie jestem zadowolona. Sprzęt też ma nowiutki, bo i cała przychodnia nowa.

Ja to się chyba załapię na badania na nfz - chodzi mi o usg genetyczne i potem połówkowe. Z racji wieku :-D łapię się na program prenatalny bezpłatny a u nas można w luxmedzie gdzie mają bardzo dobry sprzęt.

Indi, Jezyk ja tez sie wizytuje w nastepny wtorek i doczekac sie nie moge a 11.07 mam usg genetyczne i na to czekam najbardziej :)

Nulini ja wlasnie dlatego ide gdzies gdzie maja bardzo nowoczesny sprzet zeby nie bylo niedomowien i watpliwosci. Moj gin jest super ale sprzetu bardzo dokladnego to nie ma chyba.

yggami ja też z lublina i nfz chodze do Kwiatka do profimedu (sam mi wizyty na nfz zaproponował) ale usg gen i polowkowe to odsyła na lepszy sprzęt do luxmedu właśnie :-D a teraz ide do ponoć dziwnego lekarza do tego luxmedu więc wodotrysków po tym usg w postaci ujec 3d też się raczej niespodziewam :/

Filipiamama, a z którego szpitala ten Twoj doktorno?

Ostatnia edycja:
Kasiekz, jestem dokładnie z gminy Miękinia, 2km od Wrocławia, 25km od Środy Śląskiej, więc do każdego szpitala mam daleko :-(
Aza, miałam robioną przezierność, wyszło 0,7 ale lekarz mnie wysłał jeszcze na usg prywatne (gdzie ponoć mają super wypasiony sprzęt i pewnie całkiem przypadkiem przyjmuje tam też prywatnie:-) )

Żelka właśnie w tym problem, że obecnie z żadnego. Pracował w Żagiel Medzie i ja byłam nastawiona na to, że drugie dziecko tam urodzę, ale zamknęli położnictwo i dupa. Rozmawiałam już z nim na ten temat, to na razie mówi, żebym się nie martwiła, bo on wszystkim zajmie się tak, że będzie dobrze. No zobaczymy. Na razie mu ufam.

goferek, coż za szczęśliwy zbieg okoliczności :-D
Filipiamama jak to zamknęli położnictwo, to miała być moja alternatywa w razie ataku paniki przed państwowym szpitalem?? Dlaczego, jak to co się stało? Za mało chętnych było, żeby wyskoczyć 5 tysiaczków z 3 dni leżenia w szpitalu ? :p

reklama
Właśnie było za mało chętnych. W sumie to nie było prawie wcale chętnych. A jeszcze w tamtym roku w sierpniu jeździłam tam do chirurga, bo miałam ropień, to mi reklamował, że starają się o kontrakt z nfz, że jak już będę chciała rodzić, to może nie na 6 tysięcy, a za tysiąc, no i lipa taka, że urodzę za darmo w państwowym szpitalu;)

Do góry